• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps
    LITTLEBOY007CZ
    LITTLEBOY007CZ --- ---
    ZOMBO: je nějaký info, zda i hráči budou skákat do takovýhle vejšky/přeskakovat takhle vysoký překážky?
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Musím říct, že fotit lišku v běhu bylo jednodušší...

Zbytek tady.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    REDSNAKE: REDSNAKE: v .60 by respawnování mělo bejt v cajku.. věci se dospawnují v nějaké vzdálenosti od tebe, podle počtu věcí na serveru a podle toho, jak hodně zde bylo aktualizací.. typy věcí už nejsou jen podle baráků, ale i oblasti kde se barák nachází .. v praxi by to mělo znamenat, že na méně navštěvovaných místěch je víc lepšího lootu, než v těch často exponovanejch.. vybral jsem takhle nějakou vesničku na severu a pak ji obešel ještě jednou. Našel jsem pár pušek navíc, ale nic extra aby to bylo efektivní metoda. U vojenských věcí kdo ví, zpravidla se jim vyhýbám, neb tam většinou zahynu:-) Radši vykrádám sudy a stany.

Lokace crashek a cajt kár se mění každých 30 minut myslím.

Módy střelby netuším.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    funguje přepínání modů střelby u M4 v aktuálním patchi? Mám jen pár nábojů, tak se mi to nechce zkoušet:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Funguje už respawn věcí nebo se objevují nové věci v proběhnuté lokaci až po restartu? Jak funguje teď tahle mechanika?
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    REDSNAKE: Je to tohle, ale řekl bych, že bude dost vzácný, pokud nespawnuje samostatně a jen přímo na FALu u crashek...

RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VICTIM81: jj, dával jsem to sem k prvnímu máji
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VICTIM81: mlha je jen na pobřeží, hrál jsi ten poslední update vůbec?

Jinak pěkný, ale pokud chci něco takhle realistickýho, zajdu si na střelnici

VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    RUDOLF: https://www.youtube.com/watch?v=zPKUO1yKAqY
    akorat ze v pripade dayz budes mit terc na 50m v mlze a stejne se to bude sekat jako sfina.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    REDSNAKE: já si celkem umím představit dayz na occulusech s těma trackerama na pracky.. pro tyhle mil-sim žánry největší rozkoš.. dostaneš do pracek zbraň kterou neznáš a učíš se ji natáhnout, vytáhnout zásboník apod.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    říkám si, jestli to manuální natahování závěru už není moc. To už by rovnou mohli u revolveru magnum simulovat SA/DA režim. V DA by bylo potřeba vždy zmáčknout krysítko a k výstřelu by došlo až po jeho puštění. V SA by bylo potřeba natáhnout kohout klávesou R.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZOMBO, co jsi to chtěl za kolimátor? Mám nějakej m68 a ACOG, ty jsou asi starý, ne? Navíc M68 asi není kolimátor..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RUDOLF: jako dobrý, jen je nešťastný na to přijít při přestřelce, no..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    REDSNAKE: je to teď myslím R a F/hotbar.. tohle mán načtený a né z vlastní zkušenosti.

R je pro práci s komorou, vyndat-vložitt náboj. Zbraně se teď zasekávají a na exp je zvýšená poruchovost kvůli testování. Takže zásek se řeší R. Pak u bolt-action zbraní tím přebiješ. Takže pokud odstřeluješ, zkontroluješ dopad a pak nabiješ další ránu. Pokud vyhodíš z komory nevystřelenej náboj, dá se do batohu - ale nestackuje, takže když mám plno, skončí pod tvýma nohama.

Pokud máš v hotbaru zásobník, nabídne se ti nabídka na přebytí když dojdou náboje -prostřední tlačítko u myši nebo F. Případně hotbar celou dobu.

Počel polí v hotbaru je podle výbavy co máš, tj. na začátku 4 sloty a s výbavou to roste.

"So first things first! As you noticed pressing "R" no longer reloads your gun with a new magazine but makes an single round ejecting animation. This is called gun cycling. This is the same thing bolt-action rifles did after every shot, but until now it was automatic and now you can do it manually whenever you want.
    But, but...why would I want another thing I must do manually after every shot to think about? Isn't shooting hard enough already?
    Yes it may seem so, but manual bolt cycling is incredibly useful!
    The biggest benefit comes for snipers, that can now shoot then wait and follow the shot through scope, see where it lands, and only then cycle their bolt which breaks them out of their scope and they loose vision of target (before it was immediately after the shot). This is a big reason why Blaze and Winchester were so popular sniper rifles, and it makes guns like CR527 Carbine more viable now as a sniper.

Secondly: Guns jamming. Now this is useful for all rifles. Bolt-action, semi and auto. As in 0.59, damaged ammo rounds still jam your gun so it makes a clicking sound instead of shooting. While before you had to manually remove your mag and and click eject rounds on your rifle, now you just press "R" and it ejects the chambered round and automatically loads the next round from your magazine.
    So anytime your guns starts to click instead of shooting and your mag is still full, just press "R" until gun starts to shoot again.

Well, how do you reload your gun if "R" is reserved for cycling your gun now?
    Easy. For guns that use internal magazine, just put your rounds on you hotbar and press the corresponding number to reload your gun, same as it was in 0.59.
    But if you have magazines or clips you want to reload without inventory interaction (as it was with "R" in 0.59). It works this way now, that when your gun is completely empty and there are magazines available in your inventory, you will see an reload icon appear in your cross hair same as before, only now you press middle mouse button or "F" and it will reload your gun.
    Warning: You gun must be completely empty for this to appear! Sometimes (usually after manually removing a mag) you will still have 1 chambered bullet in your gun and you need to eject it with "R" if you want to reload automatically.

TLDR: Don't forget to press "R" after every shot with bolt action, rifles. You can now also clear jams with "R". Reloading a mag or clip is now at "F" or middle-mouse button.
    Oh, and BTW, weapons now spawn with varying conditions and it seems that they slowly deteriorate with use, which increases possibility of rounds jamming (this is not 100% tested, but it seems that way from what I played). Weapon cleaning kits also work now, so it's good to keep one on you."
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    omg, q a e a dá se pohybovat kamerou nad kterým ramenem ji chci mít. Hrozně mi to z nějakýho důvodu vadí, přijde mi to nepříjemné..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    A s tou kamerou nad ramenem? To už je dlouho a nasralo mě to až teď nebo jsem si to nějak vyrobil?
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    CLUSMAN: ja spis vidim situaci, jak v panickym zachvatu, uveznen v poslednim patre mordorsky hasicarny, se marne snazim do sveho AK narvat kompas
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    dobrý no, zajímalo by mě kdo toho designuje, to je fakt chuj.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    REDSNAKE: o dayz zasadne nezertuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam