• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    TULENI
    TULENI --- ---
    MARKYTKAK: urco je zitra rada predvede :)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    TULENI: tak ty mi musíš ukázat!
    TULENI
    TULENI --- ---
    JESTERENKA: ja sila taky pro dceru k vanocum, vrsek z upletu aby ji to dlouho vydrzelo, hodne volanku na gumicce (pac to ona rada), jinak myslim ze fantazii se v tomto smeru meze nekladou, ja to strihla - vrsek podle tricka, sukni kolovou (pac na suknich ted nejvic resi aby se poradne tocily) a pak nejaky to zdobeni, lemovani satenovym sikmym prouzkem...
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    JESTERENKA: upresneni: princeznovske saty v neterine podani znamena dlouhe az na zem a s volanky, a RUZOVE
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    budu sit neteri s velikosti 104 princeznovske saty
    najake prakticke rady na co si dat pozor? na dite budu sit poprve v zivote (s dospelackym sitim mam zkusenosti dost)
    pripadne nejaky pekny overeny strih?
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    vanocni darek pro netere - dva stejne, jen barevne otocene

HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: budu ted to same resit u manzestraku a napada mne jedine, ze zevnitr nohavic nasiju kus latky a zalozim "ven", tedy vlastne to "chranitko", jak pises vyse... to se pak muze odparat... na nic lepsiho jsem jeste neprisla, ale delam pokus - prvni opravdove kalhoty pro deti, podle strihu, a budou asi dost dlouho a je mi lito je strihat, kdyz se budou holky asi hlavne vytahovat...

kazdopadne, drzte mi, prosim, palce :D, zbyvaji mi nohavice a pas, zbytek jsem nejak pobastlila a dost si u toho nadavala (a to to nema ani zip, ani kapsy, krom tech na zadku...)
    kdyz to klapne, slibila jsem si zapojit a zacit studovat overlock...
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TRISSIE: v tom případku na to našít odpáratelné "chránítko", jak píšeš, teoreticky to může řešit barevný ladící tkaloun nebo proužek látky, pokud máš vhodné zbytky
    na druhou stranu mám pocit, že zrovna flís na nějaké tragické opotřebení tímhle směrem zas tak moc netrpí, tak nevím. asi bude dost záležet taky jak velké dítě a tudíž jak velká zátěž pro gatě
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SKLIBA: to samozřejmě umím, problém je, zda se ten prozatimní okraj nevydře do hnusna... uvažovala jsem přes ten okraj našít (v ruce) když tak nějaký lem, ať se odře ten. Protože když si vezmu, jak pravidelně dopadnou na dolním okraji zateplený kalhoty, tak to je děs.
    TULENI: gumičky a náplety se mi moc nelíbí a mláděti taky ne :-(
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TRISSIE: nebo je prostě a jednoduše založit dovnitř a záložku ručně přichytit tak, aby to z líce nebylo vidět, za půl roku to pak povolíš podle potřeby
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TULENI
    TULENI --- ---
    TRISSIE: no bud udelat dirku esli jsou dole klasicky zalozeny ( v rubu nekde u svu) a natahnout tam gumicku, kterou pak zase jednoduse vyndas nebo tam ten naplet dosit...takze je muze mit podhrnuty a budou "rust" s nim...mame takhle vetsinu kalhot a vydrzej jim klidne i dva roky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já to zkusím ještě tady: mládě dostalo větší množství flísových tepláků (dole rovných, ne do nápletu nebo gumičky), které jsou momentálně moc dlouhé. Je nějaký inteligentní postup, jak je zakrátit, aby šly třeba za půl roku prodloužit a nebylo to dole hnusné?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DREADZONE1: téééda hodně dobrý!
    DREADZONE1
    DREADZONE1 --- ---
    recyklace starých triček

BONIE
    BONIE --- ---
    přemýšlím, že bych dětem spíchla nějaké spací kombinézy.. v pytlích mi spát nechtějí a pořád se odkopávají.. přemýšlím, jaký materiál, aby se v tím zas nepřehřívaly.. napadá vás něco?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jen takové menší varování pro ty, které čekají na zářijovou burdu s dětskými střihy a mají na ni rezervaci v Národní knihovně v Praze. Někdo jim od ní šlohnul střihovou přílohu. Včera na to při pokusu o předání do mých rukou přišli.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Capáčky z fleecu
    DIY Fleece Booties DIY Projects | UsefulDIY.com
    http://www.usefuldiy.com/diy-fleece-booties/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MARUCHA: to je fakt :oD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam