MAZA: citace :"Vy pořád nechápete, že
rozměr vždy může mít jen STRANA rovnice, nikoli rovnice celá. Tenhle pojem se zavádí, aby bylo možné stanovit, že rovnost platí, tedy, zda jde opravdu o rovnici. A platí pouze tehdy, když je rozměr LEVÉ STRANY ROVNICE roven rozměru PRAVÉ STRANY ROVNICE a zároveň jsou stejné i velikosti obou stran.
Jelikož není pojem rozměr rovnice ve fyzice ani v matematice definován, nelze určit, zda jsou rovnice rozměrové nebo bezrozměrné. Jsou definovány pouze pojmy rozměrová rovnice, případně rozměr veličiny. Pokud uvažujete o rozměru CELÉ rovnice, prosím, definujte, co tím myslíte.
Viz zde - fyzikální rozměr veličiny (resp. strany rovnice) je definován takto."
reakce : 01 - jsem přesvědčen, že "rozměr" může mít i levá strana rovnice i pravá strana rovnice a né jak tvrdíte Vy že rozměr může mít jen "jedna" strana rovnice.
02 - možná máte pravdu , možná ne ( filozofickou ) ve výroku, že nemůže mít rozměr "celá rovnice", ale mé výroky takové nejsou, říkám, že rovnice, která obsahuje rozměry ( bud nalevo anebo napravo anebo na obou stranách ) je rozměrová.
03 - citace :"A platí pouze tehdy, když je rozměr LEVÉ STRANY ROVNICE roven rozměru PRAVÉ STRANY ROVNICE a zároveň jsou stejné i velikosti obou stran."
reakce : jste, to je jasný, o to tu pře nebyla, šlo tu o "název" zda rovnice ( fyzikální ), která je napsaána buď ve veličinách ( s písmenkami representující veličiny ) anebo v rozměrovém popisu rovnou, je rovnicí rozměrovou. Mě tu nutili prohlásit, že 7kg = 7kg je rovnicí rozměrovou, ale pokud levou převedu na pravou : 7kg / 7kg = 1 , že pak už je-li pravá rovna "jedničce" , že už to není rozměrová rovnice. O to tu byla pře. Pokud jsem dal svou odpověd, ( ať už dobrou či chybnou, na což mám právo ) jakou jsem dal, stále tu pitomci kladli stejnou otázku 29x.
04 - citace :"Jelikož není pojem rozměr rovnice ve fyzice ani v matematice definován, nelze určit, zda jsou rovnice rozměrové nebo bezrozměrné."
reakce : to je slovíčkaření...Vy tu říkáte
"rozměr rovnice" ! ale já říkal
"rozměrová rovnice, potažmo bezrozměrná rovnice". A v tom je rozdíl. !!!!...!!! Rozměr rovnice opravdu není, ale rovnice může být rozměrová anebo bezrozměrná.