• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    KERB
    KERB --- ---
    TUILE: resit poplatky pres airbnb primo by bylo win-win pro vsechny. mesto bude mit prachy, hostitele klid.

ty tri mesice, zajimalo by me jak to resej v tom spanu treba v ty barcelone. rozved ten napad s tema srockama, .. to by nevadilo, ze by meli vsechny 4 stejnyho jednatele?.)
    TUILE
    TUILE --- ---
    KERB: a zrovna dane a ubytovaci poplatky se daji resit primo pres airbnb a vlastniky tim ani nemusis zatezovat a budes mit penize. ale ne, oni potrebuji kontrolu.

s tema trema mesicema to imho pujde ochcat pres ctyri ruzny profily, pripadne pres ctyri ruzny srocka psany do sklepu :)
    KERB
    KERB --- ---
    TUILE: chapu jistou snahu o efektivni vyber dani, ale me vadi ta drzost sahat do vlastnickych prav a urcovat jak muzu nakladat se svym majetkem - napriklad tim, ze mi milostive dovoli 3 mesice v roce pronajimat
    TUILE
    TUILE --- ---
    KERB:

Lidovky.cz: Jaké změny by čekaly přímo poskytovatele?
    My bychom rádi – a to řeknu poprvé explicitně – měli s Airbnb dohodu o tom, že by nám poskytli databázi ubytovatelů, a to i z toho důvodu, aby náš živnostenský odbor věděl, kam má chodit na kontroly a zjistil, kdo je a kdo není přihlášen do systému. Samozřejmě jde také o to, aby ti, kteří neodvádí daně, za to byli postiženi. Systém by tedy sloužil k vymáhání skutečných poplatků za služby. Bohužel Airbnb je ze zahraničí, takže se snažíme, aby byla databáze zjednodušena a aby také byla možnost centrálního výběru poplatků. Oni jsou připraveni poplatky odvádět, ale za celou skupinu. To samozřejmě nechceme. Chceme sice poplatky od celé skupiny, ale tak, aby bylo jasné, za koho poplatky jsou. Z logiky věci bychom i my chtěli mít kontrolu a dohlížet na poskytování těchto služeb.

bozi, nestaci nam spravne mnozstvi odvedenejch penez, chceme kontrolu!
    KERB
    KERB --- ---
    Praha chce regulovat Airbnb. Ubytování jen tři až čtyři měsíce v roce či vymáhání poplatků | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ce-a-vymahani-poplatku-g2r-/zpravy-domov.aspx?c=A180307_104525_ln_domov_sk
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KERB: stihnou to tak rychle vymyslet? a jak to je v ostatních metropolích s omezením, omezují se i pronajmy jedné místnosti? počítá se počet dni, kdy nabizim pronajem, nebo kdy skutečně mas hosty?
    KERB
    KERB --- ---
    Česko od léta omezí Airbnb, krátkodobé pronájmy by mohly regulovat obce - iDNES.cz
    https://ekonomika.idnes.cz/...i-airbnb-pronajmy-stat-d8m-/ekonomika.aspx?c=A180206_381133_domaci_hm1
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SONNY1344:
    Podvodník pronajal stejný byt v Praze několika zájemcům za statisíce. Pak zmizel – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...pronajal-stejny-byt-v-praze-nekolika-zajemcum-za-statisice-pak-zmizel.html
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SONNY1344: Tohle je jak pres kopirak. Kdyz je pred par mesici v Nemecku hledal pronajem bytu, tak presne tohle. Pani mila, do posledni chvile vsechno OK. Cena tak akorat, rozhodne ne podezreje nizka, nebo na dolnim okraji rozpeti. A ke konci, ze je studijne v Holandsku a dal to stejne - klice postou oproti platbe atp.
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    Jj, je to tak, sice byly vsechny inzeraty stazeny, ale rano jsem nahodou na jednu kopii kdesi narazil, projel fotky googlem a hle.. 4* hotel v Abu Dabi..

Usetril jsem 22.000,-
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    SONNY1344: 100% scam
    BABBA
    BABBA --- ---
    SONNY1344: zkus si vyhledat fotku toho bytu v googlu. uvidis treba ze je na vice nemovitosti a mistech
    BABBA
    BABBA --- ---
    SONNY1344: Bacha, je to fake!
    NEO665
    NEO665 --- ---
    SONNY1344: Fake, kdysi jsem narazil na úplně stejnej inzerát jen bez airbnb. Později jsem četl na novinkách o napálených lidech. Tohle je dle mého vyšší level faku.
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    A vlastne ani nevim, jak airbnb funguje, ale muzu pani navrhnout, at si zridi ucet a dal to muze probehnout standartne s garanci na obe strany, ne?
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    ahoj, zeptam se na nazor i tady, resim bydleni v praze, nasel jsem zajimavou nabidku na espolubydleni.cz a zacal korespondovat, celou dobu pohoda, pani moc mila, ani naznak podezreni - az na posledni mail, pani zije v italii a navrhuje nasledujici postup: preda klice airbnb host office, ti mi poslou fakturu, kterou kdyz zaplatim, poslou mi postou klice a vyzvou k prevzeti bytu s tim, ze po prohlidce muzu odstoupit a vrati mi penize. Cena za 1+1 na Vinohradske 11.000,- + poplatky mi prijde primerena, vybaveni bytu uz ne, design jak od dobryho architekta, vsechno ultra posh, klima..

Zkusenosti s airbnb nemam zadny, ale mam silnej pocit, ze takhle to nefunguje..
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    MAGI: aha..no me by to spis zajimalo jako fotografa nemovitosti;] (tedy kolik airbnb dava fotografum..abych neprecenoval/nepodcenoval, i kdyz to neni pro airbnb)...resp. kolik kdo dal za fotky fotografovi mimo airbnb.
    MAGI
    MAGI --- ---
    GONDAR: Od airbnb fotografa by to melo byt gratis :)!
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, prosim o info:
    - nechaval si tu nekdo fotit byt od airbnb fotografa ci jineho ?
    - kolik to stalo ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam