• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---

neni to zadna life style fotka, coz snad neva. komposter je v "hale" v normalnim byte. do malyho kybliku kape worm tea, ve velkym uz jsou zasoby na jaro. citit neni nic
    BIOH
    BIOH --- ---
    VODOMERKA: můžeš fotku?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BIOH: treba ja :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    kdo máte vermi indoor?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LINKOS: Díky, asi to tak bude. Kokosoviny maj ažaž, ale je suchá, asi fakt nějaký igelit na to. Vyzkoušim.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ATTILAH: no jako žížálář začátečník bych jim tam přidal nějaký savý materiál, jako kokosovou kůru, prodávají to ve zverimexu a skvěle to drží vlhkost. No a asi by to chtělo omezit odpar nějakým poklopem, pokud není
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Nějak mi ubývá žížal, nestalo se vám někdy taky? Mohlo by to být nedostatkem vlhkosti - jsou v docela vytápěné místnosti a občas jen naliju do kompostu vodu, která zřejmě brzo vyschne....jediný, co měnapadlo, jídlo maj luxusní a častý.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: v tom, ze to bude hnit a potencialne smrdet ;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PHRASE: no, já nasadil dnes, dal sem jim tam navlhčenou kokosovou kůru co se mi tu válela a nějaké zbytky zeleniny. Všude varují, že se to zpočátku nemá přehánět s krmením což mi nějak nesedí, když je dám do hromady venu, tak se přeci taky neužerou k smrti, tak v čem je problém?
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    LINKOS: už vyřešeno díky všemocnému nyxu :)
    včera jsem nasadila, tak jsem zvědavá, jak to celé bude fungovat.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: to je dost extremni cena! zajimavej chov venku, ale volny sireni do pudy za hranou zakona :/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PHRASE: já sem chtěl objednat žížaly odtud
    VERMIKOMPOSTOVÁNÍ - Kalifornské žížaly a vermikompost
    http://www.vermikompostovani.cz/?utm_source=centrum.sk&utm_medium=listing
    bohužel chce za násadu docela dost, 850 s poštovným...
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    Ahoj, máte někdo prosím nějaké kalifornské žížaly navíc? začínáme doma s kompostováním. odkoupím, vyměním. děkuju
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    VODOMERKA: to jeste nemusi znamenat, ze je to pravda. urcite by se nasel dokument, ktery by k tematu potkanu prispel nejkou alternativni, pravdepodobne konspiracni teorii :) a taky by to bylo v televizi (spíše monitoru) No a co potom?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WILLHELM: je to v kazdym druhym tv dokumentu o potkanech :)
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    VODOMERKA: Pokud je to pravda, tak králičí pletivo asi opravdu nepomůže... Ale asi tomu neuvěřím, dokud to neuvidím na vlastní oči ;)
    LINKOS: kalifornské žížaly mám, co za ně nabídneš? Nemáš nějaká semínka rostlin?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    nemáte někdo navíc kaliforský žížaly?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WILLHELM: potkan prehryze i armaturu v zelezobetonu ;)
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    DA_NIELA: V Praze na dvorku máme kompostéry z palet. Potkany už jsem tam potkal, dokonce si v nem párkrát udělali hnízdo a přivedli na svět mladé. Objevil jsem je při přehazování kompostéru. Nabídnul jsem je na FB a přišla si pro ně holčina, která chová dvoumetrového hroznýše. :) Výhodou je, že lze snadno poznat zda potkani vlezli dovnitř. Prozradí je hromádky kompostu, který při hrabání vyhazují za sebe. Další možností by možná bylo kompostér ze všech stran uzavřít králičím pletivem. Vyzkoušené to nemám. Pokud tam potkany nechceš, doporučuju kompost pravidelně přehazovat a nenechat potkany přemnožit. Nebo, kdyby ti/sousedům nevadili, nemusela bys je řešit. Někdo chová potkany doma, tady je možnost chovat je (bez práce) venku. Například děti možnost pozorovat potkany ocení.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VEVER: no, když jsem v pubertě pěstovala laboratorní potkany, tak mi dva zakousli. Ale samozřejmě na tom co píšeš něco bude, protože to byli ochočení moulové. Jen teda pokud s potkany nijak nepřicházím do styku, tak mě nic nevede k tomu, abych řešila jestli tam jsou a nebo ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam