• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    Ahoj, nevim jestli to tady alespoň trochu žije, ale zkusím:

Hledám příklady dobré praxe- firmy, školy, instituce, které třídí biomateriál (kompostují nebo sváží bioodpady), chtěli by se podělit o to, jak to dělají a bylo by s nimi možné natočit krátké video na tohle téma. Kdyby vás někdo napad nebo pracujete někde, kde se bioodpady řeší, napište mi.
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    Dobrý večer,

chtěla bych vás pozvat- trochu pozdě- na zítřejší Kompost fest do Radlické kulturní sportovny od 14:00 do 19:00 hodin.
    Bude sranda, přijďte!

VEVER
    VEVER --- ---
    VODOMERKA: Já mám provrtané plastové bedny a když chci kompost, musím napřed vybrat žížaly :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VEVER: mám can-o-worm se dvěma platama. snažím se vybírat až z té třetí, nejspodnější části, kde už nebývají ani vajíčka :). tam je to propasírovaný tak, že neprojdou ani sponky, pytlíky, skořápky...
    VEVER
    VEVER --- ---
    VODOMERKA: Aha. Já tak každé tři měsíce, i míň, podle toho jak moc potřebuju hlínu :) Tak to bude tím.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VEVER: vybírám kompost cca 2x ročně. většinou jsou pytlíky rozpadlý. je to asi i o vlhkosti, aby i ta celulóza hnila. stejně jako roličky od toaleťáku.
    VEVER
    VEVER --- ---
    VODOMERKA: Hele a kalifornské sežerou i ten pytlík? Moje hnojní zblajznou akorát ten čaj uvnitř, pytlík jim moc nejede. Nakonec se teda taky nějak rozloží, ale trvá to dlouho.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HHANULKA: tak ať se zase rozjedou. já jim, v podstatě vyloženě svátečně, když si vzpomenu, nasypu nějaký granule, co jsem k nim kdysi koupil. a nejradši mají fakt ty čajový pytlíky a lógr. tak je to asi pěkně povzbuzuje k množení :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    daruji kallifornske zizaly,dvorsko
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    VODOMERKA: já rozdávala krabice od bot, když mi ještě kompost pěkně fungoval, ale od zimy ho nějak neumím nastartovat :( žížaly jsem si nakonec vzala, když už jsem tam jela, ale bude trvat, než se takové malé množství chytí
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HHANULKA: to teda koukám, jak jsou drahý. já je dávám za marmeládu :)
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    HHANULKA: tak zizaly od borsky.cz za 250,- je jich jen mala vanicka cca 150 ml
    EDAK
    EDAK --- ---
    LINKOS: podle tehle vypoctu fakt hodne. bylo by asi nejlepsi to nalozit do mocuvky :)
    Kompostování : Ekologický institut Veronica
    http://www.veronica.cz/?id=23&i=81
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    kolik by tak mohlo byt potreba hnoje na 1,5 m3 stepky aby to slusne zkompostovalo?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    HHANULKA: kralovedvorsko,me treba prisli postou.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    LINKOS: v Praze?
    jinak jsem v praze nasla tento zdroj, tak v nejhorsim vyrazim na nakup
    Prodej kalifornských žížal - Praha
    https://www.borsky.cz/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    HHANULKA: asi bych mohl nejake postradat.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    byla jsme ted na dovolený.Na doporučení z Veronicy to jsou žížaly z ekocentra na Hády (tj Brno).
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    ATTILAH: A kam si půjdeš pro kalifornské? Máš nějaký zdroj?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam