• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JANYNA: no... tak ja priste mlade beze slova svazu a budu sit :-D
    BLANCHE1: blbe prece :-D... zatim ji drzi pseudozahrazeni pred stolem, to na mne kouka, nebo si hraje, obcas ji podam krupku... ale vetsinou to nejde a hlavne uz ho preleze, takze mam po srande... to se pocitam casem treba mozna... snad... srovna :-D
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    BLANCHE1: I mrňousům se dá sdělit, že někam prostě nepatří, ale je třeba jim to sdělit hlavně mimoslovně. Oni vnímají dobře, potvory mrňavý. A chytrý jsou jak opice. :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    JANYNA: Tak to si ještě chvíli počkám :-). Já dala pryč od stolu i židle, aby mi tam nemohl vylézt, ale po chvíli marných pokusů vyskočit tam rovnou ze země si přistrkal odrážedlo a zkoušel vyšplhat po něm, šoumen malej... Tak jsem to pak radši stříhala až v noci.
    HC_
    HC_ --- ---
    JANYNA: se nikdo nepřihlásil :)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    HC_, jakpakto, že naše firma ještě není mezi obchody s látkami na nástěnce? Prosím přidej nás: http://www.amwa.cz . Díky. :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    JANYNA: ...ale už jim jsou 3 a 4 roky. :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    BLANCHE1: Já na to sundavání používám pusu. ;o)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HABRENKA: K šití jsem se ještě nedostala, ale nastříhala jsem nový fleecový separačky, jsou šíííleně zubatý a křivý :-/ (což na funkci naštěstí nemá vliv...); nechápu, jak zvládáte šít s dětmi kolem sebe, mně pořád chyběla jedna ruka na sunávání zvědavce ze stolu při stříhání...
    HC_
    HC_ --- ---
    odklápěčky :-)

EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: ta zavinovacka je moc hezka, mela bys z ni mit radost! Mozna te uklidni, ze ac jsem si vse pri siti peclive pripravila, tak jsem tam taky mela po prositi tyhle boule krabaty:D
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    EDNA_JEDNA: je pravda, že tu přípravu jsem dost ošulila - látky jsem sice vyžehlila před šitím, ale pak to našpendlila jen na čtyřech místech
    holt flákání se nevyplácí, jenže já jsem typ co se se vším moc crcá a kvůli tomu skoro nic nestíhám a tak se (pár dní před porodem druhýho prcka) snažím spíš učit "žávesit" ale bohužel u něčeho se to nevyplácí - sice je to hotový (když bych čekala až na to budu mít tolik času a klidu kolik bych chtěla, tak to nebude nikdy) ale zase chybí ten pocit dobře udělaný práce :-(

díky všem za reakce - zkusím příště aplikovat vaše tipy

a propos - mám tu další předpřipravenou věc a to je hacka - šil jste někdo? máte zkušenosti, třeba na co si dát pozor a tak? našla jsem v podstatě jeden rozumný návod zde: http://www.modrykonik.cz/fotoblog/ikarkulka/clanek/hacka-navod-na-usiti/ ale příjde mi že bude strašně dlouhá a taky jestli ten půlkruh 23 cm není moc mělký? případně nemáte někdo nějakou originální doma?jaké má míry?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EDNA_JEDNA: :-D proto nejlip dopadl polstar c.2 a pak pokusny gate, nezehlit, nemerit, jen terapeuticky sesit ;-)...
    a propo, chystam se na nejakou zasterku nebo fleece satecky na doma, tak jsem zvedava... ale to chvili potrva... ted je na rade BLANCHE1: , ne ;-)?
    HC_
    HC_ --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: zkus to fakt ve finale prošívat od prostředka, nenahrne se to tolik
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    HABRENKA: Hehe, ja jsem sila naposled pred Vanocema a mam z toho jeste traumatko:D Hezky prostiranicko, rikam si to je to nejjednodussi na svete, par obdelniku sesiju k sobe;) Nakonec to vypada jak od postizenejch deti, taky jsem to parala (mela jsem tak akorat latky, jinak bych s tim hodila do kouta) a vatelin jsem tam vsivala na hulvata po horni strane:)) Bez spendliku to klouze, o tom zadna:)))
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EDNA_JEDNA: hele jo, o tom zadna ;-), i kdyz jsem lina jak prase, tak tohle chapu (a desi mne to...)... ale zrovna tady u jesterky to podle mne nebude tim :-(, podle mne to fakt klouze proste, s tim vatelinem vevnitr nic neudelas, pokud to nemas poradne chyceny...

JESTERKA_NA_ZDI: a tohle vypada nahodou dost dobre, myslim, ze trocha latky na kraji se na zavinovacce ztrati, ucel splni a navic je pekna...
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    HABRENKA: ja jeste doporucim nejotravnejsi fintu na svete a to je to priprava materialu - vyprat, vyzehlit a pak strihat a mezitim furt zehlit:D pro me je normalne zehleni sprosty slovo, ale u siti nazhavim od jiste doby vzdycky:)))
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    tak jsem to konečně zvládla vyfotit a nahrát:
    tohle se mi dělá na spodní látce skoro po celém obvodu prošívání:

v důsledku toho je vrchní látky "víc" takže v tom rohu jí najednou taky víc přebývá a udělá se tam ten divný fald

a tohle mi to dělalo na vrchní látce, když jsem se snažila tu přebývající horní látku strkat víc pod patku, abych to celý nehrnula před sebou

no a takhle to vypadá z dálky :-)

je to odstrašující případ, tak prosím přimhuřte oči, ale třeba vaše rady pomůžou i jinému začátečníkovi :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jste skvele! ja zvladam jen medvidky a panenky levandulky..

HC_
    HC_ --- ---
    JANYNA: diky, pak nahod fotky! :)

DALEEN: jeste mam jine nove vzory, to jsem rada, ze se libi
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HC_: Ty jsou skvělé. Mám od tebe sloníkové a musím říct, že jsou báječné a líbily se i naší pediatře :)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    HC_: Hezký. :-) Taky se chystám na ušití plenkovek, hned co se otřepu z porodu (bude až za chvíli).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam