tak jsem si pročítal něco o cheatech a všechny úspěšný v SA spolehaji na nějaký druh útoku na "Driver Signature Enforcement" který začal od windows vista - kde ze sebe cheat udělá driver nebo část jádra (tak hluboko jsem to nestudoval) - pak záleží na BE jestli je schopen detekovat nějaké anomálie.. Nejkvalitnější rootkity se netváří jako anomálie, ale rootkity dělají imho schopnější lidi než tvůrci cheatů - jeden z těch známích používá díru ve woknech, kterou MS dostatečně nezajistil (mělo by to vliv na výkon) a je zneužitelná i u opatchovaných windows.. co jsem četl veřejný fóra, tak cheateři vypnou DSE a nahodí starší verzi driveru pro VirtualBox, který obsahuje chybu, skrze kterou jde volat přes VirtualBox kód který potřebují na cheatování v SA - vtip je v tom, že DSE musí rychle nahodit, jinak potkaj BSOD. Ale imho schopnější a placený cheateři používají díru ve windows.. Případně za 500 USD si předplatit roční certifikát od MS, kterým ověří celý svůj driver - pro placený cheaterky to asi problém není..