• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARKYTKAKAKCE PRO DĚTI - Ať se doma nenudíme a také něco ušetříme
    SHORMICHA
    SHORMICHA --- ---
    ano, pokud by se dítě ztratilo, nejspíš to nakonec bude řešit policie. a taky netvrdim, že jsou všichni policajti špatný. nicméně nepodporuju v dětech obdiv k policajtům, stejně tak jako v nich nepodporuju obdiv k vojákům. v určitých situacích neupírám oběma důležitost, ale nevnímám to jako jednoznačně kladný profese. Proto bych děti nevzala na akce podobného typu. Na rozdíl od hasičů - to jsem tím chtěla říct
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SHORMICHA: Bavíme se pořád o jednotkách rychlého nasazení, o psovodech, o pilotech helikoptér a podobných profesích, které se na takových akcích předvádějí?

Na koho se mají obracet tvoje děti, ve chvíli když se ztratí/mají problém?
    SHORMICHA
    SHORMICHA --- ---
    ZRK: stejně tak jako třeba já, věří v dobro a spravedlnost a s tím jdou svoji práci vykonávat....

jenže když ti dotyční mají pocit, že dobro a spravedlnost chrání tím, že zkrátka vymlátí z centra Prahy bezdomovce a ožralům daj pořádnou lekci...

Tatabojs a Schmitzer - Léčitel
    https://www.youtube.com/watch?v=gD52hvpOwX8
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: jj, dítě mělo dlouho namemorovanej seznam, na koho se smí obrátit, když se ztratí - na jinou maminku s dítětem, na pana policajta, v obchodě na paní prodavačku, v MHD na pana řidiče a v nemocnici na paní doktorku nebo sestřičku
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZRK: plus ještě jedna věc v souvislosti s dětmi - v naprosté většině případů, pokud se dítě ztratí, dojde k nějakému problému/zranění/whatever - nejbezpečnější je pro něj obrátit se na policejní hlídku. Jenže když mu budu vštěpovat, že policajti jsou záporáci, tak tím o tuhle možnost přijde.
    ZRK
    ZRK --- ---
    ZRK: A zpátky k těm policistům a dětem - já jsem teda spíš pro to se snažit dětem vštípit to, že policajt = lapač lumpů a klaďas, zloděj např.=lump a záporák. Naopak si myslím, že pokud povedeme děti k tomu, že to tak má být, že třeba jednou ony samy mohou nějak za to lepší bojovat nebo se o to snažit. Pokud je ovšem od začátku uvedeme do toho myšlení, že policajt= zkorumpovanej blb co dělá svoji práci jenom proto, aby mohl snáze lidi okrádat potažmo jim jinak ubližovat, co můžeme do budoucna čekat...?
    ZRK
    ZRK --- ---
    SHORMICHA: Když ono je to těžký. Korupce je dneska všude. Já ale stále doufám, že ne nepatrná část lidí má policajty právě za ty dobré. Za ty, kteří nám opravdu pomáhají a lumpy lapají. Že se do řad policistů nepřidávájí proto, aby se snáze dostali do kriminálního prostředí a do bitek, které jim dělají dobře, nýbrž právě proto, aby podobným věcem zabraňovali. A že ještě, stejně tak jako třeba já, věří v dobro a spravedlnost a s tím jdou svoji práci vykonávat.

*Se mi na diskotéce ufetovala kdysi spolužačka. Nemůžu proto tvrdit, že diskotéky jsou to největší zlo pod sluncem, že na ně chodí feťáci a raději se jim vyhýbám obrovským obloukem (jako jiní tvrdí např. o technu a technařích/jiný sortě lidí).

Prostě obecně nesnáším škatulkování. Proto jsem třeba i stála v řadách oponentů při vyklízení Milady a proto jsem tehdy dostala na papulu od jednoho z "vlastních" řad. Protože v takových chvílích přesně dojde na to škatulkování a bojuje zbytečně jeden tábor proti tomu druhému. Přitom obě strany už dost přeháněly a já se tedy tehdy zastala policistů a prohlásila, že ve finále tam ti lidé nemají co dělat a tím, že se takhle perou, si akorát přihoršují. Než jsem stačila dodat, že se mi ale ani náhodou nelíbí zase nasazení, s jakým jdou oni poslední policisté proti neozbrojeným mladíkům, už mi přistála :)
    SHORMICHA
    SHORMICHA --- ---
    hm, tak to tady asi nikdo nemá s policajtama osobní negativní zkušenost. mě málem umlátili švagra a kamaráda, a to fakt nepřehánim. je to povolání, který asi někdo dělat musí, ale díky pravomocím, a síti vzájemnýho krytí se navzájem, taky skvělý prostředí pro zneužití moci. takže jo, kdyby mě vykradli nebo napadli - volám policii, ale jinak s nima nechci mít nic společnýho. jestli chce někdo dětem ukázat hrdiny, ať je vezme k hasičům. Ti reálně nasazujou život každou chvíli, zřejmě je asi nikdo nemá příliš důvod uplácet a záchranářský psi a kombinézy a vychytaný auta maj taky. ALE KAŽDÝ RÁD NĚCO JINÉHO!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    divadelní Festival StrašNICE 2015, odpoledne pohádky pro děti venku v šapitó v parku
    info zde: [ QUAACA @ STRAŠNICE aneb BububuStadt... + Vršovice, Malešice, Hostivař a okolí ;) ]
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SHORMICHA: já teda musím říct, že třeba při muzejní noci má policejní muzeum v Praze jeden z nejzajímavějších programů a to i/hlavně pro děti....kluky i holky....od techniky, která chytí kluky přes různé trhlé pokusy ala hořící pěna na ruce až po výcvik psů. různé lezecké dráhy, soutěže, luštění hádanek, hádání vraha z divadelní hry atd atp.....bez toho by mě vůbec nenapadlo do policejního muzea lézt....ale takhle to bylo fajn....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EUCHENIE: a nejen lumpy - jeden každý rodič ocení, že před většinou škol od půl osmé do osmi stojí policajt s plácačkou a dohlíží na to, aby přechody byly pro děti opravdu bezpečné...
    ZRK
    ZRK --- ---
    EUCHENIE: No ta formulace "hodně ošklivě" už u spousty lidí bude znamenat, že tím spíš ty cajty nezavolá a půjde si to vyřídit sám. Taky hodně ošklivě. Ale je fakt, že valná většina lidí na ně hudrující by při první příležitosti taky volala po spravedlnosti jejich pomocí.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    aneb ma oblibena otazka..kdyz ti nekdo sahne na deti, hodne osklive, co udelas?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SHORMICHA: pokud nebudu jeta po svatbe, pujdu.) motorky, auta, era.. a krom toho, nekdo ty lumpy chytat musi.)
    SHORMICHA
    SHORMICHA --- ---
    EUCHENIE: ty vole, tam bys šla dobrovolně s dětma? :)))
    já ani za litr
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    + link, tam je plakoš v pdf
    DEN S POLICIÍ 2015 - Policie České republiky
    http://www.policie.cz/clanek/den-s-policii-2015.aspx
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    20.5. Praha 9 (Hloubětín) Procházka pohádkovým lesem - pro děti 1-6 let.
    MC Klubicko Praha 9
    http://www.mcklubicko.cz/old/vypisprispevku.php?id=236
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    zajímají-li vás technické památky (úzkokolejky, doly atd.), zde najdete obsáhlý soupis, kam se vydat. bude bavit nejen děti :)

http://www.industrialnistopy.cz/cz/odkazy/
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    V pátek 15.5. opět čtu s dětmi pro děti! Vstupné dobrovolné avšak rezervace nutná :)
    Podrobnosti v události: https://www.facebook.com/events/1632955396937776/
    ZRK
    ZRK --- ---
    ZRK
    ZRK --- ---
    Dnes a zítra Dejvická ulice "koncert pro hrdiny - 70let osvobození" - program i pro děti, prohlídka tanku! A zítra Kašpárek v rohlíku, vstup zdarma ;)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    Dětský den v areálu Klokánku Hostivice určený pro širokou veřejnost
    17. 5. 2015 od 14 hodin

QUAACA
    QUAACA --- ---
    tip na výlet :)

Kolem rypadla vede Dračí stezka

Novou sezonu prohlídek vysloužilého velkorypadla KU 800 v areálu firmy Severočeské doly v Březně zahájilo již tradičně jarní probouzení Březenského draka Severuse.
    IUHLI.CZ

Kolem rypadla vede Dračí stezka | iUHLI.cz
    http://iuhli.cz/kolem-rypadla-vede-draci-stezka/
    IF_
    IF_ --- ---
    V kvetnu s mini detmi pondelni vstup do Zoo zdarma.

Happy mondays v Zoo Praha aneb Rodičům s dětmi na krku vstup za 1,- | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče
    http://www.kamsdetmi.com/detail.html?id=44660
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    NIENNA: Dekuju moc za podrobny popis, to vypada fakt skvele, syna ted rakety a vesmir fakt bavi, tak to asi bude nadsenej :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    EUCHENIE: Mě se to líbilo dost....ale z celé rodiny jsem byla jednoznačně nejméně uchvácena... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RACHEL: Byli jsme s Lenkou...a L. totálně nadšená... Prohlíželi jsme si tam ten první stan 2,5 hodiny!!! To jsem nevěřila, že dá...
    Je to ve dvou stanech
    Stan č.1: jsou ta různá videa, modeli, obrázky, fotky apod. Hned na začátku je projekce... Můžeš si sáhnout na měsíční kámen za sklem (vyřezaná díra), pak je tam takový "jakožeraketoplán" - celý je posunutý, takže máš pocit, že se motáš. Pak je tam druhý - tam jsou navezlé děti a zkouší všechny možné čudlíčky apod.
    Tím, že je to pořád něco jiného (modely, oblečení, olitky rukou, různé raketoplány, projekce apod.) se L. vůbec nenudila...všechno chtěla vidět.. ale na moc věcí se tam lézt nedá (resp. na pár věcí se dá šahat, ale lézt se nedá na nic).
    Pak už byla hrozně unavená, ale nechtěla za nic domů...
    Dětí tam bylo hodně, různý věk - a obzvláště kluky to teda bralo hodně...s tatínkama tam chodili a o všem se bavili... Největší zážitek - vesmírný záchod, že...

V přestupové komoře do stanu č. dvě pár plakátů. Toalety tam jsou taky.

Stan č.2: občerstvovna (a příjemně překvapila - dortíčky, zapékané paniny , kafe apod.). A pak stánek se suvenýry, něco málo z České astronautiky...a pak interaktivní modely : nějaká hejblata pro prcky zdarma, nějaký trenažéry, židle na které tě vrtí a vícekruhové cosy,kam tě uvážou a roztočí... to jsme teda neabsolvovali... jednak je na to L. malá, ani o to nestála a jednak se to platí solo...

A ano, stále čelíme dotaům "kdy zase půjdeme na ten výlet do toho vesmíru" :-D

Klidně se ptej... :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EUCHENIE: jo to věřím, ještě jsme tam teda nebyli
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SINSEMILLA: byli jsme a víc to bavilo mě, než bambina.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam