• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    Airbnb je nová komunita velmi podobna couchsurfingu - zde ale nenechavate bydlet lidi u sebe zadarmo a nemusíte se jim tolik věnovat, ale pronajimate jim na kratkodobe bazi byt, dum, chatu, zkratka cokoliv, kde se dá přespat. Můžete i vy cestovat po celém světe, vyhnout se unilním hotelům a přespat u někoho doma v útulním bytě za menší peníze. O čem bude tento klub? Už jste někdo vzyužil služeb AirBNB? Jaké to bylo? Co doporučujete? Co se sejít? Chcete pronajmout svůj byt, ale nejste zrovna v ČR, aby se o váš pronájem někdo staral a chcete se zpaojit? Najdě te si zde někoho, kdo se o váš byt postará! http://www.airbnb.com/
    rozbalit záhlaví
    WERONIK
    WERONIK --- ---
    HHANULKA: S Karlovkama mam zkusenost ze kazdej cizinec je zna a chce je navstivit. Ja bych tam taky nesla ale rikam to ze zkusenosti. Jinak jeste restaurace a ceskym jidlem a dostupnost mhd bych tam napsala.
    TUILE
    TUILE --- ---
    HHANULKA: dost zalezi jakym smerem to vedes, jakej mas byt a tudiz jaka sorta lidi ti tam jezdi.
    ja mam jeden hipster byt a hosti, ktery si ten byt vybiraj tak nejak odpovidaj tomu, jak ten byt vypada na fotkach. do karlovekl bych je teda neposlala.

nicmene doporucuju janka rubese a jeho honestguide na streaminternational kanalu na youtubu. je tak ohledne meneni penez, ohledne pouzivani mhd a jiny zakladni veci.
    i nejaky ty tipy na pamatky.
    WERONIK
    WERONIK --- ---
    HHANULKA: Haha pozor si dat na taxikare.;) jinak zajit na party do Karlovych lazni protoze je to pro ne nejvetsi zazitek a kazdej cizinec si je pamatuje.;) pak takovy ty turisticky veci a kam na nej pivo v praze.. Takze asi nejakej Lokal bych doporucila..
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    nenasdilel byste nekdo svuj manual ci doporuceni pro hosty, na co si dat v Praze pozor, kam zajit atd?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Je tu někdo s přímou zkušeností s http://www.sevenkeys.cz/ (případně jinou podobnou firmou)? Budu odjíždět na delší dobu z ČR a hledám někoho kdo by za mě řešil airbnb pronájem. Díky.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    hodně jsem hostila pres couchsurfing a hospitality club. Ted bychom chteli zkusit airbnb, mame volny nepruchozi obyvak, ktery prakticky v dennim provozu nepouzivame.
    Nevytizenosti se nebojime, nepotrebujeme na tom vydelat, jestli nam to trochu pomuze s hypotekou, tak to bude cajk.
    Chtela jsem se zeptat vas, hostitelu se zkusenosti, co vas prekvapilo / co jste necekali, kdyz jste se do toho pousteli?
    Zajistujete nejak svoje osobni veci, v druhem pokoji / kuchyni?
    za vase zkusenosti budu rada :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ZYAN: chytry zamek je blbej, na dvere od cinzaku ho nepridelam :)
    u ty mrtvy schranky se bojim pripadnejch bezdaku, ale asi to casem zkusim.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    TUILE: Zatím jsem nenašel řešení.
    Ale viděl jsem dvě řešení:
    A) Jeden hostel v centru prahy má z venku přidělaný trezor s zámkem na kód. V něm asi budou klíče.
    B) Chytrý zámek například:
    Kevo Smart Lock - A Bluetooth Electronic Deadbolt from Kwikset
    http://www.kwikset.com/kevo/default.aspx#.V1_cvuSoFBI
    Zámek jde odemknout pomocí apky v telefonu. Každému hostu jí předem pošleš a vygeneruješ klíč s platností.
    Výhodou je, že si nemůže okopírovat klíče a vrátit se později.
    KERB
    KERB --- ---
    TUILE: pronajmuse.cz to by me taky zajimalo, a jeste snad se tim zabejva chcipronajmout.cz
    TUILE
    TUILE --- ---
    A jeste jeden dotaz. mate nekdo zkusenost se sluzbou
    Probajmuse.cz
    ?
    TUILE
    TUILE --- ---
    jak resite nedochvilnost hostu? V tomhle tydnu se mi trikrat stalo, ze prijeli o tri hodiny pozdeji, nez slibili a pak nereagovali na SMS ani na telefon (popr se ozvali z jineho cisla, nez maji v profilu).

clovek tomu prizpusobi svuj program a pak musi znacne improvizovat.

Premyslim o nejake mrtve schrance, nicmene me nenapada nejake prijemne reseni.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Další platební metody si nemohu přidat :-/
    Po kliknutí na tlačítko další mě to má přesměrovat na zadání bankovních údajů a nepřesměruje.
    Řešili jste to nějak?
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Díky moc za rady!
    Upravím si to na tu kartu. PayPal mě vyjde tak na 100-200 za platbu.
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    ZYAN: převodem na český účet a přes tu jejich airbnb platební kartu. prachy tam máš hned po uvolnění z airbnb, za výběr 2USD všude ve světě
    BABBA
    BABBA --- ---
    ZYAN: prevodem
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Jak vybíráte peníze z Airbnb?
    Paypal má docela špatné konverzní poměry.
    Máte dolarový účet u banky?
    KERB
    KERB --- ---
    Evropská komise brání Uber, BlaBlaCar, Airbnb i další "narušitele" zavedených pořádků. Česko přikyvuje |
    http://archiv.ihned.cz/c1-65313640-evropska-komise-jde-s-dobou-brani-sluzby-uber-airbnb-ci-homeaway
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    SHANIM: zkušeného hostitele, který má zájem a kapacitu na správu (koordinaci lidí a vlastní participaci) na checkinech a řešení nastalých situací
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    DUBPRINCESS: presne tak
    BABBA
    BABBA --- ---
    KERB: jsem vcera delal rezervaci v Lisabonu a tam jsem platil mistni dan :/

DUBPRINCESS: mozna Cafe Imperial, ale nemel jsem tam ceskou kuchyni
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    M4DLENKA: no, jsem na Airbnb pár týdnů, a přijde mi, že pokud chci mít pokoj vytížený, musím jej dávat za mnohem mnohem levněji, než jsem si původně myslela (což je trochu zklamání). Plus práce, nějaká pozornost pro hosty... no asi se to rozjede, ale stejně to není takové terno, jako jsem čekala (pronajímám jen pokoj, ne celý byt)
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    ANDR3_I: uprimne, ted jsem si delala kalkulaci, jak moc vyhodne je pronajimat pres AirBNB a nebo normalne, dlouhodobe ... a neni to tak jednoznacne. pokud teda nemas ten byt primo na vaclavaku/staromaku, kde muzes cekat hodne velkou vytizenost, tak imho ten prijem v pomeru s tim, ze ne kazdy den se to podari pronajmout, plus fakt dochazi k vetsimu opotrebovani bytu a cela ta prace s tim, ubytovavani, uklizeni ... nejsem si jista, ze to je takovy terno... presvedcte me o opaku ;)
    (mluvim ze sve zkusenosti bytu 5 min od hradu a statusu Superhost..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam