• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    TUILE
    TUILE --- ---
    NAILER: nejdyl to tam bylo asi den, kdyz sem jela na dovolenou o den driv.
    jinak to tam vetsinou dam rano, kdyz du do prace a oni prijizdej v pracovni dobve a nebo naopak vecer, kdyz du z prave a oni prijizdej v jedenact vecer.
    nicmene pouziju to tak dvakrat do mesice.

a pred sezonou sem zjistila, ze to na ty lampe viselo od rijna celej trictvrte rok zavreny (bez klice), protoze to po sezone po poslednim pouziti nikdo z ty lampy nesundal.
    ten kod de udajne nejak zmenit, takze by to slo i menit, ale ja sem neprisla na to jak.
    NAILER
    NAILER --- ---
    TUILE: na hodinu bych se nebál, ale nechat to jednu dvě noci s klíčem uvnitř by ses nebál(a)? tohle rozlouskneš za hoďku nebo dvě
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja to resim timhle.
    pripichnu to nekde na lampu nebo tak, po trech dnech zase subdam. zatim to nikdo nevykradl.
    ale pouzivam to jen v pripadech, ze to nemuze predat nikdo jinej, ten osobni kontakt mam radsi.

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    hm...keška, to je nápad:D
    NAILER
    NAILER --- ---
    87HIGHFLYER: to by bylo super, ale asi to nepůjde, je to docela velkej činžák a bojím se, že tu schránku dřív nebo pozdějc někdo rozmlátí (a nebo prostě vyzkouší všechny čísla) a vybere byt :-( a schovávat to někam jako kešku nejde :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NAILER: pokud je to možné, je fajn namontovat menší schránku s číselným kódem někam ke vstupu do domu
    NAILER
    NAILER --- ---
    Zdravím, trochu se rozkoukáváme a začínám jako hostitel (Praha-Vršovice). Mám 2 dotazy.

1) Používáte někdo správcovské firmy na part-time? V bytě stále bydlíme (2-3 dny v týdnu), zbytek mimo Prahu. Je něco takového vůbec reálné?

2) Jak řešíte předávku klíčů? V pátek máme hosty na víkend, ale pro mě bude 3 hodiny trvat dojet do bytu a zpět jim předat klíče :-(. Úschovny na nádražích jsem zamítl, ty jsou tuším do 24h max. a pak už jsem vygooglil jen https://luggagestorageprague.com (ty maj divný otvíračky) a http://keyguru.cz/ (to mi zas přijde dost drahý, ale furt lepší, než jezdit na otočku z dálky).

Nebo kdybyste věděli o někom v lokalitě, kdo by si chtěl přivydělat (předání klíčů, případně občas úklid, kdybychom to sami nestíhali), budu rád.

Díky!
    KERB
    KERB --- ---
    HONZADAR: zajímavý.-) úředník nabídku nevidí a jak jí tedy vidí hosté? rozveď prosím :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    HONZADAR: Klikni levym na ikonku a dej "odpovědět".
    HONZADAR
    HONZADAR --- ---
    *Tedy hostitelství/krátkodobé pronájmy jsou pro mě víc než full-time :)
    HONZADAR
    HONZADAR --- ---
    Hostíme v Praze 2 naše byty a aktuálně 6 dalších spolu-hostíme, spolu-hostíme taky 2 týpka a dům u lesa v sev.čechách. Vedle správy nabídek startujeme Hostitelskou akademii jako motor sdílení toho co jsme se doteď naučili.
    Toto jsou mé první comments na Nyxu a nevidím možnost odpovědi na tvůj příspěvek..''odkaz na příspěvek'' zdá se takto nefunguje
    VOY
    VOY --- ---
    HONZADAR: hostis jeden byt nebo to mas jako nejaky vetsi byznys?
    HONZADAR
    HONZADAR --- ---
    Standartně (na Airbnb) je plná částka za dítě od 2 let.
    HONZADAR
    HONZADAR --- ---
    Ahoj all :) hostím na Airbnb 8.rokem a každý rok se náš business víc a víc profesionalizuje. Příjemný je, že se nám daří optimalizovat operativu (organizace úklidů, vítání a komunikace s hosty apod.) a díky tomu růst nejen v číslech ale i v kvalitě spojení s našimi hosty.

Na 90-ti denní limity existuje software který se postará o to, že úředník nabídku nevidí, tedy jako se vším i tady platí, že zákon je jedna věc avšak jeho vynutitelnost je věc docela jiná :)

VOY
    VOY --- ---
    KERB: jako rozhodne pod pojmem win:win si predstavuju neco jinyho nez budte radi ze to muzete delat aspon 60 dni.
    KERB
    KERB --- ---
    LAUNCHER: presne tak. ten navrh piratu je fakt dementni to jsem jim teda v tomhle uveril vic, ze ta regulace bude davat smysl.

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LAUNCHER: tak jiste - ve zpravach nikdy neni neco o tom, jak si sousedi pekne pokecali s parem z peru a typem z nemecka, co ho potkali na chodbe kdyz sel do prace. Fakt by me zajimala nejaka statisika "otravnosti" ubytovanych, zvlast pokud se jedna o pary / dvojice. Pochybuju, ze to bude za hranici nejakych excesu, ktery jsou bezny kdekoliv.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TUILE: Airbnb neco takoveho detekovat samozrejme umi, tipuji ze mmj podle stejne adresy domu pro tech vice profilu, ktere si udelas a podle toho odkud se jim k webu prihlasuj. K tomu riskujes pokutu od Airbnb, pokud Ti na to prijdou. Mmj i protoze Airbnb hrozi velka pokuta od GOV, za prekracovani limitu jeho uzivateli.

Ten navrh od Piratu na nutnost souhlasu SVJ pri pronajmu nad 60 dnu v roce je velmi hruzostrasny a opravdu muze fakticky znamenat konec Airbnb v Praze, tak jak ho zname. Neverim, ze SVJ budou takove souhlasy davat, protoze Airbnb je moderni "folk devil".

Tohle pisu jako clovek, ktery si X let shani ubytovani na Airbnb, protoze se neustale stehuji za praci, kterou mam ruzne po svete. Toho casu pres AirBnB bydlim v PO-CT prave v Praze.

Mimo Airbnb bych bydlel nerad, mam spatne zkusenosti s neprijemnymi landlords, pokud je nehlida podobna platforma jako prave Airbnb.

Ohledne toho, jak klienti Airbnb udajne nici domy, nebo rovnou cela mesta - niceho jsem si nevsiml, utahany usinam pred 22hod, abych v 7hod mohl opet nabehnout do procesu. Na zadne radeni nemam ani cas ani silu i kdybych chtel, jakoze fakt nechci. Co jsem kdy bydlel na byte kde bydlelo vic lidi pres Airbnb, tak jsem si zadnych parties fakt nevsiml. Zaroven vetsina najemcu to rovnou zakazuje na svych profilech.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VYHULENY_UFO: Velmi snadno, viz zakaz Uberu napr. v Italii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam