Cau, mám takový jednoduchý dilema :)
Za zádama mám barák, před sebou díru. Kopu si základy pro TČ a odtok kondenzátu z TČ, klasicky ztracený bednění po stranách, mezi tim kačírek, v něm HT40 s nějakym topnym kabelem, kterej umožní, že ta voda poleze až dolu do výkopu a zasákne se do nezámrzný hloubky.
Narazil jsem ale při kopání na trubku (A), a protože mě tam srala, tak jsem jí uříznul (B). Je obalená polystyrenem. No ale pak mě napadlo, hele, ta trubka vede asi do jímky ne? (C). Jímka není používaná, je suchá. A ještě je ta trubka "izolovaná". No tak to bych moh rovnou připojit odvod toho kondenzátu na tu tubku! Tak jsem do ní nacpal zahradní hadici, pustil plnym tlakem a čekal, jestli to "někam" poteče. Po cca 10-15 sekundách se začla voda vracet z trubky (A). Pak jsem šel do jímky, a tam ani kapka. Tam jsem zjistil i to, že jímka má 2 přívody, a jeden je ucpanej. Nicméně objem tý vody musel někam odejít, protože jsem to udělal znovu, zase se to začlo vracet, ale až po tech 10-15s. Kdyby to bylo plný vody, tak se to vrací hned. Takže někam to teče, ale nevim kam. Rozkopávat celou zahradu kvuli tomu nebudu.
Dali byste odvod kondenzátu do tý trubky nebo ne?