• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    Domaci kompostovani a vse o nem. Zpracovani odpadu, recyklace, vyroba vaseho prvniho vermikomposteru aneb slecno, mohu vas pozvat na svuj zizali caj?, mami, to neni stara svacina, ja jen kompostuji v kapse a dalsi, pribuzna temata.
    rozbalit záhlaví
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    PIZMA: z kokonu
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    BASTOCH: ne;))zizala se rodi ruzova, z kokon, 3-4ks
    KEB
    KEB --- ---
    PIZMA: ok, nechám je žít, ale jestli z toho bude hejno much, tak mě žena vystěhuje i s kompostem :-D
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    KEB: ne
    KEB
    KEB --- ---
    BASTOCH: mám je likvidovat? Jinak tam není nic než rostlinný původ...
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    KEB: S největší pravděpodobností larvy much (masařky, bzucivky, něco podobného)
    KEB
    KEB --- ---
    PIZMA: a chci je tam?
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    KEB: aha. tak to jsou larvy :) nevím presne ceho
    KEB
    KEB --- ---
    KEB: je to asi 1cm velký
    KEB
    KEB --- ---
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    BASTOCH: mlade zizaly nejsou nikdy bily a uz vubec ne takhle dlouhy
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    KEB: hlisitice, v kompostu by byt mely, jsou to prirozene pudni orgqnismy. ale nemely by byt premnozene, to pak znaci prekyseleni (myslim)
    KEB
    KEB --- ---
    VEVER: mám tam spoustu bílých červů velkých asi 15mm a dost pohyblivých. To je zase co za potvory? Jsou totiž hnusní a když je žena viděla, prohlásila, že kompostér nesmí do baráku ani omylem. :-D Máš tušení? A vadí to? Dík za odpověď :-)
    KEB
    KEB --- ---
    VEVER: nadrobil jsem tam prolozku z vajiz, tak uvidím co to udělá :-D

V podstatě k tomu přistupuji jako k experimentu, když to nebude fungovat nebo mě to začne štvát, tak kyblíky vysypu na chatě do kompostu a hotovo.
    VEVER
    VEVER --- ---
    KEB: hnědým jako hlínou? Nebo listím?
    KEB
    KEB --- ---
    VEVER: a když to teď zasypu hnědým stane se něco? Tě hnědé složky vtam moc nemám
    VEVER
    VEVER --- ---
    KEB: já jsem neřešila a dlouhodobě to fungovalo. Rostou a žijou tam různé věci :)
    KEB
    KEB --- ---
    Nazdar, je tu někdo?

Začal jsem s vermikomposterem, ale celý mi to nějak zaplesnivelo? Vadí to? Mám to nechat a neřešit nebo s tím něco dělat? Dík za rady :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JEREMIUS: jak dlouho se taková vata používá než jde na kompost?Nějaká alternativa není? Ptám se jen protože má bavlna dost velkou stopu.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    VODOMERKA: Dobře, díky. Je to klasická vata, je tam napsané 100% bavlna, tak tomu věřím :-)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    JEREMIUS: určitě bez problému. pokud je fakt 100% bavlněná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam