CAL: Sága pokračuje. Instalační firma mi dohodila jiného revizáka, který se zapojením čerpadla bez blokování HDO nemá problém (hlavně, že mi pořád někdo vykládá, jak něco musí být podle normy), ale samozřejmě si za tu návštěvu, kdy se podívá na čerpadlo a napíše na papír, že ano, mám čerpadlo, vyinkasuje 2000.
Když mi mezi řečí zmínil, že moje nová elektroměrová skříň je nevyhovující a ještě se tvářil blahosklonně, že to tentokrát přehlédne, tak jsem ho málem umlátil. Od podzimu minulého roku, kdy jsem s instalací tepelného čerpadla začal, totiž PRE změnilo normu pro skříň se soláry (přidání nějaké příčky), na které jsem se chtěl do budoucna připravit, takže PRE sice zapojení nestihlo schválit, ale sithlo ho deklarovat jako nevyhovující. Za 2000 jsem pro teď v suchu, ale až budu hlásit soláry, budu muset skříň předělávat (kdo neví, tak je to fakt drahá sranda, 15 - 20 tisíc jenom ta skříň a stavaři za míň než 20 taky ani nevstanou z postele).
Když jsem si myslel, že můj roční pobyt v PRE pekle zasláním podepsané smlouvy a podkladů už snad konečně končí, přišel návrat zpátky na začátek: tepelné čerpadlo neschválí, dokud nedoložím tepelné ztráty domu. Už nikdo ani nepředstírá, že nic takového ve smlouvě není, že mi ústně potvrdili, že to není potřeba, že normy, podle kterých se to údajně vyžaduje jsou fakticky nesplnitelné, že to vlastně fakticky nikde není smysluplně napsané, nebo že to nemá žádný praktický význam, protože se to vyřizuje čistě na papíře, prostě už jenom ústně u přepážky nadiktují, komu se má zaplatit kolik peněz a čekám, že to zabere zas pár týdnů. Už se ani neodvažuju si představovat, co přijde až splním tenhle quest. Už jsem pochopil, že na PRE je moje fantazie krátká.
Elektřinu pro tepelné čerpadlo tak řeším už rok a půl a konec zatím nevidím. Za tu dobu jsem si k PRE vypěstoval nefalšovanou existenční nenávist, tu firmu by měli kompletně zrušit a každému, kdo je s ní nějak spojený, zakázat cokoli dělat s elektrikou. Banda namachrovanejch arogantních bohorovnejch vypatlanejch vymahačů výpalného, ať jsou jejich rody do desátého kolene stiženy morem a cholerou.