• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Tak jsem se na jaře těšila na kompostovani a trošku to bylo jinak. Trávník se sekal v půlce července a pak jen jednou na začátku září. Tak to mam samou hlínu. Ach jo. Teď na konci září prohazu ale představovala jsem si to nějako lépe. Snad mi to na jaře trošku tu pudu na zahonkach zúrodní.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    R6ANDREW: dekuju, ja matrose mam v zasbach na chalupe plno. jen se do toho pustit, pres leto nebyl cas, tak snad ted..
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    DAGLU:
    ATTILAH:
    par prkynek smrkovych za 600? (300 pocitam spojovaci material a latky)
    Sem tam prodavam cca 107 x 14 x 2,5 (cm) prkynka, nejakou americkou borovici, je to asi tak stejne mekke jako smrk, za 15 Kc kus. I se slusivym razitkem IPPC normy.

Tak kdyby nekdo chtel. Za 10 Kc jsou ruzne nerovny, na nabytek to neni, ale na komposter v pohode. jsou hoblovany, ale ne jemne. Praha
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    HHANULKA: Přebírám ručně po jedné na balkoně, většinou zalézají před sluncem hlouběji, takže v hrsti kompostu, který vyndám jich prakticky moc není.
    VEVER
    VEVER --- ---
    Ono je fakt, že já jak jsem netrpělivá tak kompost asi používám ve chvíli, kdy to žížalám ještě nepřijde dojedené :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HHANULKA: v manuálech radí - vyhnat světlem nebo nalákat na nějakou jejich oblíbenou mňamku :)
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    HHANULKA: to je skvělý dotaz, vždy to pro mě také byla záhada. nemám to vyzkoušené, ale dala bych vrstvu s hotovým kompostem nahoru a pod ní vrstvu s čerstvějšími zbytky, pak bych to dala na sluníčko. většina půdní žoužele zalézá směrem dolu, když se na povrch půdy působí světlem a teplem
    VEVER
    VEVER --- ---
    HHANULKA: Já je taky vyndavám po jedné.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Chci se zeptat, jak dostáváte žížaly z hotového vermikompostu? Nevím, kde dělám chybu, ale kompost je už k použití, ale žížaly v něm pořád nějaké jsou a musím je vybírat po jedné, nechtějí mi přelézt do druhé vrsty, kde je pro ně víc potravy. Napadá mě ten kompost nechat vysušit na sluníčku nebo naopak projít vodou?
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    DAGLU: To byh taky rada. Akorat to je u nas vikendovy provoz (chalupa), uvidime, jak to bude vyhovovat procesum. ale vylozene se tesim na vyrobu:-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    ATTILAH: no tak my máme cca měsíc provozu, a jsem nadšená, už jsem to jednou prohazovala. Dáváme hlínu s trávou ve vrstvách a občas to zaleju a jede to neskutečné, těch žížal a červů co tam je, no a kuchynskýho odpadu je celkem taky dost, vždycky (3x) kompost skoro po okraj naplním a on se slehne, myslím, že na podzim bude na záhonek na přihnojení určitě
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    DAGLU: Snad sem brzo něco podobnýho hodím.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    ATTILAH: no je to obchod se dřevem, smrkový nehoblovaný prkna, a ty sloupky jsou z něčeho tvrdšího, je mi jasný že to nevydrží dlouho,když to není upravený, ale s tím se počítá :-)
    Už máme tu jednu část skoro plnou, měli jsme to udělat o cca 20 čísel větší.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    DAGLU: Mam z nespojených cihel, tohle vypadá o dost líp. Kde jste kupovali materiál - asi běžný hobbymarket?
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    tak jsem se dočkala
    http://i.imgur.com/NtoF3IT.jpg
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Tak hlásím. Že dneska jsme konečně koupili dřevo a bude se tvořit dle mého návrhu. Dva čtverce 80 cm. S přední stěnou pohyblivou. Cena 900 Kč. Už se těším, máme nějaký zbytky z loňska a o víkendu už budeme poprvé sekat letos, tak si trošku schovám a pak to proložím s tím co máme.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BAR_CA: všimla jsem si toho odkazu, ale u Slováků mi to přijde levnější.
    BAR_CA
    BAR_CA --- ---
    PETUL_KA: nedávno to tu proběhlo. tady je odkaz na eshop http://em-biotek.cz/store/zakladni-produkty
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    LINKOS: dnes na festivalu Evolution v Holešovicích mi paní vrazila do ruky letáček, až doma jsem si všimla, že je na něm i bokashi: http://ekoprojektlibbychan.eu/content/14-libby-bokashi
    Nevím jestli tam paní měla i nějaké sady na prodej (stejně bych na to neměla cash). Mají e-shop, ale nevím jestli zasílají i do Čech, kdybyste se tam někdo chystal, můžete prosím zjistit, jak se dá koupit?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    doporučuji podívat na tento dokument mimo jiné i o kompostování
    PERMAKULTURNÍ PŮDY - 1. ČÁST — смотреть онлайн видео, бесплатно!
    http://rutube.ru/video/fcd62aedbfc80ddcec89322b0cdecf1f/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam