• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    Airbnb je nová komunita velmi podobna couchsurfingu - zde ale nenechavate bydlet lidi u sebe zadarmo a nemusíte se jim tolik věnovat, ale pronajimate jim na kratkodobe bazi byt, dum, chatu, zkratka cokoliv, kde se dá přespat. Můžete i vy cestovat po celém světe, vyhnout se unilním hotelům a přespat u někoho doma v útulním bytě za menší peníze. O čem bude tento klub? Už jste někdo vzyužil služeb AirBNB? Jaké to bylo? Co doporučujete? Co se sejít? Chcete pronajmout svůj byt, ale nejste zrovna v ČR, aby se o váš pronájem někdo staral a chcete se zpaojit? Najdě te si zde někoho, kdo se o váš byt postará! http://www.airbnb.com/
    rozbalit záhlaví
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUUCA: tak tohle mi je uplne jedno. kdyby se me na to zeptali, tak to taky nedovolim (prece jen plati i podle poctu osob), ale tak nak se spis desim, ze ten byt podpalej/zdemolujou/zakourej... nez ze si tam zasukaj s nekym, koho neeviduju.
    ¨jednou se mi stalo, ze sem ubytovala dva hosty po pokojich, holku a kluka a púouzity kondomy pak nachazela ve vsech mistnostech, byli kreativni.
    a uz sem tu psala, ze sem v byte potkala cernouska, kterej zaplul do jednoluzaku k holandance.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Me treba desi nejvic, ze si single hosti muzou privest nocni spolecnost, sbalenou kdovikde. Evidenci jsem nasla doma jednou (shodou okolnosti po cernosce .-) a jednou jsem byla dotazana predem (a po zamitnuti prisla prosba na sehnani povolne kamaradky .-D
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    MYSHA: u me porad vede moje cinanka, ktera behem 15 minut v byte (!) dokazala kouzlem navzdy zmizet moje klice a zhmotnit nejake jine, ktere nikdo (ani minuli hoste) u me nikdo predtim nevidel. A s timto vybavenim se uveznila pred bytem na chodbe .-)

Mozna bychom meli spolecnymi silam vytvorit manual preziti pro Cinany (myslim tim hlavne nase preziti samozrejme .-)
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    DUBPRINCESS: moje predsudky se vubec netykaly toho, jestli po sobe nechaj bordel nebo ne. Ja se ohlizela pouze na to, aby se neozvali sousedi a nezacli mi kvuli snedym hostum delat problemy. Myslim, ze skoro kazdy mame s romskymi zastupci nejen pozitivni zkusenosti a nekteri spoluobcane rozdil nedelaj. Ja proti africe, africanum a jejich kulture nic nemam, ba naopak. Cele se to vzdycky toci jen kolem toho, "co na to oni..?"

Ja bych nehazela vsechny asiaty do jednoho pytle, malajci, thajci, taiwancata, japonci, indove .. u me dobry!

Cinany a korejce neubytovavam. A neni to z rasovych duvodu, ale z duvodu dusevni hygieny a prevence problemu. Myslim, ze rozepisovat tu seznam neustale opakujicich se demenci, ktere nejsou zalezitosti jedince, ale jejich cinsko-korejske mentality, nema smysl. Cest vyjimkam!
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    NABÍDKA:
    Přemýšlíte jak pronajmout byt/velký pokoj mimo sezonu?
    Sháním malý byt (1+kk) nebo prostorný pokoj byt pro jednoho Američana - potřebuje se nastěhovat 11.10.2016 a odjíždět bude 26.3.2017.
    Preferované lokality: Praha 1, 2, 3, 10, 5 (Anděl) nebo Praha 7
    Více info v poště.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    MYSHA: tak vzhledem k tomu, že jsem žila v Africe a (naprosto nezávisle na tomto fakt) čekám míšený dítě a tudíž část mojí rodiny je černá, tak s tím problém nemám. A btw nikdy jsem neviděla naklizenější domácnosti, než v Keni - kam se tady hrabeme...
    S kým ale problém mám, jsou asiaté - pro mne naprosto nejhoršími a nejproblémovějšími hosty byli ćíňané, indové, thajci a korejci. Dokonce jsem si v jednu chvíli říkala, že mi to za to fakt nestojí a že je prostě nebudu ubytovávat. Ano, přišla jsem si v tu chvli jako rasista - a nakonec jsem jim to přeci jen vždy oklikla, ale ty peripetie s nima byly teda o nervy...
    TUILE
    TUILE --- ---
    Ja ubytovavam nerada cinany. Sou to strasny prasata. Cernoch tam ted spal, potkala sem ho rano v byte. A zaplul do pokojicku s jednou osumdesatkovou posteli, kterej mela pronajatej holandanka. Pobavilo me to. Hodnebnervozni sem z rusu. Bud sou super a nebo strasni picusove, nic mezi.
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    A co vy? Ubytovali (by) jste černocha?

The dirty secret of Airbnb is that it’s really, really white — Quartz
    http://qz.com/706767/racist-hosts-not-hotels-are-the-greatest-threat-to-airbnbs-business/

Já se přiznám, že mi jich pár bytem prošlo, ale nikdy jsem z toho před příjezdem úplně nadšená nebyla.
    Nakonec byli všichni tak skvělí, že jsem se opětovně zastyděla a byla vlastně vděčná, že jsem "to dala"
    a se mnou i sousedi, kteří si sice mohli myslet své, ale nikdo to neřešil. Jen já ve své hlavě.
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    Regulace Airbnb bude potřeba, zákazy ale nejsou řešením

>> Krátkodobé pronájmy přes Airbnb nejsou jen magnetem na turisty, jejich negativní externality poškozují obyvatele města
    >> Hlavním problémem jsou zvyšující se ceny nemovitostí, problémů nesou ale více
    >> Dřív nebo později se Praha bude muset začít regulací těchto služeb zabývat

Regulace Airbnb bude potřeba, zákazy ale nejsou řešením |
    http://berg.blog.ihned.cz/c1-65404200-regulace-airbnb-bude-potreba-zakazy-ale-nejsou-resenim
    TUILE
    TUILE --- ---
    KERB: mate nekdo tu knihu? stoji to za to?
    vypada to podle upoutavek na kridovanou tenoukou knihu se spoustou omacky a odkazem na dalsich pet publikaci, ktery urcite musim koupit, abych na nic nezapomnela....
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    lol
    ctu si ted svoje starsi hodnoceni (co jsem dala) na airbnb a airbnb mi normalne smazalo slovo google? :D
    .... It was a little bit confusing to find it on (SENSITIVE CONTENTS HIDDEN) maps (it is opposite to Boss street). Since it is in the centre of London,....
    ISHA
    ISHA --- ---
    LUCIEN: Díky za info. Já právě přemýšlím, jestli se neorientovat spíš tímhle směrem...jak tu někdo říkal, že s ohledem na práci a peníze airbnb není zas taková výhra v porovnání s dlouhodobějším pronájmem...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    ISHA: Jen "trochu". Hodinu po registraci mi volali, aby se dohodli na nafoceni a prohlidce. Druhej den rano jsem je tam mel. Za hodinu bylo hotovo (vcetne uzvanenyho sefa). Jeste ten den jsem mel fotky na webu, za 2 dny i prohlidku. Prvni zajemce se ozval za 14 dni, druhy tyden na to.

Samotnou zkusenost s pronajmem pres ne nemam jelikoz jsem oba zajemce zrusil - hledal jsem na trochu delsi cas nez chteli. Po tydnu jsem to vyvesil na Bezrealitky a za 14 dni mel podepsanou smlouvu.

Takze pozitivni: rychle jednani, asi to funguje viz. zajemci
    Negativni: pripadal jsem si jak tester administrace -> hlasil jsem jim nekolik bugu vcetne chyb v prepoctu cen a nekterych polozek (zaskrtnes ano -> zobrazi se ne). Vse vicemene promptne vyresili, ale zas to nebyly uplne malickosti, takze jsem jim prestal trochu duverovat... A pro nekoho, ze se orientuji jen na strednedoby pronajem.
    FEEX
    FEEX --- ---
    Máte někdo dobrou zkušenost s některou z pražských agentur starajici se o byty a pronájem přes airbnb?
    DED
    DED --- ---
    HHANULKA: napodobne, jen praha 7. zhruba od ted do pulky zariu takze na mesic. cca 200kc za predani, ale zalezi jak se domluvime. posta
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Na Paypal je převodní rate USD na CZK běžně o cca 0,5 kč na dolar horší oproti ČNB.
    ISHA
    ISHA --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s flatio.com?
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    DED: Na airbnb mam menu v EUR, stejne v Paypalu. Mam predstavu, ze to je nejlepsi variantu, ze neplatim za prevod z CZK, ale mozna se pletu.

Mam taky dotaz ohledne Paypalu, mam tam prolinkovanou kreditni kartu. Nejde mi ale z Paypalu splatit. Nevite nekdo, jestli to jde nejak nastavit? Diky
    DED
    DED --- ---
    ahojte, mam dotaz na hostitele. Na airbnb mam menu v korunach, takze vsechno standardne vidim v CZK a u prvniho pobytu se mi zobrazuje castka Kč7886. Vyplatu jsem mel pres PayPal (coz jsem ted zmenil na prevod na ucet), nicmene prislo mi na PayPal 281EUR, coz by pri kurzu 27 KC/EUR (ten se ted nemeni) melo byt cca 7587. Takze vlastne jeste pred vyberem jsem -300Kc a pak paypalem prevod za 26,3 Kc, coz je docela spatny kurz.

Mate s tim zkusenost - napr. proc airBNB poslalo tu castku v EUR, ktera neodpovida tomu co vidim v korune? Je to standard? Diky.
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    Ahoj, jak resite, kdyz jedete na prazdniny?

Vyzva k Vinohradskym/Zizkovskym: mate zajem o vytvoreni sousedskeho spolku, kdy si muzem vzajemne vypomahat? Funguje mi to takhle s par kamoskama, ale pak se stane, ze jsme vsichni fuc zaroven a jsem v haji :)

A tedy aktualne: shanim jineho hostitele, ktery by mohl vypomoct s uklidy + checkiny v následujících 2 měsících.

This work is offered for at least 1-2 months, any shorter period would be not fitting my needs, sorry.

All flats are situated in Vinohrady, Žižkov area. Will prefer someone who lives in the neighborhood.

Requirements:
    - cleaning the room + common areas
    - waiting for the guest/s in the flat
    - communication skills, patience, time flexibility
    - knowledge of Prague

Offer:
    150,- / cleaning
    250,- / check-in

Frequency:
    almost every day, up to 3-4 checkins a day

WERONIK
    WERONIK --- ---
    DUBPRINCESS: No to je prave ono no.. Ze nekomu se to zas nelibi v crossu.. S temahle barama zalezi fakt na kazdym proste. Vzdycky se ptam spis jakej typ maji radi. Jestli spis neco hipsterskyho nebo co poslouchaji.. Az pak radim. A asi bych to nepsala uplne do profilu na airbnb.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam