• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    PLANETA
    PLANETA --- ---
    ZARZAROSA: Tak ty jsou parádní!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    JANYNA: v tom případě do toho!
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZARZAROSA: Díky, to jsi moc laskavá, ale také moc ráda šiju a hlavně máme obchod s bio látkami, takže dělám většinou s nimi nebo se starými poklady po babičkách a tak. :)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MARUCHA: no tak bacha na kapucu, ja ji udelala moc velkou dozadu :) a doporucuju udelat dole vzadu obloucek pres zadek(jakoze zadni dil delsi). do toho!
    MARUCHA
    MARUCHA --- ---
    ZARZAROSA: Výborný! Díky moc za rady, dodaly odvahy a snad se do toho pustím, aby to ještě do zimy unosila, nebo spíš do jara. Střih asi taky tak nějak "okopčim" ze starých věcí a přizpůsobím. Dcera má tak 92-98, takže začnu šít tak na 104, protože než to dopatlám, tak zase vyroste :)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    JANYNA: a teda, nechci se vnucovat, mohu za adekvátní příspěvek vyrobit také pro Tvou dceru...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MARUCHA: v žádným případě nechci dělat chytrou, takže se ráda podělim, ale nejsem profík, tak to berte s rezervou! já jsem inspiraci nabrala zde: http://ekozahrada.blog.cz/1209/vesticka
    Nakonec jsem měla smůlu, když jsem si napsala o střih, zrovna byla paní nemocná, takže si nevšimla. Já na to pospíchala (měla jsem to blbě naplánovaný), navíc jsem chtěla, aby to měly holky víc ke krku, tak jsem podle svý bundy nakreslila ten střih a zmenšila podle velikosti mikiny, co holkám zrovna je. Jinak rady jsem v podstatě převzala tamtéž,(jsem té paní dost vděčná) teď jsem akorát odepsala do pošty toto: když se to stříhá, tak to hrozně pouští chlupy. Takže jsem stříhla, okamžitě očistila ten okraj (jako rukou "oškubala" co šlo), podle rad na netu jsem měla nachystaný vysavač, což se hodí. Ale jakmile to jednou oškubeš, už to nechlupatí.
    Šije se to celkem dobře, pruží to do jednoho směru, ale všechno jsem šila rovnym stehem (overlock nemám) a nejde to skoro párat (jak píše caramilla na tom svym blogu) takže jsem podle její rady šila barevnou nití, kdyby náhodou, aby se aspoň ten šev našel. Jinak se to netřepí, nemusíš to začišťovat... pro mně dobrý :)
    Co se vesty týče, klidně přenechám střih na cca 86 (obkreslila jsem z 92 next)+doplnila tu kapucu. Jen jsem nevěděla, co s vnitřkem kapucy, byl tam vidět ten šev, tak jsem tam jen do kapucy udělala jakože podšívku z jinýho materiálu a ztratí to hned na hřejivosti.. tak nevim, jestli bych to doporučila. na fotce to skoro neni vidět, kdyby o ty detaily byl zájem, nafotim, ale nechci tady tapetovat... mám tu další kousek-softshellové kalhoty- Musím doporučit, krásně se to šije! taky rovný steh. a je to fakt easy!
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZARZAROSA: Ty knoflíky! Za tohle by mi dcerka urvala ruce. :)
    MARUCHA
    MARUCHA --- ---
    ZARZAROSA: vestičky jsou nádherný...!!! mám doma taky "medvídky" - už asi rok a furt se nejsem schopná dokopat k tomu z nich něco ušít (chtěla jsem právě mikču nebo vestu), protože se bojim toho chlupu - jednak nepořádek a jednak zpracování. Máš nějakej typ na co si dát během práce pozor? Nebo jsi to šila standardně... overlockem nebo na klasickym stroji? Díky za typ :)
    HC_
    HC_ --- ---
    ZARZAROSA: no prostě detail, barvičky, krásný
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HC_: jakože jak jsou udělaný poutka? nebo jen barva?

chtěla jsem, aby to měly ke krku, tak jsem vymýšlela střih, myslim, že na ten šev dám ještě patent, protože se to otvírá - je to tam vidět trochu. (asi to kapuca táhne dozadu? protože úzké to není...)
    HC_
    HC_ --- ---
    ZARZAROSA: jeee a nemáš detail na ty knoflíky, vypadá to fakt dobře
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ušila jsem holkám chlupatý vestičky. Maj hroznej úspěch!

je to z lamy (prý tomu řikaj i medvídek...)
    Nejúspěšnější jsou barevné knoflíky :) Holky je milujou, takže teď nechodí ven v ničem jiném.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    SELLIGAN: chystám se na to o víkendu... držte mi palce!
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak já se dala teď na šití kalhot pro okolí :)

jedny pro dcerku ze softshellu

a jedny pro kamaradku -atestovany flís a softshell

v planu jsou jeste kalhotz pro oba synovce
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: v hlave.. je to improvizace, vytahuju stroj v sebeobrane, kdyz je potreba a nahodou je cas... posta :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: moc hezka,nemas navod nahodou?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tak... ja mam prozatim hotovo, jeste chybi dve snurky a doladit po generalce, co kde chybi/odpadne... ale v zasade hotovo... az priste nekomu reknu, ze chci neco takoveho sit, doufam, ze dostanu pres ruce, abych se probrala... aneb podzimni oboustranna deka do kocarku...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HC_: ooo díky :) teplákovina! prima.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZARZAROSA: asi jo, par jich tu jeste mama a jsem desive lina kupovat jine :D, takze to tak zkusim... diky, uvidime, zda bude cim se "chlubit" :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam