• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    FEEX
    FEEX --- ---
    Máte někdo dobrou zkušenost s některou z pražských agentur starajici se o byty a pronájem přes airbnb?
    DED
    DED --- ---
    HHANULKA: napodobne, jen praha 7. zhruba od ted do pulky zariu takze na mesic. cca 200kc za predani, ale zalezi jak se domluvime. posta
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Na Paypal je převodní rate USD na CZK běžně o cca 0,5 kč na dolar horší oproti ČNB.
    ISHA
    ISHA --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s flatio.com?
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    DED: Na airbnb mam menu v EUR, stejne v Paypalu. Mam predstavu, ze to je nejlepsi variantu, ze neplatim za prevod z CZK, ale mozna se pletu.

Mam taky dotaz ohledne Paypalu, mam tam prolinkovanou kreditni kartu. Nejde mi ale z Paypalu splatit. Nevite nekdo, jestli to jde nejak nastavit? Diky
    DED
    DED --- ---
    ahojte, mam dotaz na hostitele. Na airbnb mam menu v korunach, takze vsechno standardne vidim v CZK a u prvniho pobytu se mi zobrazuje castka Kč7886. Vyplatu jsem mel pres PayPal (coz jsem ted zmenil na prevod na ucet), nicmene prislo mi na PayPal 281EUR, coz by pri kurzu 27 KC/EUR (ten se ted nemeni) melo byt cca 7587. Takze vlastne jeste pred vyberem jsem -300Kc a pak paypalem prevod za 26,3 Kc, coz je docela spatny kurz.

Mate s tim zkusenost - napr. proc airBNB poslalo tu castku v EUR, ktera neodpovida tomu co vidim v korune? Je to standard? Diky.
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    Ahoj, jak resite, kdyz jedete na prazdniny?

Vyzva k Vinohradskym/Zizkovskym: mate zajem o vytvoreni sousedskeho spolku, kdy si muzem vzajemne vypomahat? Funguje mi to takhle s par kamoskama, ale pak se stane, ze jsme vsichni fuc zaroven a jsem v haji :)

A tedy aktualne: shanim jineho hostitele, ktery by mohl vypomoct s uklidy + checkiny v následujících 2 měsících.

This work is offered for at least 1-2 months, any shorter period would be not fitting my needs, sorry.

All flats are situated in Vinohrady, Žižkov area. Will prefer someone who lives in the neighborhood.

Requirements:
    - cleaning the room + common areas
    - waiting for the guest/s in the flat
    - communication skills, patience, time flexibility
    - knowledge of Prague

Offer:
    150,- / cleaning
    250,- / check-in

Frequency:
    almost every day, up to 3-4 checkins a day

WERONIK
    WERONIK --- ---
    DUBPRINCESS: No to je prave ono no.. Ze nekomu se to zas nelibi v crossu.. S temahle barama zalezi fakt na kazdym proste. Vzdycky se ptam spis jakej typ maji radi. Jestli spis neco hipsterskyho nebo co poslouchaji.. Az pak radim. A asi bych to nepsala uplne do profilu na airbnb.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    WERONIK: znaj, ale já je spíš posílám do crossu - kdy6 jsem d2lala na hostelu, 70% hostů se vracelo z Karlovek trochu zklamanejch. Z Crossu všichni nadšený. Ale záleží na typu hostů taky...
    WERONIK
    WERONIK --- ---
    HHANULKA: S Karlovkama mam zkusenost ze kazdej cizinec je zna a chce je navstivit. Ja bych tam taky nesla ale rikam to ze zkusenosti. Jinak jeste restaurace a ceskym jidlem a dostupnost mhd bych tam napsala.
    TUILE
    TUILE --- ---
    HHANULKA: dost zalezi jakym smerem to vedes, jakej mas byt a tudiz jaka sorta lidi ti tam jezdi.
    ja mam jeden hipster byt a hosti, ktery si ten byt vybiraj tak nejak odpovidaj tomu, jak ten byt vypada na fotkach. do karlovekl bych je teda neposlala.

nicmene doporucuju janka rubese a jeho honestguide na streaminternational kanalu na youtubu. je tak ohledne meneni penez, ohledne pouzivani mhd a jiny zakladni veci.
    i nejaky ty tipy na pamatky.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    + bary kolem staromáku jako JD, Harleys. Pak Cross.
    WERONIK
    WERONIK --- ---
    HHANULKA: Haha pozor si dat na taxikare.;) jinak zajit na party do Karlovych lazni protoze je to pro ne nejvetsi zazitek a kazdej cizinec si je pamatuje.;) pak takovy ty turisticky veci a kam na nej pivo v praze.. Takze asi nejakej Lokal bych doporucila..
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    nenasdilel byste nekdo svuj manual ci doporuceni pro hosty, na co si dat v Praze pozor, kam zajit atd?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Je tu někdo s přímou zkušeností s http://www.sevenkeys.cz/ (případně jinou podobnou firmou)? Budu odjíždět na delší dobu z ČR a hledám někoho kdo by za mě řešil airbnb pronájem. Díky.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    hodně jsem hostila pres couchsurfing a hospitality club. Ted bychom chteli zkusit airbnb, mame volny nepruchozi obyvak, ktery prakticky v dennim provozu nepouzivame.
    Nevytizenosti se nebojime, nepotrebujeme na tom vydelat, jestli nam to trochu pomuze s hypotekou, tak to bude cajk.
    Chtela jsem se zeptat vas, hostitelu se zkusenosti, co vas prekvapilo / co jste necekali, kdyz jste se do toho pousteli?
    Zajistujete nejak svoje osobni veci, v druhem pokoji / kuchyni?
    za vase zkusenosti budu rada :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ZYAN: chytry zamek je blbej, na dvere od cinzaku ho nepridelam :)
    u ty mrtvy schranky se bojim pripadnejch bezdaku, ale asi to casem zkusim.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    TUILE: Zatím jsem nenašel řešení.
    Ale viděl jsem dvě řešení:
    A) Jeden hostel v centru prahy má z venku přidělaný trezor s zámkem na kód. V něm asi budou klíče.
    B) Chytrý zámek například:
    Kevo Smart Lock - A Bluetooth Electronic Deadbolt from Kwikset
    http://www.kwikset.com/kevo/default.aspx#.V1_cvuSoFBI
    Zámek jde odemknout pomocí apky v telefonu. Každému hostu jí předem pošleš a vygeneruješ klíč s platností.
    Výhodou je, že si nemůže okopírovat klíče a vrátit se později.
    KERB
    KERB --- ---
    TUILE: pronajmuse.cz to by me taky zajimalo, a jeste snad se tim zabejva chcipronajmout.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam