• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    DENDROBATA: vždyť na tom webu je i návod, jak si vyrobit takový kompostér... ;) http://www.kompostuj.cz/vime-jak/vyrobte-si-komposter/komposter-psich-exkrementu/
    FALLOUT
    FALLOUT --- ---
    na psi trus existuji spec. vermikompostery. Byly v nabidce jednoho eshopu, ale ted jsem je uz nenasel, komposter si snadno udelate z nejake bedny...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Mate nekdo zkusenost s kompostovanim psiho trusu? Po jednom 35 kg pejskovi .. nejak mi to neda a zbavuji se toho jinak ..
    TABBY: varene jako syrove, dyt je to uplne jedno .. do kompostu ovsem nepatri vetsi mnozstvi tuku, maso .. v malym mnozstvi to nevadi .. oleje popr. nechat nasaknou predem do ubrousku
    Jinak tu je peknej web kde jsou snad zodpovezeny vsechny se zde vyskytujici dotazy
    KOMPOSTUJ.CZ: Bioodpad a kompostování
    http://www.kompostuj.cz/

    NYA
    NYA --- ---
    TABBY
    TABBY --- ---
    MICANA: S tim masem to vidim podobne. Chlap do kompostu totiz hazi mysi, co nechaji kocky u dveri. Nelibi se mi to, ale na druhou stranu fakt nevim, co s nima...
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    kdyby vas zajimalo par fotek z videnske vystavy Hands on Urbanism, ktera zkouma vznik a vyvoj zahradkarskych komunit po svete, jsou v tomhle klubu (pod fotkami z galerie albertina)
    [ Sugar_Cube ]
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    VODOMERKA: Uvidíme, zima je zatím daleko....a ten sklep není špatný nápad :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VODOMERKA: *nepusobilo O:)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    TABBY: ja do nej zbytky z tepelne upravenyho jidla nedavam. nevim, jeslti by to pak nechytlo nejakej jinej hnilobnej proces a nepusobylo problemy (a pach)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DALEEN: hodte je do sklepa, garaze, komory... (pokud konstrukce komposteru dovoli). jinak by mohlo stacit komposter obalit polystyrenem. on ten rozklad bude celou tu masu zahrivat, takze by mensi mrazy prezit mely. moje kalifornsky, v cerstve zalozenym kompostu, prezily ty velikonocni zimy bez ujmy v jinak nechranenym komposteru na terase (uvnitr se jeste nemelo moc co rozkladat)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MICANA: Aha, já myslela že je to už "zabydlený" kompost :) My jsme právě měli do teď na balkóně starý koš na odpadky kam šel biologický odpad a tak jednou za týden jsme ho nosili k mým rodičům na zahradní kompost. Ale teď manžel pořídily žížaly, které zatím množí ve velkém kýblu s hlínou z kompostu a nějakými těmi rostlinnými zbytky. A řešíme právě problém co s tím v zimě. Kompost by problém nebyl, ale žížaly asi promrznou.
    MICANA
    MICANA --- ---
    TABBY: Aha, já to teda pochopila tak, že do kompostu nepatří zbytky jídel z masa, kvůli jinému způsobu rozkladu. Vařenou zeleninu tam dávám, a kdybychom měli balkon blíž u kuchyně, určitě i nějaká ta polívka by tam občas skončila!
    MICANA
    MICANA --- ---
    DALEEN: To ještě nevím, zima je daleko :) (jsme kompostoví začátečníci). Ale už mě to taky napadlo...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MICANA: A jak řešíš přezimování? Ideálně včetně žížal, nepomrznou?
    TABBY
    TABBY --- ---
    VODOMERKA: Aha. Takze v pripade, ze tu nejsou kompostovi puriste, vznesu dotaz: nekde jsem cetla, ze do kompostu nepatri varene jidlo. Ja ho tam davam, kdyz mi obcas zbude brambora nebo polivka, co uz nikdo nechce. Je to nejaka zasadi chyba?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    TABBY: rekl bych, ze v domacich podminkach je spis B spravne s tim, ze zemina je prijemnej bonus, v pripade vermikompostu i wormtea. jak pise
    MICANA... + interval vysypavani komunalniho odpadu klesnul uz asi opravdu na minimum - 1x tydne (argument pro lenochy :))
    MICANA
    MICANA --- ---
    TOY_BOX: To je nejmenší kompostér z Baumaxu, 300litrový - stojí něco kolem pěti stovek. Dřív jsme to řešili zadeklovanou přepravkou, ale toho odpadu je překvapivě moc.


    TABBY: U nás asi kombinace obého - jednak je člověku líto plnit zbytečně popelnice, jednak jsem třeba letos investovala do koupené zeminy pro balkonové kytky už asi litr, což je trochu pakárna a příští rok bych už ráda sázela do vlastního.

    No a v neposlední řadě to je docela legrace.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mate tu vesmes komposty proto, ze v tom chcete vytvaret hodnotnou zeminu pro pestovani, nebo tu je nekdo, kdo to bere jenom jako ekologickou cestu likvidace biologickeho odpadu?
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    TOY_BOX: super, to by bylo skvely, fakt to shanim marne uz nekolik tydnu :(
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    FREETEKK: aha, tak to me mrzi, mozna mne proste kazdej vsecko da, ponevac mam dva roztomily psy a milou osobnost, nevim. kazdopadne zkusim ti ho sehnat od toho pritele tatinka, kterej mmi dal tenhle barel, nemel by to bejt problem, a pak si ho budes moct vyzvednout na zizkove za odvoz.


    MICANA: tyblaho, kruty! hodne dobry. a to nahore si delala z neceho nebo je to koupeny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam