• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Nemáte někdo inspiraci na uchycení mantinelu na zeď k posteli? Mladík dostane pokojíček, postylka bude u chladné stěny, takže vznikl plán na potah na molitan, který se ke stěně přiloží, jen bych chtěla vymyslet nějaké pěkné uchycení na stěnu. Nejsem schopná natlouct do látky kovové kroužky a napadá mne akorát udělat proužek a ten v místě uchycení na hrebik přetočit - podobné jako poutko na utěrce.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Třeba někoho zaujme...
    Charitativní akce - šití polštářků "Ovečka" pro děti
    http://cpk.bernina-dani.cz/...w=article&id=161:2016-10-09-11-43-54&catid=57:klub-informace&Itemid=75
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LEPEK: Děkuju... :-)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    NIENNA: nádherná práce :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    SPAM
    kurz šití pro začátečníky v CZ i AJ, nepotřebuje někdo z Vašeho okolí?:)
    Sewing – Introduction 13.11.2016 | DIY Praha
    http://www.diypraha.cz/en/event/basic-sewing-class-3/
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Mám vytištěno a doufám, že se brzy pochlubím hotovým netopýrem https://cholyknight.com/2016/09/16/free-pattern-friday-bat-plush/

a pokud se povede, tak pak pro muže udělám ještě jeho zvětšeninu :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Nevzdávej to - mám obavu, že jakmile bude šance na setkání, tak bude chtít brát šaty sebou...

TRISSIE: Bohužel ne, chtěla jsem, ale nebylo to ono...nakonec mě zachránilo savo...

TULENI: Byla fakt hrozně nadšená... dneska v tom strávila celý den... a zítřek bude asi v obdobném duchu... Navíc jsem zachytila, jak ségře (devítiměsíční mimčo) vykládá, že "až vyrosteš, tak budeš mot nosit všechny úžasné kostýmy, které máma ušila" a pak se zarazila a dodala "ale Elsu ne, to nemůžeš, to jsem jenom já, ale třeba Sofinku, tu jo, ta ti bude slušet" a pak se zase zarazila a prý "ale neboj, máma ti ušije Annu"...
    Její důvěra v mé schopnosti je motivační...ale svazující... :-D
    TULENI
    TULENI --- ---
    NIENNA: jezis ta musela mit radost, uzasny! :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: to je malované těmi barvami, co jsem ti v létě kupovala? jak se s nimi pracuje?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: júúú! škoda že jsem to neviděla naživo :-(
    naše holky by zezelenaly závistí! :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    V rámci Halloweenu jsem šila mladé kostým... A protože mi vysvětlila, že není strašidlo, ale princezna a protože takhle krásně využijeme kostým ještě i do školky na karneval a protože se jí velmi zalíbil seriál Sofie první... tak jsem šila kostým na Sofinku...
    Jako rezervy v mém šití tam jsou značné...ALE - poprvé jsem si troufla na rukávy a výstřih olemovat... a jsem na to MOC pyšná... :-) A Lenka je nadšená - odmítla to sundat i na odpolední spaní...Nevadí jí ani, že je to o číslo větší... :-)
    A pro jistotu i obrázek oné pohádkové bytosti...

HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: parkovani za mne, pokud pojedete "rano" = budete na miste treba do deseti, byva volno u Pragerstrasse nakupaku - jak uvnitr, tak venku, viz treba http://www.parkopedia.de/parken/parkplatz/reitbahnstra%C3%9Fe/01067/dresden/ a to je na trhy, kde jsou ted (altmarkt) deset minut pesky.
    a penez - levnejsi uplety jsou od peti eur za metr, spis ale pocitej 8-10EUR/m, to same platna. balicky designovek jsou od 5EUR/pul metru. metraz strihaji od 1m. na zaklade toho si to zkus propocitat, poprve mi bohate stacilo pade, minule asi taky... i tak jsem mela pocit, ze utracim moc (a doma pocit, ze jsem toho mela vzit viiiic viiiic)
    50ecek je takovy pekne obveseleni, co imho staci, stovka jistota, podle toho, co chces... kartou se tam platit neda, vraci pomerne v pohode.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Drážďany jsem nakonec vyřešila přibráním manžela a dětí, které hodlám (všechny) odložit do dopravního muzea, teď ale ještě praktické otázky:
    1) dá se dopoledne zaparkovat v okolí trhů (placeně, samozřejmě, jde mi o kapacity parkovacích domů)
    2) kolik si tak obvykle berete s sebou (v EUR), pokud nakupujete výhradně pro osobní potřebu (tohle klidně do pošty) - potřebuju dneska v bance vybrat, a nemám moc představu...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: u nas bohuzel- pokud vse dopadne, jak ma, tak jsme plni, neb miminova musi jet jeste se mnou :(, ale minule jsme to resili na posledni chvili a mozna jeste pojede kamaradka, co by se spis k nekomu pridala, pozeptam se (?!)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HABRENKA: místo v aute nebo spolucestující ;)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: pokud vse dobre dopadne, tak my taky, shanis misto v aute, informace nebo pasovani zbozi ;)?
    TULENI
    TULENI --- ---
    TRISSIE: ja jo, ale uz plny auto :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chystáte se někdo teď 22. do Drážďan na ten látkový trh?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    jedny lehčí gatě na přání...
    BONIE
    BONIE --- ---
    trochu recyklace .)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam