Od lopaty k modbusu - ještě jedna věc, bude to ACOND Grandis N, nicméně jsme zjistili, že pro letní režim chlazení do rekuperace + podlahovky je tam jedno malé issue, Acond neumí s jejich pokojovou jednotkou vyhodnocovat aktuální RH, a tedy vůbec nereguluje výstup do podlahovky v závislosti na RH v chladícím režimu. Tj může docházet ke kondenzaci na podlaze. To znamená - buď chladit pouze do výměníku rekuperace a do podlahy vůbec, anebo tam dát nadřazenou regulaci. Což je buď Loxone za raketu nebo něco takového, nebo DIY.
Řídíte si někdo TČ sám přes Modbus, nebo jinak? Moje otázka je, jestli to je o tom vzít celou kontrolu nad TČ a tedy je nutnost si vytvořit komplet logiku ovládání včetně všech režimů jen kvůli tomu, že chci řídít jeden parametr (složitý) a nebo je to o tom, že mu jsem schopnej posílat příkaz specificky na úpravu teploty výstupu v nějakém konkrétním režimu, a TČ si zbytek logiky "obstarává" stále sám. Tj zjednodušeně, pokud řídím parametr A, tak musim řídit i všechny ostatní, nebo mě to nechá si upravit jednu hodnotu v registru a stále ve zbytku procesů pořád jede autonomně? TČ se chová jako Slave, tzn. je pasivní a očekává dotazy od Mastera.
Ale taky by mě zajímalo, jestli si tohle někdo řídíte komplet sám a pokud ano, tak jestli to "za to stojí". Předpokládám, že nastavit všechny možný režimy, situace, v návaznosti na TUV, chlazení, topení atd může bejt dost oser, a nebude to asi jak jednoduchej termostat - Když je teplota X tak se zapni, při teplotě Y se vypni.