• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: :-) nejdriv jsem si nasla, co ze jsi to nasla... a pak s usmevem podotykam, ze stroj je sice v bezpeci (relativnim...), ale nite jsou oblibena zabava, stejne jako latky, suchy zip a druky... ruzne si je schovava a vylepsuje tim pak lego nebo plysaky, kdyz se nedivam :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    šití v domácnosti s dětma má svá úskalí... včera jsem vytáhla šicí stroj, že ušiju peřinku do druhého koše, dokud se tam holky ještě vejdou... otevřu stroj, že si dám do chapače příslušnou barvu nitě, a zjistím, že chapač není a místo něj je tam mumifikovaná koule playdough.
    Chapač jsem naštěstí objevila v šicí skříňce (asi jsem ho někde našla a schovala), ale to playdough teda resuscitovat nebudu, má kvality dělové koule.

Taky se vám takové věci stávají? :-)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    BONIE: i nejaky hrubý razitkovani by mohlo byt efektni:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    TULENI: no právě to chci udělat do obyvaku jako takový dětský koutek a chtěla bych to nějak vymazlit :) sladit to třeba s poštářema na sedačce a tak.. napadlo mě, že to udělám z takové béžové látky jako na obrázku a na to nějaký motiv namaluju..
    TULENI
    TULENI --- ---
    BONIE: taky se chystám..ad látka..co nabatikovat obyc starý prostěradla treba?
    BONIE
    BONIE --- ---
    nevyráběla jste některá dětem teepee? plánuju to ušít na vánoce.. nemáte tip na střih? já bych to viděla na čtyři sešité trojuhelníky co?
    a kdybyste věděli o nějakých etno látkách, tak bych byla ráda.. díky .)

LUCYA
    LUCYA --- ---
    PISTULE: ok, dík za kontakt, já jí napíšu.
    jinak to já si zajistím, karabiny a odsedku na lezení mám, na nějakou pružinu by mě nenapadlo spolíhat. Spíš mi šlo o to, že mám pocit, že koupená pružina v hornbachu bude dle mě moc tuhá na lehký mimino a nerozhoupe ho.
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    LUCYA: pruzinu jsem sehnala na eva@titera.cz. u ni i navod - http://www.titera.cz/dest/12
    pruzina i s postovnym a jisticim lankem za 305,-

tenkrat mi napsala toto
    Pružiny jsem si nechávala sama vyrábět u firmy Alcomex.cz, která se zabývá výrobou pružin pro letadla a jaderné továrny. Jsou vyrobeny tak, aby vydržely zátěž 30 kg v trhu (udržet 30 kg dítě, které se houpe) I když jsou vyrobeny kvalitně, může se samozřejmě stát, že prasknou. Proto je potřeba použít jistící lanko, které se protáhne středem pružiny. V případě, že by praskla, mohu vám výměnou za prasklou pružinu poslat novou.

a latka jakakoli pevnejsi, ale s fleecem to bude fakt prijemne :)
    TULENI
    TULENI --- ---
    jj, dole pod miminem je to dvojity a prosity jakoby v bocich a pres to jeste fleece..nakonec tam tu "vlozku" vubec nedavam a je to jen trojita latka a spinka se jim tam bezvadne :)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    TULENI: a tu kapsu dole máš dvojitě z látky ikea a pak podšitou? nebo tu kapsu tvoří ten fleece? asi varianta 1, že?
    TULENI
    TULENI --- ---
    LUCYA: ja ji mam uvnitr podsitou fleecem takze je v ni jak v pokojicku :)
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/304059_2353823321608_807763006_n.jpg
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    TULENI: a podšívalas to něčím? mně ta ikea látka přijde pevná, ale taková hrubší. no a s pružinou - bud seženu tu "jemnější" a nebo tam přijde pružina z hornbachu a závaží.)
    TULENI
    TULENI --- ---
    LUCYA: ja ji sila z ty pevnejsi latky z ikey a houpe uz treti dite :) nejvetsi problem pro me bylo sehnat tu spravnou pruzinu, nechavala jsem si ji tenkrat vyrabet v naky pruzinarne...
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Já se zeptám, z čeho jste šili tu hacku? Nejlépe odkaz na nějaký eshop a doporučit mi gramáž. Já nemám s šitím žádné zkušenosti, šít mi ji bude maminka, ale potřebuju jí dodat látku. Návod už má. Díky!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    podpořena Vašimi reakcemi, vrhla jsem se ještě na softshellové kalhoty, opěvovaný to materiál. Jednoduché, fakt! Vepředu dvojitá kolena, v pase do gumy v "nápletu"(?) Detail tentokrát nemám vyfocený, večer mi to nefotí... Testovací jízda:

PLANETA
    PLANETA --- ---
    ZARZAROSA: Tak ty jsou parádní!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    JANYNA: v tom případě do toho!
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ZARZAROSA: Díky, to jsi moc laskavá, ale také moc ráda šiju a hlavně máme obchod s bio látkami, takže dělám většinou s nimi nebo se starými poklady po babičkách a tak. :)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MARUCHA: no tak bacha na kapucu, ja ji udelala moc velkou dozadu :) a doporucuju udelat dole vzadu obloucek pres zadek(jakoze zadni dil delsi). do toho!
    MARUCHA
    MARUCHA --- ---
    ZARZAROSA: Výborný! Díky moc za rady, dodaly odvahy a snad se do toho pustím, aby to ještě do zimy unosila, nebo spíš do jara. Střih asi taky tak nějak "okopčim" ze starých věcí a přizpůsobím. Dcera má tak 92-98, takže začnu šít tak na 104, protože než to dopatlám, tak zase vyroste :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam