Potřebuju radu ohledně žížal. Koupil jsem zjevně malou násadu, prodejce tvrdil, že je v tom 300 žížal, odhaduju že jestli jich tam bylo 30, tak to bylo moc. :( Dal jsem to do cca 50l kýble, na dno noviny, na to listí, na to násadu, na to žrádlo. Chyba byla, že jsem tam dal i tvrdý chleba. Ten začal během druhého dne plesnivět, vše co jsem našel jsem vyházel, ale žena co má čich jako vlk z toho tu plíseň cítí dál. Odebral jsem co jsem mohl, včetně nějakých papírů a většiny listí a zbytky žrádla, co se mi nezdály. V papírech jsem našel pár žížal, včetně jedné hodně malé, asi nově vylíhlá. Jinak se žížaly většinou drží v původním kompostu z násady. Nějaký rady jak to zachránit? Je možný že je ta plíseň vybije? Nebo to dokážou sežrat? Zezačátku jsem tam dal nadrobno nasekaný zbytky zeleniny, pak hodně ohryzky od jablek (taky pověšinou nasekaný) plus pár pytlíků od čaje, nějaký bylinky (meduňka) a pytlíky černej, obvykle jsem je roztrh, aby k tomu mohly. Pak sypanej černej cejlon.
Jak upravit pro ten začátek krmení/podestýlku, a mělo by smysl tam přihodit žížaly? Taky jsem řešil vlhkost a teplotu. Papír z podestýlky byl vlhký ale vymčkat z něj nic nešlo. Dolil jsem trochu vody.