• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    Airbnb je nová komunita velmi podobna couchsurfingu - zde ale nenechavate bydlet lidi u sebe zadarmo a nemusíte se jim tolik věnovat, ale pronajimate jim na kratkodobe bazi byt, dum, chatu, zkratka cokoliv, kde se dá přespat. Můžete i vy cestovat po celém světe, vyhnout se unilním hotelům a přespat u někoho doma v útulním bytě za menší peníze. O čem bude tento klub? Už jste někdo vzyužil služeb AirBNB? Jaké to bylo? Co doporučujete? Co se sejít? Chcete pronajmout svůj byt, ale nejste zrovna v ČR, aby se o váš pronájem někdo staral a chcete se zpaojit? Najdě te si zde někoho, kdo se o váš byt postará! http://www.airbnb.com/
    rozbalit záhlaví
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    KERB: Uz mne to nastvalo. Zajimalo by mne, jestli na to bylo vyberko. Pochybuji..
    TUILE
    TUILE --- ---
    ZYAN: jo, kafe a cerveny vino v posteli je super. behem dovu sezon (=sest mesicu) sem vyhazela z 12 povleceni 6. pak nekdo chtel asi vytrit a pouzil na vytirani savo a rucniky. a rucniky si taky nekteri hosti radi odvazeji. ted 14 dni pred koncem sezony uz se mi nechce do ikey pro novy a tak v podstate rano hazim rucniky do pracky a vecer je taham ze susicky, pac jich mam vic asi jen o dva.

ale 90% sou super hosti. dokonce odpadli i neprijemni rusove. bud je nekdo vymenil a nebo k nam uz ti neprijemni nechteji.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    KERB: DZEJNY:
    Zatím jsem měl problémy skoro jen s korejci, chovají se divně, nešikovní, neomluví se, poškození tají a pak dají špatnou recenzi.

V jednom případě si holky žehlily vlasy a položily žehličku na ledničku, výpálilo to několik šmouh do ledničky. Pak posunuli krabičku co mám na ledničce, aby to nebylo vidět.
    Další rozbily skleničku a udělali hrozný bordel.
    V posledním případě otevíraly dveře od koupelny na špatnou stranu a urvali kliku (to fakt nechápu) a při odjezdu nechali otevřené dveře do bytu.

Dále jsem si všiml že se typicky snaží přijet okolo 11 večer, protože si chtějí užít Vídeň a Praha je levnější, přijíždí později než bylo domluveno, často nemluví vůbec anglicky (několikrát jsem jim musel překládat přes google translate každé slovo).

Já se ji korejcům také vyhýbám.

Samozřejmě jsou i ostatní lidi co dělají bordel - dříve jsem řešil několikrát rozlité kafe a nebo červené víno v posteli, v několika případech si přinesli k posteli svíčku, tákže byl zázrak že nevyhořeli.
    KERB
    KERB --- ---
    NEBOZKA: hele jednou mi jedny lidi taky nechali otevřený dveře bytu, jsem nepochopil
    NEBOZKA
    NEBOZKA --- ---
    Taky máme okamžitou rezervaci, zatím s tím vše ok, hodí se to na last minute booking. Nicméně s Korejcema taky nemame dobrou zkušenost, mimo jiné místo aby nechali klíče v bytě, jak jsme se dohodli, nechali je na hlavní chodbě u vchodových dveří, kudy chodí všichni nájemníci. Asi měli pocit, že jsou na hotelu nebo nerozumím jejich přemýšlení..
    TUILE
    TUILE --- ---
    Ja mam taky okamzitou rezervaci asi rok a sem s tim spokojena.
    Ale asiati sou fakt nejproblematictejsi narod, co se tyce bordelu.

Klice mi odvezla jedna americanka, zatim komunikuje, snad je posle.
    KERB
    KERB --- ---
    DZEJNY: já teda musím dodat, že okamžitou rezervaci mám cca rok a nikdy jedinej problém, všichni strašně fajn, takže v tom to asi nebude.
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    GUDRUN: Poslala jsem jméno v sz. No mě tahle ještě vysypala kaktus.. hlínu z něj, utrhla kliku od záchodu a vypotřebovala za 14dní cca litr tekutého mýdla... podle mě je to psychicky narušený člověk. Sice byt uklidila a vyprala i prostěradlo a předložky do koupelny/nechápu/, v myčce umyla i houbu na nádobí... ale fakt nechápu proč odnesla klíče a není schopná komunikovat a klíče vrátit i na výzvu airbnb Klidně bych si pro ty klíče dojela viď po domluvě...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DZEJNY: držím palce. zrovna jsme jednu Korku odmítli, protože jsme čekali na potvrzení od Poláků...
    nám dvě Korky strhly závěs tak, ze shodil kytky a hlína po celym pokoji, asi se na ten závěs musely pověsit obě, jedna mela cca 40kg :-)) zatím nejstrasidelnejsi hosti.
    imho křestní jméno bys mohla? pomuzes tím všem fer Korejkam :-)
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    VAROVANI pro hostitele z PRAHY! Předem se omlouvám za délku příspěvku.
    Ale považuji za nutné varovat před hostem pohybujícím se v Praze. Případně nečti pokud nehostíš :)

Musím se s vámi podělit o velmi nepříjemnou zkušenost s pronájmem přes Airbnb. Asi i zároveň požádat o zkušenosti nebo rady jak postupovat. DEJTE SI PROSÍM POZOR v příštích dnech/TÝDNECH pokud si bude chtít v Praze pronajmout byt single Korejka, jejíž údaje samozřejmě mám k dispozici. Nevím do jaké míry jsem oprávněna zveřejňovat její fotku a jméno ze serveru Airbnb na sociálních sítích.... Takže od toho zatím upouštím.

Hostila jsem za poslední 3 roky celou řadu lidí v mém bytě, dokonce na jaře i hosty z Jižní Korei, ale tohle jsem ještě nezažila. Korejka psala vždy skrz Airbnb rozkazy, kvůli pračce, tu kvůli zabouchnutým klíčům, v první chvíli jsem to pokládala za nedostatečnou jazykovou vybavenost, ale po prvním rozhovoru jsem zjistila že anglicky umí velmi dobře a velmi dobře všemu rozumí. Bydlení si rezervovala přes okamžitou rezervaci- což jsem zkoušela poprvé a už nikdy více! Pohybuje se po Praze a nemá moc dobrá hodnocení. Tu někomu spálila gauč a rozbila žehličku a hostiteli přede mnou ukradla klíče od bytu - což jsem se dozvěděla až včera. Což se samozřejmě stalo včera i mě. Byly jsme domluvené, že v pondělí klíče nechá v bytě a napíše mi přesně v kolik z bytu odejde, přičemž měla privilegium odejít kdykoliv se jí to hodí kvůli odjezdu/odletu. Problém s klíčema jsme řešili během 14ti denního pobytu i minulou sobotu, kdy mi striktně napsala uprostřed sobotního pozdního večera, že chce použít náhradní klíč, vyspecifikovat proč? Nebyla ochotná/schopná asi hodinu, přičemž jsme do hodiny přijela a zjistila, že si klíče zabouchla, otevřelajsem byt a řekla že kdykoliv problém, jsem na telefonu apod. Celkový servis z mé strany byl stoprocentní. Včera v 15:00 napsala další rozkaz, že chce Check out, na což jsem reagovala za hodinu s tím, že jasná domluva byla, že mi napíše dopředu v kolik chce odejít a klíče nechá na stole a pokud se nic nerozbilo nebo není nějaký problém, nemusíme se potkat osobně. Od té doby nekomunikuje, ani přes Airbnb, Airbnb jí nedokáže kontaktovat na žádném uvedeném tel čísle, ani přes zprávy, mě také neodpovídá, je ubytovaná někde dál přes airbnb, asi v Praze. Nedařilo se ani včera kontaktovat její nové hostitele, které bych chtěla tímto varovat! Nebo pokud jsou zde tak se s nimi spojit a situaci řešit.
    Mě totiž nechala otevřený cca týden mrazák, a dokonce i lednici, takže jsem včera našla kombinovanou ledničku v posledním tahu, totálně přehřátou, celou noc a celý den se zbavoval asi metru krychlového ledu, aby se mohli dnes ubytovat další hosti. Airbnb kontaktovalo nějakého lokálního manažera, už 24 hodin se nic neděje a já požaduji refundaci za výměnu výměny klíčů - všech sad a elektronických chipů. Ledničko-mrazák to naštěstí snad rozdejchal... Nějaké rady jak postupovat? Co psát Airbnb. Nikdy jsem nic podobného s předešlými hosty nemusela řešit. Od teď už s Airbnb komunikuji jen přes email. Nějaké typy? Zkušenosti s podobnou situací?
    Díky že jste dočetli až sem ;)
    KERB
    KERB --- ---
    CERMINEK: ale přece, ptal jsem se a piráti odpověděli odkazem na tohle

Stát by se měl dohodnout s Airbnb místo otravování pronajímatelů.
    https://praha.pirati.cz/airbnb-nove-zakony-dohoda.html
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    KERB: netuším, ale osobně si myslím, že 99% politků a tedy i stran netuší, že něco takového existuje.
    KERB
    KERB --- ---
    netušíte jak jsou na tom politický strany v postojích ke sdílený ekonomice, potažmo k airbnb?
    BABBA
    BABBA --- ---
    KEMENTARI: je fakt ze nedavno rezervovala mamka a karta od equa bank nesla ale od Moneta bank sla. Ale pak jsem si uvedomil, ze tam mela asi limit.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    BABBA: Tu mám povolenou, ale stejně mi to pořád nefunguje. Dám si dneska zjevně hovor s bankou...
    BABBA
    BABBA --- ---
    KEMENTARI: a co mo/to transakce nema byt povolena?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MIKEFINDER: Bylo to ted, diky za informaci! Zkusim to pozdejc znovu.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    KEMENTARI: tak jestli to bylo teď nějak tak byl výpadek: "výpadek platebních karet VISA na straně karetní asociace VISA byl odstraněn. Platby u obchodníků, na internetu i výběry z bankomatu již  fungují. Pokud se přesto setkáte s komplikacemi nebo vám platební kartu zadržel bankomat, kontaktujte nás prosím na mLince 222 111 999 ."
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Mám platební kartu od mBank, normálně s ní platím přes internet bez omezení, jenže teď jsem se pokusila s ní zaplatit na Airbnb a nejde to, prý nedokážou platbu autorizovat. Limity na počet operací i hodnotu operací mám nastavené správně.
    Nemáte někdo stejnou zkušenost, případně tip, čím by to mohlo být?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam