• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ehm,
    Mám GoPro 6 black, má cenu upgrejdovat na GoPro 8 black?
    zkoumám to na různých webech a gůglím, ale přijde mi, že ta přidaná hodnota tam téměř žádná není, co myslíte? Díky.
    GYGAL
    GYGAL --- ---
    Měl bych dotaz na vaše zkušenosti se sd kartami vhodnými pro Gopro Hero8. Na officiálních stránkách prodejce uvádějí jako compatibilní například Samsung Micro SDXC EVO Plus 128GB UHS-I U3 (MB-MC128GA/EU), při tom ale v testech se ale v reálu naměřené hodnoty pohybovaly kolem 70.8 MB/s seq zápis. U Hero 8ky je ale však uváděn max zápis až 100MB/s a i přesto má kartu psanou jako compatibilní... Původně jsem jen chtěl vybrat a koupit jednu kartu z seznamu podporovaných, ale všiml jsem si tohoto rozporu a vrtá mi to hlavou... Děkuju za případně vysvětlení mého ?omylu...
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    WOJTYLA: Ja taky nedavno resil jestli GP 7 black, silver,white.... Pak jsem si rekl, ze si proste koupim neco bez kompromisu, a mezitim udelali GP Black 8. No a tak jsem zase zacal sjizdet recenze na YT a do toho vseho jsem objevil INSTA360 One R nebo One X... takze zatim nemam nic a furt cumim na recenze..))
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    DRAGON: Podle manuálu to vypadá, že je taky potřeba to pustit přes zadní displej.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VOMAJDA: neslo by ten display nejdriv pres mini hdmi mirrornout na tv a pak parovat? (teda vychazim z toho, ze to asi ukazuje nejaky parovaci veci, ktery musis potvrzovat, kdyz se ptas)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Nevíte někdo, jestli je vůbec možné spárovat Hero5 Black s iPhone aplikací, když tomu GoPro nefunguje zadní LCD displej? Případně jak na to?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GYGAL: stabilizace ma gopro fakt skvely, to zas jo. S DJI sem nebyl ve styku tak dlouho, abych to mohl posuzovat, promin.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WOJTYLA: no tak si to dohledej s white :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DRAGON: To je silver. Ja myslel white. Ale ta bude nejspis tedy jeste horsi nez silver.
    GYGAL
    GYGAL --- ---
    DRAGON: A subjektivní pocity ohledně stabilizace? Myslím Gopro vs Dji
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WOJTYLA: https://havecamerawilltravel.com/gopro/gopro-hero7-black-vs-hero7-silver/

    tady to mas prehledne a jednoduse popsany, vcetne rezimu, rozliseni atd atd
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WOJTYLA: The most obvious is that the Black has a small black-and-white LCD screen on the front of the camera, while the Silver doesn't. On the Black, that screen is used for simple displays such as the shooting mode and status, storage space left on the memory card, and a battery level indicator.


    ad stabilizace: Stabilization
    Both cameras offer in-camera electronic stabilization, but this is an area where there’s a significant difference. GoPro is leaning on the new generation of in-camera electronic stabilization that’s used in the Black. They’re calling it HyperSmooth. I’ve done some side-by-side testing of HyperSmooth compared with the standard stabilization used in the Silver, and I’ve found that HyperSmooth is indeed much better.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ja mel v rukou za poslednich cca 5 let asi deset kamer gopro (kazdy rok, posledni model) a za tu dobu se mi sekly VSECHNY snad padesatkrat. Uz od dob gopro 3 se to takhle sekalo, dvojka se mi nesekla nikdy.

    Ale ja na to dost tocim a nastavuju nejvyssi kvalitu, kterou to dovoluje - a to je, kdy se gopro dost hreje. Hodne se to delo treba v menu view, kde muzete prohlizet a mazat videa. Pripadne kdyz si davate highlight. A hodne se to deje pri vypinani a zapinani. Date vypnout a proste se nevypne a v ten okamzik zatuhne. Pomuze az vyndani a zandani baterky. Tohle chovani bylo hodne popsany na gopro forech, delo se to mrte lidem. Diky tomu taky v release notes byly poznamky o updatech ktery freeze resily.

    Oproti tomu DJI nema na forem popsany takovy problemy zadny, video vystup je identickej (vic mi sedej barvy, na gopro je vic saturace a vetsi kontrast), zvukove je to dost podobny (co si budem, pokud jde o zvuk, vetsinou je to stejne ukradeny, protoze jde o akcni zaber a tam staci nejakej zvuk a pres to jde vetsinou stejne v editaci nejaka hudba). Co se tyce ovladani, prisel mi DJI dost vychytanej, hlavne tim selfie displayem, to je fakt pecka. To ma az Gopro Max. Ale ta uz je pro me zas moc velka a zbytecne draha.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    prosimvas odborníci radu - gopro 7 white toči v full HD ... je to jedinej rozdíl od 7 black? jde mi hlavne o tu stabilizaci kvuli videím z motorky.l.. pripadne pokud byste meli tip na podobnou kameru od konkurence??
    AG_
    AG_ --- ---
    MIKEKT: kouknul bych na nějaký srovnávací video na ytb. je potřeba vidět reálný záběry s oběma kamerami. jak dobrá je stabilizace, nebo zvuk atd. na ytb je toho plno. určitě se vyplatí něco nakoukat než to koupíš
    AG_
    AG_ --- ---
    mě se gopro 6 nikdy neseklo. a to jsem natáčel třeba 14 dní v kuse každý den a točil jsem tam dvě baterky a sotva jsem je stíhal dobíjet. za dopoledne jsem je obě vypotřeboval, dobil a odpoledne točil další seanci.

    možná to máte nastavený na nejvyšší rozlišení a fps a zahřeje se při záznamu? nebo pomalá SD karta?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DRAGON: jojo taky jsem spis pro dji. Mel jsem pujceny gopro6 a taky se mi to behem jednoho dne parkrat seklo. Taky se mi libi predni displej. Jinak je to dost podobne.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MIKEKT: ja bych tentokrat, po mnoha letech generacich s Gopro (ktery se obcas nepredvidatelne sekne a musi se vyndat baterka) zkusil DJI, protoze proc nezkusit neco jinyho, ze jo, vysledek je vicemene stejnej, takze s ani jednim neslapnes vedle.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Kdyz byste ted vybirali kameru, vzali byste radeji gorpo7 nebo dji osmo action?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GYGAL: Tam jsem to před nějakou dobou bez úspěchu zkoušel. Je to sice zrcadlo, ale 10+ let starý s prehistorickym čipem, to i průměrnej mobil udela lepší fotku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam