• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky





    Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OVECKA_MJ: nebudu ji doporucovat nic, co bych si sam nekoupil. Mas prostor, doporucuj, prosim....
    MINER
    MINER --- ---
    OVECKA_MJ: myslím, že problém je ta potřeba odolnosti. Sony jsou celkem rychlý (RX 100 V, RX 10 II a dokonce i mobil XZ Premium umí 960 fps po omezenou dobu (mobil jen zlomek sekundy, ale ty foťáky asi 7s), ale nejsou vodotěsný ani odolný. Nesleduji to, takže víc nevím, jen jsem si všiml, že jsou rychlý.
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    Hmmmm a je na to fakt potřeba gopro za desítku ? Nemůžete jí doporučit nějakou levnou alternativu? evidentně gopro je overkill jak debil.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nici/nizsi
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ISCH: jasny, v poho, ja to myslel tak, ze si ty videa jednoduse nezpomalis, leda bys nastavila prehravac na nici fps, aby sis je tak ulozila, budes muset procesovat. Uz si rozumime?
    ISCH
    ISCH --- ---
    DRAGON: Hele to je mi asi jedno, ja z toho nehodlam vyrabet plusickovaci videa na youtube etc., jde mi vylozene o vlastni potrebu, kdy na to budu cumet v kompu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ISCH: jasne, duvody chapu, jen sem citil, ze je dobry na to upozornit, to zpomalovani ma gopro vazne debilne vyresene, neni uplne lehke to udelat (cele video zpomalit ano, ale aby video zacalo rychle a najednou se plynule zpomalila cast a pak zase presla do bezneho snimkovani, to neni vubec nic lehkeho. Coz ja povazuji za obrovskej fail firmy Gopro, ze vsemozny mobilni spolecnosti to maj integrovany a oni ne.
    ISCH
    ISCH --- ---
    DRAGON: Problem je, ze to nebudu uzivat jen ja, ale i bratr.

    A porizovat si telefon, kterej je (byt o malo) kvuli drazsi nez kamera/fotak, aby byl vyuzivanej jen na video/foceni, prijde zase divny mne.

    Plus telefony v moji "peci" maji zivotnost cca rok.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ISCH: jenom jedna vec: s gopro budes muset to video postprocesovat, ono neumi to, ze se ti nahraje video, ktery uz je zpomaleny, tzv slowmotion video. To pak musis editovat v nejakym toolu. Proto ma Masta mnohem lepsi napad. Kdyby sis koupila napriklad takovou Samsung S7, tak ta ma v sobe Slow Motion uz zabudovany a lezou z toho skvely vysledky, viz co sem fotil flower catcher na svatbe:

    Barunka chytla kytku, mocně
    https://www.youtube.com/watch?v=JZi3fMY6r7E


    imho jdes na komara s kulometem a jeste ten kulomet budes muset opravovat. Jen muj nazor.
    btw S7 je vodotesna do IP68.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Dik panove :)

    O tom, jestli je realne blbuvzdorna, poreferuju za mesic :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ONDRASEEEK: jak mas neco sealed, tak je jedno, do ceho to hazes, voda proleze vic veci nez bahno. Horsi je rychlost (vytvari vetsi tlak). Ja jenom chci rict, ze nemusi kupovat drahej housing, ze to kamera da sama o sobe.
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    DRAGON: jo to je, ale hazet ji do bahna, to je lepsi ten housing, kvuli cistote zarizeni...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ONDRASEEEK: na to nepotrebuje ani housing, petka je vodotesna do tlaku 2ATM
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    ISCH: no hele zalezi kolik mas financi... jestli finance nejaou problem, kup si Hero 5, chybu neudelas... s potapecim pouzdrem ho muzes hazet do bahna jak chces... fotky, videa dela pekny....
    ISCH
    ISCH --- ---
    MASTA: Mam moderni telefon.
    Vodu nema rad.
    Mam pristup k modernimu odolnemu telefonu. Ma fotak na pikacu, oproti memu.

    Kdo dal? Pristroj se bude valet na zemi, budu s nim porizovat zaznam, nebudu na nem prehravat (na to ma vsechno malej displej, chce to monitor).
    MASTA
    MASTA --- ---
    MASTA: Edit: jakykoliv moderni telefon
    MASTA
    MASTA --- ---
    ISCH: Iphone
    ISCH
    ISCH --- ---
    Jsem lama, takže můj dotaz tu možná zazněl několikrát.
    Ale: potřebuju něco, co bude natáčet vysokorychlostní videa (abych si ho mohla zpomalit), kvůli záznamu při výcviku psa (odhalit, kde dělá chybu). Může to teda samozřejmě umět i normální :D
    Ideálně k tomu následující požadavky:
    - ovládání pro blbečka (zapnu a natáčí, nic nenastavuju, všechno si to udělá samo)
    - vodotěsný (abych to nezabila při prvním pádu do kaluže)

    Co chcI? GoPro? Jaký?
    EDMAN_DORT
    EDMAN_DORT --- ---
    Ahoj, stal se mi takovej ulet... v praci jsem si rozebral SJCAM SJ5000X. Sroubky mi ze sklenicky vyhodila uklizecka :). Nevite, kde nakoupim tyhle sroubky? Diky za radu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: koukni na yt, par recenzi tam je. ono to asi nebude nic zazracnyho, u kamery za par litru, ale rizhodne to odstrani slabsi tres ruky napriklad.
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: Představuji si, jak to do toho dostali a co tam vlastně je; jak je to účinné. Účinnost gyra závisí na hmotnosti a otáčkách. Asi to musí být malé a lehké, tak se to musí točit kurva rychle. Energii na ustabilizování to potřebuje předpokládám stejnou, ať už je to těžké nebo se to točí rychle, a čekal bych, že ta energie bude násobně větší než u elektronické stabilizace.
    Zajímalo by mě ale porovnání kvality stabilizace, nejlépe srovnávací video s elektronickou stabilizací.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam