• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    MORPED
    MORPED --- ---
    NIENNA: dík!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MORPED: A tohle přání se jí bezezbytku splnilo... Nádhera! :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    NIENNA: Amalka chtěla být princezna

NIENNA
    NIENNA --- ---
    Přišlo období různých plesů a karnevalů a tak došlo i na otázku "za co bys ráda šla". Lenka (5 let) to vymýšlí už poměrně dlouho... a podle toho se to i mění... V létě se na táboře zamilovala do seriálu "Willi Fog na cestě kolem světa, doma ho pak viděla celý". Od té doby ji drží představa, že půjde za princeznu Romy.
    Tak jsem se snažila... :-)

Spodní šaty se dají nosit samostatně, tak jsem je vyfotila taky. Když se přidá vrchní sukně (ano vím, nemá být kolová, ale praxe prokázala, že možnost pohybu a tance je upřednostňována - alespoň mou dcerou - před věrností originálu), ouška, závoj, čelenka, náramky...tak je to kostým... :-)
    Pro jistotu přidávám i obrázek předlohy...
    Dcerky nadšení bylo nepopsatelné... takže za mě dobrý.

SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Nabízím velkou igelitku se zbytky látek (směs - převážně balvny z patchworku a pak nějaké umělotiny)
    Spíš asi na nějaké šití malých věcí třeba na panenky.

Vyzvednout možno v Praze kousek od bio oko (Heřmanova ulice) na Strossmayerovým náměstím.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    jedna jeste podzimni mikca na prani pro meho chlapce :-) a po dlouhe dobe aspon aktualni malicka zakazka pro kamaradky dvojcata a uprimne jsem se zamilovala :D, pritom zas takova blbost...

SOLEI
    SOLEI --- ---
    SARKALINA: strhujici
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    tak jeste jeden detskej mikrosvet

SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    DAGLU: tak tu mas (nestihla jsem vyzehlit .-))

DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    SARKALINA: to je bozi!!!:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    DAGLU: já občas lovím tady

Sewn Layette in Cozy Flannel | Purl Soho
    https://www.purlsoho.com/create/2016/03/11/sewn-layette-in-cozy-flannel/
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    SARKALINA: šilulka
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    DAGLU: strihy si delam sama, takovy laicky samodomo, muzu ti nafotit jak vypadaj jednotlivy dily, jestli ti to nejak pomuze..
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    SARKALINA: Moc pěkné, líbí se mi kabátek, nebyl by střih, nebo odkaz, kde střih najdu, moc díky.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SARKALINA: Perfektni :)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    na obdobi, kdy se to u stroje vsechno zmensi a fantazii uzdu popustim, jsem se fakt tesila. overal, kalhoty & zavinovací kabát, měkký smysluplný závěsný kostky pro stimulaci zraku a hmatu. edice mikrovelikostní, pleteninová.

DAGLU
    DAGLU --- ---
    INUSHKA: Máš pravdu. Na novorozeně je čepička ok, ale na malinko odrostlé mimino, ktere se kroutí už je lepší čepička na zavázání.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DAGLU: Moc hezké. Jenom by mě zajímalo, zkoušela jsi už tu čepici miminu? Mám třetí dítě, čepic tohoto typu hromadu a mám dojem, že jsou pro dítě ležící v kočárku úplně k ničemu, protože na té hlavě prostě nedrží, jak s ní dítě otáčí, čepice se různě posouvá, sleze z uší nebo naopak spadne přes oči... Na mimina používám čepice tvarované na uši a se šňůrkou pod bradou. Je nějaký fígl v šití? Mají moje děti divné hlavy? Ptám se jen pro zajímavost, rozhodně tím nechci kritizovat tvé dílo, to je fakt moc hezké a ta látka je parádní :-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Ale mrzí mě, že jsem nepořídila coverlock nebo babylock, nevim co z toho šije ty klasicky zazistovaci stehy na lemy triček, takovy ten dvojity rovný a z rubu kličky.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Teď jsem šila z úpletu nákrčníky a čepici a jde to i na normálním stroji. Ale tak úhledný jako na overlocku to není, to je pravda :-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    JAJITA: Myslim, že mě práve to šití baví díky tomu overlocku, jak je to rychly a snadny a zaroveň krásně začištěný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam