• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GGGBrutalismus - drsná poezie
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    NOIK: Pri cenach za 1m2 v tyhle lokalite v podstate jiny funkci vyuziti nez obchodak nebo hotel moc nepichazi v uvahu. Navic ten dum neni v dobry kondici a v podstate k tomu neni vykresova dokumentace. Nicmene je tam dost celkem zajimavy ocele a peknej vyhled.

SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    JOKERKA: Je to podla mna nejaka skola. Ten modry napis napravo hlasa cosi moznosti "individual try-out classes" nemas vacsie rozlisenie pls? Vlavo treti znak zhora neviem precitat..
    JOKERKA
    JOKERKA --- ---
    A jeste jeden. Taky z Kyota.

JOKERKA
    JOKERKA --- ---
    Brutalismus z Kyota. Nevim co je to za budovu, ale mezi tema "uniformovanejma" vysokejma budovama okolo to byla pastva pro oci. :)

ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    GGG: Kaknästornet, Berwaldhallen, Radiohuset, Filminstitutet. Garnisonen mi v sosbrutalism neuznali jako brutalistni stavbu nicméně to neznamená, že není zajímava.
    NOIK
    NOIK --- ---
    o tomhle jsem nevěděl ..a Šefců opět poklonkuje finančním dravcům místo aby dělal svojí práci

Brutalistní budovu v centru Prahy čeká proměna na obchodní dům. Historici architektury jsou proti | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...rodniho-svazu-studentstva-parizska-ulice-praha-brutalismus_1904200600_ako
    N_I
    N_I --- ---

The Mask of Sorrow, Magadan, Russia. Monument to remember all the prisoners of the Soviet Gulags
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NOIK: ad Amádeus Real
    Konec soudního sporu o módní dům Ostravica-Textilia - Moravskoslezský deník
    https://moravskoslezsky.denik.cz/...onec-soudniho-sporu-o-modni-dum-ostravica-textilia-20190321.html
    DATELON
    DATELON --- ---
    Pritzkerovu cenu získal autor obřích robotů a japonského brutalismu Arata Isozaki | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...8838?fbclid=IwAR3CKDbcDIYCqhtiWVH8BqsvmsLlFPvZzPIrUe1GjdLuG_qYvSNodf1C9Qc
    LILISKYLARK
    LILISKYLARK --- ---
    HELLENKA: Miluju moc. Tam bych se snad chodila i modlit!
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    NOIK: mohli udelat kompromis a prejmenovat to na "05"
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    NOIK: jj, ja to jen nikdy nevidel s tou dvojkou v realu, znal jsem jen model a myslel jsem ze to je jen pracovni 2ka, netusil jsem ze to prejmenovali takhle na posledni chvili
    NOIK
    NOIK --- ---
    ANDR3E: no akorát ta super 02ka byla nahrazena slovem Máj ještě před otevřením

..a ještě k tomu z knihy o Sialu:

Logo „02“ úřady rozhněvalo, a protože se dům otevíral v květnu, tedy v měsíci osvobození ČSR Rudou armádou, vymyslilo se tak pojmenování Máj. — „02“ znamenalo skrytý odkaz na Hubáčkův liberecký ateliér 02 v rámci Stavoprojektu — vzpomínka M. Masáka —, či pořadí druhého obchodního domu v Praze, po Kotvě — vzpomínka Johna Eislera a Martina Rajniše.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    NOIK: puvodni stav jeste pred tim nez se Máj stal Májem :)

NOIK
    NOIK --- ---
    ANDR3E: nojo, ale zas na obou více otevřených stranách (dnes už teda na jedný poté co to tam zamrdlo Quadrio) to zas naopak bylo (na obchoďák) velkorysý ..a mrkni, že ten novej návrh ani tomuhle nijak nepomáhá, spíš naopak

..jinak včera mi došlo, že ta tragédie tolik nevyzní, pokud si to člověk neporovná se současným stavem ..takže tady stejný úhel, stejná vizualita

ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    NOIK: me vzdycky prisla ta betonova uzavrena fasada smerem do Spaleny hroznej fail, kterej uplne zmenil raz ty ulice, to se soudruhum tenkrat uplne nepovedlo...
    KORDA
    KORDA --- ---
    NOIK: shit. Tak já jdu posílat maily... Díky.

Ps. Neznám tě, nikdy jsem o tobě neslyšel a tak :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    NOIK: super:(
    NOIK
    NOIK --- ---
    KORDA: sice by se to asi nemělo šířit, ale kašlu na to, serou mě ..Eisler asi potřebuje doplatit hypotéku a Rajnišovi spadl nějakej ten jeho klacek na hlavu

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam