• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    TYDLYDAA
    TYDLYDAA --- ---
    tak sme v bytě dneska založili vermikompostér. zatím asi jen osm kalifornskejch žížal, snad se rozmnoží co nejrychleji.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BIOH: mne normalne prezily lonskou zimu (chvilema -20) na terase v zavetri, prikryty starym svetrem). doma je mam jenom letos, protoze mi delali dlazbu a ja uz pak byl linej je prenaset :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    VODOMERKA: BTW jakou daj teplotu 5 stupňů ok?
    BIOH
    BIOH --- ---
    VODOMERKA: děkuju
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---

neni to zadna life style fotka, coz snad neva. komposter je v "hale" v normalnim byte. do malyho kybliku kape worm tea, ve velkym uz jsou zasoby na jaro. citit neni nic
    BIOH
    BIOH --- ---
    VODOMERKA: můžeš fotku?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BIOH: treba ja :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    kdo máte vermi indoor?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LINKOS: Díky, asi to tak bude. Kokosoviny maj ažaž, ale je suchá, asi fakt nějaký igelit na to. Vyzkoušim.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ATTILAH: no jako žížálář začátečník bych jim tam přidal nějaký savý materiál, jako kokosovou kůru, prodávají to ve zverimexu a skvěle to drží vlhkost. No a asi by to chtělo omezit odpar nějakým poklopem, pokud není
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Nějak mi ubývá žížal, nestalo se vám někdy taky? Mohlo by to být nedostatkem vlhkosti - jsou v docela vytápěné místnosti a občas jen naliju do kompostu vodu, která zřejmě brzo vyschne....jediný, co měnapadlo, jídlo maj luxusní a častý.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: v tom, ze to bude hnit a potencialne smrdet ;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PHRASE: no, já nasadil dnes, dal sem jim tam navlhčenou kokosovou kůru co se mi tu válela a nějaké zbytky zeleniny. Všude varují, že se to zpočátku nemá přehánět s krmením což mi nějak nesedí, když je dám do hromady venu, tak se přeci taky neužerou k smrti, tak v čem je problém?
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    LINKOS: už vyřešeno díky všemocnému nyxu :)
    včera jsem nasadila, tak jsem zvědavá, jak to celé bude fungovat.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: to je dost extremni cena! zajimavej chov venku, ale volny sireni do pudy za hranou zakona :/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PHRASE: já sem chtěl objednat žížaly odtud
    VERMIKOMPOSTOVÁNÍ - Kalifornské žížaly a vermikompost
    http://www.vermikompostovani.cz/?utm_source=centrum.sk&utm_medium=listing
    bohužel chce za násadu docela dost, 850 s poštovným...
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    Ahoj, máte někdo prosím nějaké kalifornské žížaly navíc? začínáme doma s kompostováním. odkoupím, vyměním. děkuju
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    VODOMERKA: to jeste nemusi znamenat, ze je to pravda. urcite by se nasel dokument, ktery by k tematu potkanu prispel nejkou alternativni, pravdepodobne konspiracni teorii :) a taky by to bylo v televizi (spíše monitoru) No a co potom?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WILLHELM: je to v kazdym druhym tv dokumentu o potkanech :)
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    VODOMERKA: Pokud je to pravda, tak králičí pletivo asi opravdu nepomůže... Ale asi tomu neuvěřím, dokud to neuvidím na vlastní oči ;)
    LINKOS: kalifornské žížaly mám, co za ně nabídneš? Nemáš nějaká semínka rostlin?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam