tak jsem si v utery hral na popelku a sebral jim hlinu :) nakonec neni ta umrtnost tak strasna, jak to vypadalo, ale je teda pravda, ze nektery z nich maj misty nezdravou az nazloutlou barvu .. mno uvidime, kolik z nich to prezije :)
jsem v nejakem rozhovoru cetl, ze maj rady pytliky od caje.. to jim nevadi ten prevarenej caj vevnitr? co treba sypanej zelenej caj (samozrejme po udelani caje)? co rapikaty celer, u nej se nedokazu rozhodnout :) a co chleba? na anglicky wikipedii se tvari ze chleba zvladnou, stejne tak jsem nasel, ze urcite ne .. ten nam totiz doma pravidelne plesnivi, tak ho casto vyhazujem .. a uz jsem nasel i clanek kde "odbornici se prou jestli obilniny jo ci ne"
a dalsi potencialni problem - jsem jim udelal podestylku z drobne rezanyho papiru, akorat to neni bil/novinovy papir, ale podle vseho nejake casopisy prohane skartovackou (prisel mi v tom balik z eshopu) .. jeden zdroj tvrdi, ze je vetsina barev pouzivanych pro barevny tisk pro zizaly jedovata .. je to tak? mam si znova hrat na popelku? je jeste neco, co fakt nemam delat? zatim mi prijde, ze jim tu situaci akorat zhorsuju :)
a taky jsem si vsimnul, ze po odstraneni hliny (a pridani papiru vyse), kdyz to obcas otevru, tak jsou nektere zizaly na stenach, uplne mimo jidlo i papir .. utikaj pred jedovatou barvou? nekde jsem se docetl, ze je to v pripade, ze tam maji moc kysele prostredi, kdyz jim napriklad nekdo dava citrusy .. coz ale neni muj pripad, dostavaj zbytky zeleniny, pripadne jablek (nejak mi nejde do hlavy ze by nekomu ty citrusy zraly)