• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    VOY
    VOY --- ---
    MRAKY: Na druhou stranu chystany regulaci to bude jedno a i kdyby si to chtel provadet se svym rodinnym domem na parcele 10 tisic ctverecnich metru tak furt bude omezeni. To v zadnym pripade ferovy neni.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KERB:a je ten dum cely TVUJ? Jestli ne, tak pak se nejda o tvuj majetek, ale o tvuj + sdileny majetek.
    a pak ano. sousede maji co mluvit do toho jak se naklada s JEJICH sdilenym majetkem.

KERB
    KERB --- ---
    VOY: presne tak jak rikas, je to normalni podnikani a pokud mas vic nez jeden byt, tak rozhodne na plnej uvazek. Ta prace kolem toho je fakt casove narocna, kdo to nezkusil tak neuveri.

VOY: tomu rozumim a dava to smysl. reseni cislo tri, delat to sam, ale to je v rozporu s tim, ze chces vytvaret hodnoty nekde jinde a jinak, takze to taky odpada.

me jen strasne vadi ten diktat jak smim a nesmim nakladat se svym majetkem na kterej jsem si vydelal, POKUD TIM NIKOHO NEOBTEZUJU.
    VOY
    VOY --- ---
    Hlavne provozovat airbnb v nejakym byte opravdu na zisk neni zadny pasivni prijem, ale pomerne dost otravna prace. Ja se preferuju soustredit na to co umim a co me bavi, nikdy bych se nezkousel zivit pronajimanim bytu, protoze to je aktivita, ktera neprinasi do zivota zadnou radost.
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: To je bohuzel tak, ale nebylo by to lepsi kdybych tam mel nekoho dlouhodobe, taky bych nad tim nemel zadnou kontrolu. V tomhle pripade mam alespon tu vyhodu, ze na stejnym patre bydli bracha, za kterym obcas jezdi moje mama a tim padem kdyz jsou opravdu problemy tak to mame z prvni ruky. Pokud bych chtel mit stoprocentni jistotu, ze k zadnymu problemu nedojde tak bych musel ten byt bud prodat nebo ho nechat prazdnej a jen platit naklady. Muj primarni cil je pokryt ty naklady, abych do toho bytu mohl obcas prijet a nestalo me to 8 tisic mesicne.
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: to sice jo, ale uprimne ta firma to za tebe nikdy nevyresi tak dobre jakobys to udelal ty sam. Ta ma predevsim svuj zajem a to je ten, aby z tebe mela prachy. Jakmile to nemas plne pod kontrolou ty, tak se muzes jenom domnivat nebo se spolehnout na nekoho jinyho a ten dojem pak muze byt zkresleny.
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Hele za me to treba firma resi, protoze proste fyzicky nejsem v Praze (to je taky duvod proc vubec pronajimam) a neznamena to jeste nutne, ze je mi to jedno. I kdyz je to firma tak je furt v mym zajmu, aby to fungovalo pokud mozno hladce a bez potizi.
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: ano, jak rikas, patologicky pripady kdyz si nekdo v panelaku udela hostel - ale to je konkretni pripad. Tak at je tam policie v momente, kdy je problem a resi to s majitelem, treba obden, za to si tu policii platime. Resi to nikoliv s hostama, policii zajima majitel nemovitosti. Vzdyt je to uplne burt, kdyz tam das nekoho dlouhodobe a on tam bude delat bordel tak na toho ja jako zadny paky taky nemam nez volat policii pokud to je neunosny.

pokud nekdo zve takovy hosty co delaji bordel, tak je velice pravdepodobny, ze je to typ cloveka co neplati dane, nehlasi je na policii atd. - takze tudy vede cesta. Pokud bnb bude odvadet poplatky mestu rovnou, mesto se neodrizne od penez a zaroven bude mit paku na lidi, ktery to jedou na cerno a jsou problemovi, vzdyt je to mnohem efektivnejsi nez zakazovat bnb v praze anebo neefektivne omezovat. Ty lidi sem jezdi utracet penize a misto toho, aby praha vyuzila zajmu turismu o hezky mesto a vycucla kapital z ciziny a postavila za to napr. novy mosty, ktery nam tu padaj na hlavu, tak udela nesmysl a povoli zvazovany omezeni na cast roku, ktery neresi vubec nic.
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: nekomu muze vadit rvani tvych kamosu vic nez slusny lidi co jedou za pamatkama do prahy, byt jsou tam tri dny, ja teda zadnou zasadni odlisnost jak pises nevidim.

Pochopil jsem, ze sousedum patrne vadi hluk. Na to jediny jsem ochoten pristoupit a samozrejme rozumim, me taky vadi, ze tady debil hraje na elektrickou kytaru na celej barak, ale - samotny fakt, ze se jim nelibi komercni pronajem, to at jdou s prominutim do prdele. Zatrhavat neco jakoze preventivne nebo ze se to nekomu "nelibi", to jako na to mi pripada malo sahat lidem na vlastnicky pravo. To uz mi mnohem vetsi smysl dava snaha zachovat mesto pro mistni lidi byt s tim nesouhlasim, ale ma to logiku, ale kvuli hluku to fakt logiku nema, sorry.

vis, to mas jako se vsim, bud na to majitel kasle a dela to za nej firma, je mu jedno kdo tam je a jak se chova, anebo to dela zodpovedne a zalezi mu na tom koho mas ve svym byte. I vzhledem k tomu, ze ja patrim k te druhe skupine, me jakakoliv snaha omezit me a sahnout do mych vlastnickych prav prestoze se chovam slusne, extremne vadi.

Hostitel muze velice dobre si vybrat koho si do bytu pusti. Velice velice zridka se muze stat, ze neodhadnes lidi dopredu z komunikace a ze i pres velky pocet jejich kladnych hodnoceni udelaji pruser. Me se to teda jeste nestalo, ale asi vsechno je mozny. Pokud nekdo pronajima parum, = max. 2 lidem, tak proste tihle lidi party v byte nedelaji.

Na to jestli bude v byte bordel nikomu nepomuze zakazat kratkodoby pronajem. Jak chces ohlidat to, ze nebude party jinak nez tim,ze tam posles policajty? Party muze bejt i kdyz pronajimas dlouhodobe, - prestupek se resi s majitelem a ne s hostama samozrejme.
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Tak mozna my dva to bereme s rozumem (ja se napr. snazim s tema lidma mluvit a vysvetlovat a samozrejme nezvat problemovy lidi atd.), jsou ale urcite patologicky pripady kdy nekdo z panelakovyho bytu udela hostel a je mu v podstate jedno co se tam deje dokud chodi prachy. Obavam se, ze vzhledem k vymahatelnosti prava v CR bych jako soused nekoho takovyho driv dostal infarkt nez bych se domohl jakykoli napravy. Leda mu tam fakt volat policii pokazdy kdyz nekdo rve. Snazim se sam sebe predstavit v situaci, kdy mi soused z bytu udela hotel a premyslim jak by se mi to libilo.
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Oba musime tusim, ze zvat si domu kamose a mit tam kazdej tyden nekoho na komercni pobyt jsou dve sakra odlisny veci. Bohuzel uplatnovat nejakou policii proti lidem co se tam toci je dost vycerpavajici z pohledu ostatnich majitelu. Ja s tebou jakoby castecne souhlasim, ale zaroven vidim problemy co mi to prinasi a chapu trochu, ze to ty lidi v baraku (nektery) muze trochu stvat.
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: rozumis, me se taky nemusi libit, ze babe vedle steka pes kazdej den na celej barak a taky nevolam po legislative, ze psi nemaj ve meste co delat.
    VOY
    VOY --- ---
    K tomu souziti reknu jen to, ze za rok provozu jsem tam mel jen jednou trochu problem na silvestra, kdy nekdo hral ve 4 rano na piano. Ale stejne vysvetlovat to nekterym sousedum, kteri kdyz vi, ze se neco takovyho deje tak cloveka obvini v podstate z libovolnyho bordelu v dome proste neni uplne snadny. V momente, kdy to bude regulovany tak alespon je mozny se o neco oprit a rict hele ja platim vsechny zakonny poplatky a ridim se pravidlama, muzes mi zavolat kdyz tu je problem, ale nebudeme se bavit o tom jestli smim nebo nesmim svuj majetek pronajimat.
    KERB
    KERB --- ---
    VOY: cim konkretne zasahuju do prav ostatnich vlastniku bytu tim koho si zvu k sobe do bytu? po tom je s prominutim ostatnim pumpicka. Neco jinyho by bylo, kdyby kazdej druhej den museli prijet policajti kvuli hluku. Ale to uz jinde jsme a na to existuje platna legislativa, ktera se ma v tomto pripade uplatnovat. Pokud se lidi chovaji slusne tak soused ani nezaregistruje, ze v tom byte nekdo je.

Uprimne lidi prijedou, daji si tam bagly a jdou do mesta a vrati se vecer a jdou si lehnout. Problem muze byt, kdyz nekdo pronajima skupinam, ktery tam kalej, ale to bych se opakoval. Nikdo by podle me nemel mit pravo mi rikat co muzu a co nemuzu delat se svym majetkem, kdyz se chovam slusne.
    VOY
    VOY --- ---
    Jina otazka. Danite AirBnB teda nekdo podle paragrafu 7 jako samostatnou cinnost? Nechce se mi platit socialni pojisteni, takze koukam na to, ze bych mel danovou evidenci, ale neni mi jasny co tam muzu vsechno uvest jako danove uznatelny naklady. Co se zda, ze urcite jde je 48000 rocne za auto (coz je i obhajitelny, protoze jezdim do CR casto tam neco resit), pak pojisteni, fond oprav, nejsem si jist jestli muzu internet nebo jestli internet je jako energie - ktery co jsem pochopil jsou nepripustny. Mate to uz nekdo vyreseny? Jinak celou svoji evidenci si predstavuju jako folder s pdfkama uctu a jeden excel, coz by snad melo pro muj pomerne trivialni pripad stacit. Nebo si to predstavuju moc jednoduse?
    VOY
    VOY --- ---
    KERB: Tak v pripade treba nejakyho bytu to vcelku chapu, pokud polovina lidi v tom baraku ze svyho bytu udela hostel, tak docela vyrazne zasahujou do prav ostatnich vlastniku bytu. Nesouhlasim na jednu s tim omezovanim, na druhou stranu to podle me takhle nemuze do budoucna fungovat.
    KERB
    KERB --- ---
    TUILE: on nekdo neco vymysli jak to legalne obejit a pronajmout to na celorocne. Je otazka, jestli to neni vazany na tu bytovou jednotku spis nez na pronajimatele. Zkratka, ze konkretni bytova jednotka nemuze figurovat dyl jak jistou cast roku jako kratkodoby pronajem.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    TUILE: když si dneska založiš novej profil, tak musíš oveřit svou totožnost abys mohla vložit novou nabídku
    TUILE
    TUILE --- ---
    KERB: nevim, jen v tom clanku pisou, ze se k bytu nedostanou, kdyz ho pronajima treba sro.
    ja treba pronajimam pres airbnb byty, ktery nejsou moje. zajimalo by me, jak by dokazovaly urady, ze pronajimam byt celej rok, kdybych se dohodla se ctyrma dalsima pronajimatelama a proste ty nabidky bychom si protacely. kazdej ctvrt rok by ten byt pronajimal jinej profil regostrovanej na jiny meno, pripadne to pronajimala pres ctyri ruzny neivereny profily.
    KERB
    KERB --- ---
    TUILE: resit poplatky pres airbnb primo by bylo win-win pro vsechny. mesto bude mit prachy, hostitele klid.

ty tri mesice, zajimalo by me jak to resej v tom spanu treba v ty barcelone. rozved ten napad s tema srockama, .. to by nevadilo, ze by meli vsechny 4 stejnyho jednatele?.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam