• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    kompostování v kostce:

The Compost Story | Kiss The Ground
    https://kisstheground.com/thecompoststory/

PIZMA
    PIZMA --- ---
    VEVER: zkus hledat tady
    KOMPOSTUJ.CZ: Kompostovací poradna
    http://www.kompostuj.cz/vime-jak/kompostovaci-poradna/
    VEVER
    VEVER --- ---
    LINKOS: Jako jo, přílišná vlhkost je poměrně pravděpodobný viník, stejně jako moc materiálu, nemůžu říct že bych péči o kompost zvlášť hrotila, hnojní žížaly jsou dost tolerantní :)
    Můj současný problém je spíš to, že ty mouchy zjevně žijí z něčeho v bytě, protože ke kompostu už tak dva měsíce nemají přístup. Už jsme pořídili i zavírací odpadkový koš. Pokud bych věděla co jsou ty mrchy zač, mohla bych je likvidovat efektivněji :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VEVER: vzpomínám, že sem s tím měl kdysi taky problém, byli to ale asi jinačí mušky. Myslím, že to tehdy bylo, že jsem přidal moc materiálu. Myslím, že další rady byli přílišná vlhkost. Někdo jiný nápad?
    VEVER
    VEVER --- ---
    LINKOS: Vermikompost. A už jsem ho odstěhovala na balkon, bohužel mouchy zůstaly.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VEVER: vermikompost,nebo normalni kompost,co do kompostu davate?
    VEVER
    VEVER --- ---
    Mám problém. Lezou nám z kompostu takové malé černé mouchy a už několik měsíců se jich nemůžeme zbavit. Je to černé, tak o hlavu větší než octomilka a relativně elegantní na mouchu...takové štíhlé, souměrné a kompaktní. Netušil byste někdo co by to mohlo být? A případně jak se toho zbavit?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    tak jsem včera "těžil" vermikompost, ze 4 kbelíků jsem vybral 2,5 hotového vermikompostu.
    Skutečně hodně pomohlo dát tomu dost času a většina žížal byla u povrchu. Dělal jsem to tak, že jsem kýbl otočil, vyklepl co bylo na povrchu čerstvého, dal do dalšího kýble. Pak jsem původní kýbl trochu pomačkal aby vermikompost vypadl, odzhora to bylo nejuzrálejší, skoro bez žížal.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PIZMA: kdyžtak Mirka Jirků tam
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    VODOMERKA: super, díky za tip!
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PIZMA: jestli chceš, tak v Litoměřicích na odboru ŽP teď začínají vermikompostovat a uvažovat i o městské žížalí kompostárně. třeby ba bylo zajímavý je sledovat od začátku :)
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    Ahoj, nevim jestli to tady alespoň trochu žije, ale zkusím:

Hledám příklady dobré praxe- firmy, školy, instituce, které třídí biomateriál (kompostují nebo sváží bioodpady), chtěli by se podělit o to, jak to dělají a bylo by s nimi možné natočit krátké video na tohle téma. Kdyby vás někdo napad nebo pracujete někde, kde se bioodpady řeší, napište mi.
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    Dobrý večer,

chtěla bych vás pozvat- trochu pozdě- na zítřejší Kompost fest do Radlické kulturní sportovny od 14:00 do 19:00 hodin.
    Bude sranda, přijďte!

VEVER
    VEVER --- ---
    VODOMERKA: Já mám provrtané plastové bedny a když chci kompost, musím napřed vybrat žížaly :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VEVER: mám can-o-worm se dvěma platama. snažím se vybírat až z té třetí, nejspodnější části, kde už nebývají ani vajíčka :). tam je to propasírovaný tak, že neprojdou ani sponky, pytlíky, skořápky...
    VEVER
    VEVER --- ---
    VODOMERKA: Aha. Já tak každé tři měsíce, i míň, podle toho jak moc potřebuju hlínu :) Tak to bude tím.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VEVER: vybírám kompost cca 2x ročně. většinou jsou pytlíky rozpadlý. je to asi i o vlhkosti, aby i ta celulóza hnila. stejně jako roličky od toaleťáku.
    VEVER
    VEVER --- ---
    VODOMERKA: Hele a kalifornské sežerou i ten pytlík? Moje hnojní zblajznou akorát ten čaj uvnitř, pytlík jim moc nejede. Nakonec se teda taky nějak rozloží, ale trvá to dlouho.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HHANULKA: tak ať se zase rozjedou. já jim, v podstatě vyloženě svátečně, když si vzpomenu, nasypu nějaký granule, co jsem k nim kdysi koupil. a nejradši mají fakt ty čajový pytlíky a lógr. tak je to asi pěkně povzbuzuje k množení :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    daruji kallifornske zizaly,dvorsko
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam