Hele my máme žížaly doma a už sme si na mušky nějak zvykli, ale je to dost otravný.. Na jaře jdou žížaly hned na balkon. Nicméně mám žížaly i v hospodě, kde je mám jakoby v baráku pod schodama, je to starej žižkovskej dům, je tam normálně furt otevřeno do dvora, takže je tam dost kosa.. Není tam zrovna mráz, ale rozhodně tam není teplo jako doma. No a poznatek je takovej, že žížaly to dávaj, přežívaj, ale kdovíjak se nemnoží a nezpracovávaj ani moc odpadu. Vysvětluju si to tím, že prostě je jim zima a oni moc nejí.. Přeci jenomm jsou to kalifornský žížaly, takže doma asi na zimu moc navyknutý nejsou. Vyčetl jsem, že žížaly naše se se zimou vyrovnávaj dvěma způsoby, jedny maj životní cyklus co stihnou za rok, na zimu uhynou a na jaře se vylýhnou larvy novejch a nebo druhej druh, ty se zavrtaj do země, tam si vypustěj nějakej slyz ve kterym si budou rochnit do jara, pak ještě vytlačí z těla většinu vody, aby jim mráz nepotrhal tkáně a takhle přečkají.. Ale dost mě udivuje, že vá normálně na balkóně jedou dál.. Taky jsem vymýšlel nějakej peřiňák zateplit a nechat na balkoně, ale jak říkám, nějak jsme se naučili žít s muškama;)