• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    mám dotaz - právě jsem došila jednu rychlozavinovačku - člověk by si řekl co se na tom dá zkazit, ale já prostě nezvládám prošívání na stroji - je na to nějaký fígl, aby se to nekrabatilo, pořád při šití nepřebývala ta vrchní látka? šila jsem to s nejmenším přítlakem na nejdelší steh a prostě délka stehu je nevyrovnaná jak se mi to různě posunovalo a tak. Už jsem takhle prošívala mantinel a jednu lezoucí deku a u všeho stejný problém - látka se hrne a krabatí - výsledek hrůza. :-(
    TULENI
    TULENI --- ---
    HABRENKA: hele esli te to uklidni tak ja zehlicku vubec nevlastnim :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TULENI:
    HC_: mno, je to by oko a jak rikam, jsou uzky a nizzi, mely byt na vetsi dite :-D, takze jsem ji je zkratila a dala ted, na chvili ji budou a pak holt smula a ze zbytku kratasy nebo sukne :D, jako prototyp dobre, ten potisk je prisernej, parodie na maskovani, jsou to nejaky kytary, ale latka neuveritelne prijemna... aspon vim, jak fungujou kalhoty ;-), a ze to jde na "obyc" stroji... a jsem prase, ani jednou jsem nevytahla zehlicku, to by se asi priste stat nemelo ;-), mela jsem dost stesti... jeste mam do budoucna manzestr O:-)
    ale diky za povzbuzeni, mit cas, tak asi vim, cim se bude behavioralne uklidnovat (a nadavat...)
    HC_
    HC_ --- ---
    HABRENKA: náhodou stylový!:)
    TULENI
    TULENI --- ---
    HABRENKA: bezva! vypadaj uplne ok! a i kdyby tak jak se rika - chybama se clovek uci :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tak... jsem se hecla, samozrejme jsem to posrala, ale beru to jako cennou zkusenost... aspon uz vim, ze musi byt sirsi a sed trochu vic do siroka na plinu... tak jsem je rovnou zkratila a ma je na "ted"...
    tedy prvni (po)kus obleceni, z cisty vody narychlo:
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TULENI: myslim, ze todle by bylo uzasne pyzamko i pro mne :)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HABRENKA: A propos, když o tom tak přemýšlím, udělala bych totéž a divila bych se a špačkovala úplně stejně... :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HABRENKA: To je sladký... Ale musela jsem to přečíst 2x, abych pochopila, jsem fakt šitím nedotčená. Ale láká mě to a to je hlavní.
    Tak dost keců, jak dorazím domů, tak taky něco zkusím a pak budu zas dodávat sílu a sebevědomí já vám, to mi teda věřte...
    HC_
    HC_ --- ---
    HABRENKA: hehe, potesim te, tohle se mi v zacatcich taky stalo, a i ted nekdy param
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    inu... mlade mi tu rve vedle hlavy, ze chce spat, ale nechce spat, idealni cas na historku, kterak jsem zacala sit... je strucna a jednoducha, nebojte... koupila jsem prijemny uplet smetanove barvy... jemnounky fleece... a doprostred ze dam vatelin, aby mela betka prijemnou deku, pod sebe na navstevy, na sebe do kocarku, proste paradu, ktera bude prijemna a hezka, na tom prece neni co zkazit ne (myslela si naivni zacatecnice, nehledajic rady u zkusenejsich...)
    inu, nacrtla jsem obdelniky, vystrihla... licem k sobe sespendlila a mezi latka vlozila vatelin, ze to jako sesiju, obratim naruby a bude videt jen 5-10cm svu... pocitam, ze modri uz vedi :-D... jojo... ja si libovala, ze i pres typ materialu a "vysku" se mi to krasne sije, jaky rovny steh... no jasne... sesila jsem to cely a chtela obratit a kdo by to byl rekl, vatelin zustal tim padem na povrchu... chvili jsem si nadavala do krav, jak tohle muze nekdo... no, pak jsem to ostrihala, sespendlila znovu a "normalne" s tim, ze holt svy budou videt... jenze tim to nekoncilo, blbe jsem to na sebe polozila, takze tu neco prebyvalo, tu chybelo, plus co je to za debilni napad, na normalnim stroji sesivat k sobe dva uplety a mezi nima vatelin navic, svine klouzavy... no vylezl z toho naprosto krivy paskvil a velke pouceni, ze nemam spolehat na svuj driv dobry logicky usudek a nebyt tak silene lina (kdybych nebyla, takova blbost by mne nenapadla a normalne bych si to sespendlila a zlozila dovnitr a sesila... ale ne, tohle prece bylo rychlejsi a chytrejsi ;)... tak deka neni na paradu, ale je z ni dost prijemna perinka...
    myslim, ze nejlepsi fotka by byl muj vyraz, kdyz jsem nadsene zacala obracet po tom prvnim sesiti a doslo mi, jak priserne jsem blba :-D
    tedy, BLANCHE1: obavam se, ze i kdybys sila poslepu a jednou rukou, horsi to nebude :-D, jen do toho!...
    ted je cilem dat gumu kalhot a dal uvidim... jsem nedisciplinovana a to je bohuzel u siti dost problem... mam tu pekny uplet a fleece, ehm, na "jarni" fusak do kocarku...
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HABRENKA: Anooooo, chceme historkůůůůůůů :-).
    Třeba mi to konečně dodá odvahu přiložit mý volšový ruce ke stroji...
    HC_
    HC_ --- ---
    HABRENKA: uka i podlozky!:) ono to vazne neni tezky sit, chce to jen trpelivost a ten cas
    a co ta historka?,)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    HC_: HC_: díky... ale to si pis, jsem drevoch :-D, dostala jsem stroj od tchyne, nejaky obyc z quelle ci co, ze to nepouziva... tri roky se tu na nej prasilo a ted jsem ho vytahla... zkusila jsem nejdriv podlozku do postylky a kocarku, deku - a tou bych vsechny asi dost pobavila, historka k popukani, ale slouzi, ehm... pak pofiderni cepicku a ted povlaky... premyslim, co dal :-D, je to docela prca, ale neni cas :-(... chystam se na kalhoty, neco jako na nastence, to bude vyzva...
    nejhorsi je teda cokoliv vymyslet, sije to pak temer samo-, ja netusila, jak jsou ty stroje sikovny...
    HC_
    HC_ --- ---
    HABRENKA: to na začátečníka teda nevypadá! :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    pocitaji se i polstarky absolutniho zacatecnika samouka :D?
    HC_
    HC_ --- ---
    BERENIKEE: urcite diky za inspiraci, mne se libi, jak je to merino pruzny, takovy natahovaci..jen bych se trosku bala o to zavadit treba suchym zipem, dneska se mi to pri siti stalo - nejak se mi tam ten suchac priplet :) a hned se to vlakno ponicilo..ale jako matros fakt uzasnej
    ja si treba na body zatim netroufam, hlavne neni ted cas, vcera sem si udelala chvilku na ty teplacky, protoze sem potrebovala darek, jinak siju ted jak masina a plnim objednavky, asi budu potrebovat nakou pomoc..
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    HC_: asi jo,veci jsou hodne drahy,ale sbody a vsim odtatnimjsem moc spokojena,jen overal by mohl mit mensi vystrih.ale z obleceni mam ty kremove variace,jezecci jsou uz moc drahy,ale svrchnacky delaj paradu a hlavne jsou funkcni:)jen echo pro inspiraci:)a k tem jejim body,maji luxusni vystrih,dobre jde pres hlavicku,ale netahne na krcek a dal.a pak jeste reseni ohrnovani,ze maji ty veci diky materialu a strihu vydrzet trosku vic velikosti.
    HC_
    HC_ --- ---
    BERENIKEE: má opravdu pěkné věci, zřejmě máme stejného dodavatele, ty bodycka sou pekny, jen pekelne teda drahy
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    HC_: super,jsou krasny:)pro zeleny a cerveny jezecky na merinu mam slabost.Nase mala ma jedny krataskovy natahovaci svrchnacky se zelenymi a jedny jednovelikostni na patentky s cervenymi a jsou bezvadny.Sije z nich prave i ta pani se znackou Skapi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam