• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    ELENFANT
    ELENFANT --- ---
    Ahoj, dotaz k vermikompostéru - zahrabáváte čerstvé zbytky nebo je necháváte prostě na povrchu? Zdroje se různí a já celkem bojuju s plísní a tím, že žížaly moc nestíhají (mateřská + home office = dost materiálu).
    A zvládnou nějaké jehličí z vánočního stromku? :) Díky za vaše zkušenosti.
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    VEVER: super, tak ja se ozvu zacatkem roku.diky
    VEVER
    VEVER --- ---
    TERUSEZBUSE: asi jo, zatím zájemce nemám.
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    VEVER: jee, ja bych brala, akorat ted jedu do hor na svatky a vratim se az v lednu. dalo by se pak?
    VEVER
    VEVER --- ---
    Nabízím násadu hnojních žížal, nějak se mi to množí...za odvoz, případně bych byla vděčná za nějakou starou hlínu zbylou po přesazování, potřebuju ten kompost něčím naředit :)
    Praha 5
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Trocha listovky. Většina z ořešáku, něco z jabloní a stromů okolo...

_BENNY
    _BENNY --- ---
    VEVER:
    ZRZKA:

vylit to do zachodu rozhodne v planu nebylo, neni a nebude :) na spolecne dvorni zahrade mame otevreny kompost, prinejhorsim to skonci tam.

ono taky slozeni zizaliho caje je dosti promenlive a nerad bych nekomu v dobre vire znicil jeho rostliny, a s barelem s redenou vodou nikde chodit nebudu. a sam bych nebyl nadseny z toho ze mi kdosi cimsi poliva muj zahon :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZRZKA: nebo tím polit slámu, umožní to rozklad
    ZRZKA
    ZRZKA --- ---
    VEVER: souhlasím, zalít trávník v jakémkoliv vegetativním období je rozhodně lepší, než do záchodu kde to akorát přidá práci čističce..
    VEVER
    VEVER --- ---
    _BENNY: proč ne? Vegetační sezona ještě úplně neskončila a i kdyby, tak tam ty živiny prostě počkají...a nějakých parků a trávníků je taky hodně :) Brala bych to minimálně jako lepší variantu než to lit do záchoda, no.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VEVER: ted na to asi neni to nejlepsi vegetacni obdobi. navic toho budu mit asi fakt hodne :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    _BENNY: jo, a taky se tím dá "kreslit" po trávníku :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    _BENNY: nebo tím můžeš zalít nějake pouliční rostlinstvo, počítám že to ocení.
    ELENFANT
    ELENFANT --- ---
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    _BENNY: stačí trocha reklamy a stojej na něj zástupy ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    asi mam jaksi radove vic zizaliho caje nez kolik zvladnu upotrebit. kde se to da udat? :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LINKOS: Growshopy toho maj obecně dost v bio kvalitě, já mám docela dobrou zkušenost s Biobizz, na květ mají Bio-Bloom
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    AUDIAC: a můžeš jako zdroj fosforu něco doporučit v bio?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LINKOS: Hnojení je dobrý i v době květu / plodu, akorát není potřeba tolik dusíku, ale fosfor. Žížaly moc fosforu asi nevyprodukujou, takže bych hnojil spíš něčím bohatším na P.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Si tak říkám, je možné prihnojovat rajčata vermikompostem/vyluhem z něj když rostlina plodí? Obdobně okurka a dýně. Vždy jsem se tomu hnojení pri plození vyhýbal, je to potřeba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam