• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky





    Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOGO: takže mas v planu něco takového?

    GoPro Head Strap + QuickClip - Držák | Alza.cz
    https://m.alza.cz/gopro-head-strap-quickclip-d392798.htm
    LOGO
    LOGO --- ---
    DRAGON: nenosím helmu.
    LOGO
    LOGO --- ---
    DRAGON: aha. Mrknu. Já jsem co se týče gopro total newbie, nevím nic, takže ani vlastně nevím, co má za příslušenství.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOGO: nosis pevnou ochrannou helmu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOGO: nestaci ti na to koupit klasicky svetla ke gopro? to by to mohlo resit, ne? nebo si kup nejaky univerzal mounty na ali a pripevni na to bodovy svetlo, to preci tvuj problem vyresi a jeste te to bude stat zlomek nez nejaky zamerovadlo s laserem. Ja tohle resil.pro podvodni foceni a ke gopro se diky jejimu sirokymu ohnisku musi koupit hodne wide svetlo. ale v tvym pripade budes potrebovat opak: aby to hlavne osvitilo jen stred, kde budes vykonavat praci, lehci varianta
    LOGO
    LOGO --- ---
    DRAGON: naopak jedině na hlavě. Jenže pak večer koukám na záběry, a zjistím, že půlku doby kamera kouká jinam, protože jsem s ní nevědomky na hlavě hnul. Tzn potřebuju to něco, pomocí čehož snadno poznám, kam se kamera dívá.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOGO: jo takhle! ja to pochopil ze na hlave to nepripada v uvahu. pardon, blbe sem te pochopil tim, ze nejde nastavit na hlave kameru. Proto sem myslel ze budes nekde makat a chodit a kamera pridelana v prostoru by te mohla sledovat.
    LOGO
    LOGO --- ---
    DRAGON: nevím. Chci mít na hlavě kameru a na ni přidělat něco co bude svítít směrem, kterým kouká kamera. Když bude "koukat" jinam, nasměruju ji správně. To je můj cíl.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOGO: ja to myslel tak, at se podivas jestlibtreba neexistujou trackovaci rolling kamery, treba jo, to by ti ten problem pohybu po stave vyresilo, ne?
    LOGO
    LOGO --- ---
    DRAGON: hele, já mám asi gopro 7, už ani nevim. Mně to stačí pro moje účely. Napojit to na power banku jde taky, tam nemám problém. Řeším to něco, co bych mohl na tu kameru nabastlit - nějakej laser pointer. Ale nenašel jsem zatím nic. Buď to pro kočky, ale to je třeba držet, aby to svítilo - ale asi potřebuju, aby to svítilo pořád. Nebo pak nějaký opravdu ukazovátko, a to už je zase celkem velký.
    Tzn mně nejde o gopro jako takový, ale přidat k němu něco. Tzn je to taková okrajová záležitost, pro někoho třeba i blbost, ale tak co bych se nezeptal. Na nyxu se většinou dozvím úplně všechno.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LOGO: konkretni model neporadim, jen bych pridal dalsi vec, co musis na takovy typ toceni resit: musi podporovat externich charger pri nahravani. (moje gopro 9 to ma).
    Napada mne nejakej tag tracking? gps bagde? zadas nejaky 360 kamere, aby sledovala .. ted placnu, nejakej objekt, ktere budes mit u sebe? nevim jestli to lze, ale prijde mi ze dneska je uz urcite mozny vsechno :)
    LOGO
    LOGO --- ---
    Zdar. Chci točit svoji práci. Dělám řemeslo, na stavbě. Jsem furt v pohybu. "Bod zájmu" je taky v pohybu. Tím chci říct, že nelze nějak staticky na mojí hlavě nastavit kameru, aby hleděla jedním směrem. Stane se mně, že natočím třeba 8 hodin videa, který pak chci zpracovat, jenže zjistím, že jsem někde v průběhu třeba nevědomky s kamerou hnul a ta tudíž po nějakou dobu nebrala to co jsem chtěl. Tudíž to takto nemůžu dělat. Moje idea je tedy teď taková, že bych na držák kamery nějak nabastlil něco jako třeba laser pointer, který by po zapnutí svítil tím bodem a já bych díky tomu vždy snadno poznal, jestli se kamera dívá tím směrem, kterým chci.
    Už jsem si na zkoušku koupil jeden takovej ten pointer pro kočky na hraní, ale to není ono. To svítí jen když je to zmáčknutý a předpokládám, že to sežere baterku za hodinu svícení. To asi není řešení pro mě.
    Nenapadá vás nějaký řešení co s tím? Neřešil jste už někdo něco podobnýho?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Ahoj, mám niceboy X vega pro na streaming. Problém je, že ať nastavím FPS jak chci, tak je výsledek takový... já tomu říkám "utopený"

    Utopeně to vypadá už v OBS ze kterýho streamuju, není to tak že by hodila kvalitu dolů youtube.

    Tady je jeden z těch utopených. Bohužel už nevím jaký parametry jsme tam měla daný.

    Může to bejt světlem, už víc světla domů nedostanu, anichž bych si odplália oči.

    řeším to, jestli náhodou není řešení v tom, koupit nějaký zařízení do 500, capture card asi? Co zlepší kvalitu.
    Sheala on Air
    https://youtu.be/xSbqAbipiQY
    MRBLACK15
    MRBLACK15 --- ---
    DRAGON: Díky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak velmi doporučuju tuhle, mám už ji strašně moc let a nikdy problémy se čtením dat z karet. U čteček to totiž bývá často velký problém..

    Kingston MobileLite G4 - Čtečka karet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/kingston-mobilelite-g4-d1949381.htm
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRBLACK15: jo ták, no tak to je jasný! já myslel, že odmítáš vyjmout sd kartu z gopra, jinak bych čtečku samo poradil, vyjde to mnohem levněji :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MRBLACK15: čau! jop, to je vončo, s tímhle by ti to mělo švihat :) koukám v popisu, že to má HDMI out, tak snad to bude v pořádku, nikde nevidím foto toho konektoru bohužel, takže tipuji, že to výstupní USB-C na tom Modu už HDMI via USB-C mít bude, bohužel jsou to šmejdi a z toho kamerovýho USB-C tu funkci vypreparovali, aby si člověk musel koupit příslušenství..
    MRBLACK15
    MRBLACK15 --- ---
    DRAGON: Ahojda :) Děkuji.
    A stímhle se tam přípojím na tvrdo i když to ma taky usb C?

    GoPro Media Mod (HERO10 & HERO9 Black) | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/kamery-prislusenstvi/gopro-media-mod-hero9-black-cerna?gclid=EAIaIQobChMIoPeVr_m68wIVwQh7Ch3lMAfWEAAYASAAEgJGmvD_BwE
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    USB-C to HDMI uz od osmicky gopro nepodporuje. Potrebujes si poridit Media Mod, jinak smula.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    MRBLACK15: zkusil bych pripojit primo sd kartu pres nejakou usb redukci a nebo hdmi kabelem kterej si k tomu asi dostal. zkontroluj pouziti originalniho usb kabelu. jestli ti to nepujde takhle naprimo rovnou, tak s tim asi nic neudelas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam