• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAOSOBNOSTI , které unikají naší pozornosti
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Poslední dobou je in, hlavně kvůli různejm talkshow a iq nobelovce, ale myslim že může být i tady - profesor Flegr. Spíš než toxoplasma mi přijde zajímavá ta jeho teorie zamrzlý evoluce (kterou teda vědecká obec nepříjmá). Každopádně kdo ho nezná, moc zajímavej pán.

    Jaroslav Flegr – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_Flegr

    http://video.aktualne.cz/...ucne-zamrzli-tvrdi-profesor-biologie/r~4c0f7b4e4e4211e494e8002590604f2e/
    LKD
    LKD --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Je to trochu OT - hlavně proto, že až tak neuniká pozornosti, jelikož je z toho celkem senzace.
    Christopher Thomas Knight. Narozen v roce 1965, kolem roku 1985 se rozhodl žít v izolaci. Naposledy promluvil s člověkem někdy v roce 1990 a pak až teď, když ho dopadla policie. Celou dobu žil v lese, z kradenejch věcí. Nikdy nerozdělal otevřenej oheň, spal ve stanu. Stal se místní legendou, duchem. Rozhodně stojí za přečtení.

    The Strange Tale of the North Pond Hermit
    http://www.gq.com/news-politics/newsmakers/201409/the-last-true-hermit
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DON
    DON --- ---
    Karel Köcher
    Karel Köcher – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_K%C3%B6cher
    LKD
    LKD --- ---
    Jan Balabán, spisovatel z Ostravy
    Archív | Polar
    http://polar.cz/archiv/video/kdo-byl-kdo-13-09-2013-17-14
    DON
    DON --- ---
    Jan Smudek, skutečný hrdina protinacistického odboje. Blog - Jan Ziegler (blog.iDNES.cz)
    http://ziegler.blog.idnes.cz/c/109405/Jan-Smudek-skutecny-hrdina-protinacistickeho-odboje.html

    Jan_Smudek_zapomenuty_hrdina
    http://www.acwsaloon.cz/hotove/j/jan-smudek/jan_smudek.htm
    LALINA
    LALINA --- ---
    Včera jsem se dozvěděla o zajímavým projektu
    Učíme se příběhy
    http://www.ucimesepribehy.cz/

    “Mapujeme pozitivní příběhy lidí, kteří tvoří občanskou společnost a jsou inspirací pro ostatní.”

    včera byla v kině Mat premiéra sběrného filmu poskládaného z více medailonků různých lidí:
    Film | Učíme se příběhy
    http://www.ucimesepribehy.cz/film

    Tento projekt taky putuje po zemi a je tedy možné se podívat a setkat i osobně.
    YARARA
    YARARA --- ---
    jsem na mirnych pochybach, ale chci zaradit to sem... cetl jsem jeden clanek v priloze cervencove MF Dnes...
    Psal o prvni zmrzlinarne ve Rwande... nic (ne)obycejneho ale za 1. zalozena a vedena zenami, 2. spoluprace zen z rodu Tutsi a Hutu... kdyz jsem o tom hledal neco na internetu, nenasel jsem skoro temer vubec nic, nikoho to nezajima... a to ta cukrarna funguje uz od r. 2010...
    tady to neco malo co sem nasel:
    http://www.csmonitor.com/...a-a-social-enterprise-in-Rwanda-sells-ice-cream-and-trains-entrepreneurs
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    YARARA:
    Hodně zajímavý, dík. Poslala jsem dál, jihoamerický poměry dneska jsou vůbec v lecčems inspirativní (myslím, že Ekvádor přiznal v ústavě práva i ekosystémům v duchu insiánské tradice, namátkou).
    TLUSTOUTLON
    TLUSTOUTLON --- ---
    zaujalo.. Hieronymus Lorm http://www.zob.cz/?q=lorm
    YARARA
    YARARA --- ---
    docela zajimavy mi prisel dnes jeden clanek o Uruguayskem prezidentovi:
    BBC News - Jose Mujica: The world's 'poorest' president
    http://www.bbc.co.uk/news/magazine-20243493
    o tom se u nas moc nemluvi...
    LALINA
    LALINA --- ---
    87HIGHFLYER: Pravda, co je to pravda? ;))) Co člověk, to pravda. Podle toho, kde člk stojí, jak kouká, jak myslí, tak vnímá a vykládá si svět. A jeho svět je jeho pravda. Pasteur prostě měl svoji pravdu. Z místa, kde byl, to viděl takto a nebylo to úplně ke škodě - byl to vývoj, no..
    Medicína jako neuvěřitelně lukrativní byznys prostě musela proběhnout, aby se lidi mohli posunout dál.
    Horší byly ty způsoby, jak svoji pravdu prosazoval, ale i to do jeho doby a tehdejší společnosti úplně patřilo. (a ani dneska tomu zhusta není jinak, že)
    Možná není potřeba hledat (něčí) pravdy, ale prostě bez předsudků a postranních (osobních, ideových a jiných) zájmů sledovat co a jak funguje...
    LALINA
    LALINA --- ---
    87HIGHFLYER: tak a ted fakt nevím, do jaký skupiny patřím já:-))
    Hele možná ti to tak přijde a možná to tak je, jde o optickej klam, kdy pošukové na extrémních stranách jsou vidět a slyšet nejvíc.
    Ale jsme, ty i já, inteligentní lidi a máme na to dívat se po podstatě věci a rozlišovat jemné, vidět i to tiché. Nebo ne? proš věnovat pozornost křiklounům? K čemu? Musíš se dívat pod povrch a najdeš i jiný lidi, než exaltovaný mašíbly a zabedněný vědátory.-)))
    Sám cejtíš, že odsoudit něco jenom kvůli tomu, že kolem toho povykují extrémisti, je cesta špatným směrem:-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LALINA: přijde mi, že každej tenhle "objev" na sebe nabaluje hrozný množství divnejch existencí, vyznavačů new wolrd order opposition, chemtrails, AIDS na zakázku a podobně. Má to samozřejmě za důsledek to, že spoustu lidí na to kouká skrz prsty. Místo toho, aby se řeklo ok, nakonec to bude asi trochu jinak, pojďme se ubírat timhle směrem, tak je slyšet jen banda lidí s multikinem v palici a proti nim skupina zkostnatělých dogmatiků. Ve výsledku se v tom nikdo nevyzná => lidi to otráví a nezajímá je to. Což je samozřejmě škoda. A osobně bych řek, že pravdu měli částečně oba:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    BRT: tjo tak tohle je opravdu hodně zajímavý....to jsem netušila o Pasteurovi....jinak pochopitelně Béchamp měl pravdu, příčiny nemocí nejsou viry a bacily zvenčí, nosíme jich v sobě mnoho a pokud nepřijde impuls, tak spí a nic nedělají.
    Ale tím impulsem není vhodný prostředí ani přítomnost dvou či více součinných "breberek". Ten přichází ještě odjinud a tím směrem je potřeba bádat dál - v oblasti psychologie, ne biologie...Ale i to se už dneska ví, jenom zatím ti, kdo to říkají, jsou umlčováni dnešními Pasteury.-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    87HIGHFLYER: jaké?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRT: škoda, že má béchamp tak podivný sdružení obhajovatelů:/
    BRT
    BRT --- ---
    Antoine Béchamp – francouzský biolog (1816 – 1908)
    Prof. Dr. Béchamp byl jedním z nejvýznamnějších francouzských výzkumníků v oboru biologie.
    Jeho teorie pleomorfismu ještě za jeho života vyvrátila Pasteurovu teorii monoformismu, na které je bohužel postaven hroutící se základ současné medicíny

    více na http://www.albert-sd.cz/antoine-bechamp-francouzsky-biolog-1816-1908/
    BRT
    BRT --- ---
    Viktor Schauberger : Viktor zasvětil svůj život vodě, lesům, půdě a neporušenosti a řádu Přírody. Ačkoli neměl akademické vzdělání, jeho spisy a dobrozdání potvrzují jeho široké vzdělání a jeho výzkumy odrážejí jeho rozsáhlé znalosti fyziky, chemie a hydrologie. Jednou byl požádán, aby vysvětlil, z čeho pramení jeho autorita a vědomosti. Odpověděl, že ho nikdo neučil, ale měl výhodu dědictví, kterou definoval následovně: „Všechno je korpuskulární, dokonce i energie a světelné vlny. Hmota je inertní energie. To se týká i krve, která je materializovaným tokem energie od minulých generací, přes současnou k budoucím generacím. Tento tok není přerušen smrtí osoby, ale je přenášen jeho potomky dále. Avšak tato energie může degenerovat, například používáním negativní technologie, takže myšlenky a názory, které se lidské bytosti akumulovaly tisíce let, se ztratí. Je možné, aby osoba, která má výhodu tohoto daru, čerpala z celé zásoby vědomostí, které shromáždily předchozí generace.“

    Víme určitě, že Viktor Schauberger, byl zapojen do vývoje létajících disků, a že jeden z nich byl v roce 1945 zkoušen nedaleko Prahy, jak Schriever tvrdil. Jeho experimentální prototypy byly založeny na levitaci. Schauberger, který se narodil v roce 1885, považoval přírodu za svoji největší učitelku, přestože se domníval, že mnoho věcí na světě je ve stavu zmatku. V lesích podél řek studoval to, co považoval za životodárnou energii, vodní a vzdušné víry. Přel se, že „převažující technologie používá špatné formy pohybu. Je založen na entropii – na pohybech, založených na ničivých silách přírody a na rozkladu materiálů. Avšak pro vytváření pořádku a nový růst příroda používá odlišný druh pohybu. Převažující technologie založená na explozi – spalování paliva a štěpení atomů – naplňuje svět rozpínavým, odstředivým pohybem, generujícím teplo.“ Schauberger věřil, že k výrobě energie je místo toho možné použít dostředivý pohyb, generující chlad, síly, které příroda používá k stavbě a oživování hmoty. Dokonce i hydroelektrárny, řekl Schauberger, používají destruktivní pohyb – tlačí vodu a prohánějí ji skrze turbiny. Výsledkem je „mrtvá voda“. Postavil sací turbiny, o nichž se domníval, že vodu oživují a osvěžují, a výsledkem je čistý a životodárný proud vody. Schauberger také vyráběl elektrickou energii pomocí jedinečné sací turbiny, používající implozivních principů, které byly později použity pro systém pohonu a aplikovány na vzduch.

    více na http://www.albert-sd.cz/tag/viktor-schauberger/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam