• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    MADE
    MADE --- ---
    ZARZAROSA: tak jsem to zhruba udělala... teda bez toho sucháče - podle mne tam mají filc. Nakonec jsem ještě oranžový filc přišila mezi vlasy a "čepičku", aby nevykukovala bílá barva. Do copů jsem dala po 3 zahradnickejch drátech (dobře se s ním pracuje a je měkký, aby nepolámal stonky - ale je to i jedný, co jsem měla doma:)). A ty nohavice jsem ustřihla, asi by se mi jen pletly a navíc jsou bílé... Na váze to naaranžované vypadá docela dobře, ale jsem zvědavá na realitu...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ZARZAROSA: no, vlastne u tech puncochacu ani nemusis strihat ty nohavice a muzes je zaplest do copů... jednak to udělá objem a druhak to z toho nebude padat :)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MADE: já jsem si všimla, že to v tom tutorialu prisivaji na asi suchy zip. Tak jestli chces dva copy, tak bych udelala "sirsi pás" - jakokdyž máš pěšinku u 2 copů až dozadu na temeno. a pak to prisila na ty puncochace. myslim, ze by se to kolem usi nechalo klidne prilepit herkulesem... on potom zpruhledni, takze upatlanost neni videt. Jestli mas dost dratu a je prijemne ohebny, pak bych motala ty copy uz s dratem, resp. kazdy cop se 3 draty. ja si to tak matne pamatuju, kdyz jsem byla mensi, ze jsme to tak delaly...
    MADE
    MADE --- ---
    ALDEMIK:
    VERONIKA22: Už jsem si nakoupila oranžovou vlnu, filc, nit... proberu staré punčocháče a večer se do toho pustim... Stejně to ta moje dcerka nenechá na hlavě ani minutu, ale za tu srandu to stojí:) A když se nechá aspoň vyfotit, tak to sem pak hodim... Dík
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MADE: Když jsem ji dělala já: drát byl jeden, vedl horem přes hlavu a byl na několika místech přišitý. Drželo to v pohodě. Já jsem teda používala obarvenou koudel, vypadá to líp, ale koudel v poslední době nejde prakticky sehnat (v mně dostupné oblasti). Vlasy byly taky přišité jen uprostřed, ale pak to nějak plandalo, tak jsem to pod ušima dolepila tavnou pistolí, trochu prasárna, ale taková adekvátní.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MADE: zkušenost tedy nemám ale aby se to neodkrylo tak to asi bude potřebovat velkou vrstvu "vlasů" a ten drát asi taky obalit vlnou
    MADE
    MADE --- ---
    VERONIKA22: to je dobrý, potřebovala bych to vyrobit na pipi dlouhou punčochu... jen mám otazníky nad tím, jak uplést dva copy, aby se neodkryla ta podšitá čepice a jak tam vkomponovat dráty na tvarování copů, aby dobře držely... nějaké nápady?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    to by mohly mé děti milovat. Asi to zkusím vyrobit
    Rapunzel Wig Tutorial | This Mama Makes Stuff
    http://thismamamakesstuff.com/how-to-rapunzel-yarn-wig-tutorial/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    náhodou jsem našla:
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ještě toto mi přišlo srandovní :oD, když tak mě smažte
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    HC_
    HC_ --- ---
    HABRENKA: náhodou super, ty těhu hormony makaj co :)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TRISSIE: ok, díky. Ale asi to není tak, že to tam nažehlím a nechám být... musím to asi ještě přišít, jinak by to nevydrželo, je to tak?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARZAROSA: oboustranný vlizelín? Měly by ho mít obchody specializující se na patchwork, ale i lepší obchody s látkami...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    prosím o radu, možná je to běžná věc, ale pracujete někdo s něčím, co se jmenuje Bondaweb? měl by to být nějaký materiál, který se nažehlí a "slepí" dvě látky k sobě (něco ideálního pro našívání aplikací). Nebo se to v češtině jmenuje jinak?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    diky, ono to vypada jakztakz pekne, ale moje chyby jsou u toho zalozeni, prekroutil se mi sev a blbe jsem to prisila, ale to nebude snad moc videt u ty nohavice, zvlast u ditete, a popostet pujdou, jsou zalozeny tka, aby se odrbaval jen ten opravdovy spodni lem... ale jsou desne siroky, takze se bojim, ze na pohyb nic moc, tyhle jedny zkusime a durhy pripadne budu jeste upravovat, moje dite je uzsi nez obdarovane, ale jinak budou mit stejny... jo a navic jsem kaca mela doma hnedy manzestr a pak me napadlo tohle, sahla po oranzovem a az doma mi doslo, ze ten novy je tenci a s pridavkem elthanu... fakt blbej napad :), ale holt jsem si aspon pospendlila... pridam pak fotky na modelkach, "nejhorsi" na tom je, ze mne to fakt i zacalo bavit, ale neni misto a cas... ale jeste chci ditku recyklovat dziny, tak na tech zkusim dovymyslet sed lepe a u tech mne ani nebude mrzet tolik, kdyby nesly... a hlavne uz nebudou z tolika dilu :), tak to pujde rychleji
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA:Furt premyslim,co je na nich pytloviteho!Jsou dobre!Pekne!Na obcasnou sicku nadherne!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: jsou v pohodě. a nesedí, jakože je to moc široké?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    HABRENKA: moc pekny, propracovany! nenech se odradit, mojich prvnich pet pokusu skoncilo v kosi a ted po trech letech usite veci i prodavam a nestydim se za ne, tak vsechno je mozne! drzim palce:)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    HABRENKA: náhodou moc pěkný!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ukousla jsem si moc velky krajic... jedna vec je, ze jsem amater zacatecnik, co stroj pouzije jednou za pul roku, druha, ze strih byl 56-92 a proporcne ta 92 fakt deckam uz nesedi... pokusila jsem se zuzit predni sed, ale porad je to moc pytel, tak aspon provizorne zalozene a uvidime, co na to obdarovana, druhe budu dceri dodelavat, ale bohuzel nohavice jsou uz sesite k sobe a oentlovane :-(... maji byt na jaro-podzim, takze se daji zvetsit, ale neni to ono a jsem z vysledku spis smutna, snad se dokopu dodelat druhe betuli a tyhle obdarovanek taky nejak unosi...
    TULENI
    TULENI --- ---
    MARKYTKAK: urco je zitra rada predvede :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam