• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Před Třeskem čas „neběžel“ ( respektive…řeknu to za chvíli ) a prostor se „nerozpínal“ ( prostor byl v „jednotkové velikosti“, tedy byl nekonečně velký jako nekonečně malý. Všimněte si : délkový interval ( všech tří dimenzí ) byl „libovolně velký“ =„libovolně malý“, to ovšem neříká-nevypovídá nic, dokud…dokud tomuto stavu Veličiny ( veličiny „Délka“ co má délkové dimenze ) nepřidáme ´partnerku ´, tj. veličinu Čas. I čas „má“ dimenzi ( fyzikové objevili zatím jednu, můj návrh je že jich je víc, tedy tři „ploché“ jako u prostoru ). Takže : I na časové dimenzi lze stanovit interval !!! a to „libovolně velký“ =„libovolně malý“ ; proč ?, no protože zatím nemáme „měřítko posudku“. A to nastane ve chvíli, kdy P O M Ě Ř I M E intervaly délkové a časové. Před Třeskem panuje jednotkový poměr „x“ ku „t“ = 1 = c …; a tím je zaručena plochost čp, je to „rastr“ , rastr 3+3 D. Po Třesku se vše mění. Nekonečný vesmír, čímž se myslí nekonečně velký = nekonečně malý jakožto nekonečně mladý = nekonečně starý, ..tedy tento stav „nekonečného“ vesmíru ( co do času i velkosti ) , ve stavu „ani ryba ani rak“ začne ve Třesku se měnit tak, že přijdou na řadu poměry nejednotkové. Ve Třesku začíná běžet čas proto, že „pro hmotu“ platí „existenční nutnost“ v < c . Lidovými slovy : Po Třesku „vše“ (?!?!) co hmotní, to má pak rychlost menší než céé. m * v = m(0) * c ( poznámka : rovnice ovšem ještě není správná, vysvětlení řeknu později ). Ve Třesku začíná křivení čp, a to bizarním způsobem nejen pro délkové dimenze ale i pro časové dimenze. Nekřivý 3+3D stav je po Třesku už jen „fyzikálně-matematických existenčním rastrem“ v němž „plavou“ ostatní stavy, tj. stavy hmoty i stavy křivých časoprostorů ( v Opavě našli slovíčko „vnořeny“ ) ..takže stavy křivých časoprostorů jimiž jsou vlnobalíčky jsou v n o ř e n y do „rastru“ 3+3 D nekřivého…takže i velmi málo zakřivený globální čp je staven gravitace a ta je „vnořena“ do „rastru“ plochého ( čili nekonečného ) čp.

    Poznámka : Později se vrátím k popisu "kdeže je ten bod-singularita v tom předTřeskovým vesmíru, nekonečně malém, nekonečně velkém, nekonečně starém nekonečně mladém", připoměňte mi to, pokud vás už to nenapadlo také.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Každý doufám chápe, i bez polopatistického vysvětlování, že máme-li časoprosotor 3+3 D ( nebo i časoprostor 3+1 D ), že v něm lze udělat tři druhy poměrů intervalů dimenzí ( poměr se pak banálně nazývá "rychlost" ):

    a) Jednotkový interval „x“ / jednotkový interval „t“ = c = 1 ….;
    b) nejednotkový interval „x“ / nejednotkový interval „t“ = v < c …;
    c) nejednotkový interval „x“ / nejednotkový interval „t“ = w > c …;

    Třetí stav w > c … se v tomto po-big-bangovém "našem" vesmíru nerealizuje.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Lidé, tedy lidstvo dodnes neví podstatu vesmíru, neví kde se vzal. Lidé, tj. fyzikové dodnes nezjistili kde a jak se časoprostor vzal a kde se vzala veškerá hmota. Dokonce se jim „narodila“ hmota navíc, jakási černá hmota a energie. Kdy ? …a proč ??.. A protože to vědci neví ani na základě důkazů a poznání, tak navrhli, že časoprostor i hmota se zrodili z Ničeho. Ani toto polotvrzení není dokázáno, prokázáno ničím. Každý návrh o zrození vesmíru, jak ?, kdy? a proč?, tj. i hmoty i časoprostoru, je pouze a pouze domněnkou, která může kdykoliv být jinou, novou.
    Takže : Je-li předkládaným „faktem“ to, ( bez sebemenšího důkazu ), že časoprostor „se zrodil z Ničeho“ a dokonce naráz v Big-Bangu = singularitě, pak nejméně stejnou platnost mají i jiné hypotézy.
    Je-li hypotézou, a jen hypotézou, ( bez sebemenšího důkazu ) to, že hmota „ze zrodila taky z Ničeho“ , dokonce veškerá hmota baryonní, dnes pozorovaná, tj. 10ˆ53 kg hmoty původně ve formě záření, které se genezí přeměňovalo a přeměňovalo a zesložiťovávalo se p o s t u p n ě , samovolně, bez „příkazu“ Někoho, pak nejméně stejnou platnost mají i jiné hypotézy.

    Není hypotézy, ( jakékoliv alespoň přiměřeně duchaplné ), která by byla a měla právo k ukamenování…; všechny mají stejnou kvalitu „pravdy“. ( interval na přímce, jehož velikost se limitně blíží nule je stejně velký jako skoronekonečně velký interval ).


    Takže : Veškeré hypotézy mají stejné rovné právo na prozkoumání. Je faktem, že ve světě kosmologie a fyziky všech „žánrů“, dnes už běhá měsíčně tolik hypotéz, že by to člověk nestačil číst kdyby se věnoval jen tomu.

    HDV stojí na uvážlivých krocích, které jsem hodně pečlivě zvažoval tak, aby co nejméně vybočovaly z mantinelů „pravých“ vědeckých názorů odborníků na vesmír, kosmologii i kvantovou fyziku.


    Je-li hmota údajně „stvořena“ z Ničeho, pak jiný názor, který se pokouší navrhnout, že hmota nebyla stvořena, nemůže být zavrženíhodným bez prozkoumání. Je-li údajně časoprostor stvořen, tedy vznikl v singularitě Ničeho, pak jiný názor, který se pokouší navrhnout, že čp nevznikl v singularitě, nemůže být zavrženíhodným bez prozkoumání. V nové hypotéze navrhuji, že časoprostor tu byl odjakživa ( jak to navrhovali fyzikové před Hubbleovým objevem ) a bude donekonečna a že pouze v big-bangu = singularitě nastala „změna stavu“ toho časoprostoru před-bangového na stav po-bangový. Skorotvrzení vědců, bez důkazů, že Vesmír se zrodil ve Třesku z Ničeho má stejnou vědeckou sílu a vědeckou hodnotu jako můj názor, že časoprostor byl před Třeskem plochý, nezvlněný, nezakřivený a intertní v tom smyslu, že v něm nebyla žádná hmota ani pole ( potažmo žádná černá hmota či černá energie ) Byl to prostě časoprostor něco jako „rastr“. Já sice dokonce navrhuji vícedimenzionální čas, ale tuto problematiku ( zajímavou na 10 kapitol a 100 debat ) si nechám na jindy. Takže abych nedráždil škarohlídy stavem čp jako 3+3D ( 3+3 dimenzionálním stavem čp ) ponechám ho jako 3+1 dimenzionální. I tak ho lze použít do úvah o „plochosti“ stavu před Třeskem. To že říkám takovému čp předbig-bangovému „rastr“ tak tím chci říci, že není tento čp na žádné úrovni své velikosti zakřiven, ani ´chlup´. Pak nastane Třesk ( proč a kdy a kde…to ponechám zase napozdějc ). Třesk je ZĚNA STAVU. Změna předešlého stavu čp na následný stav. V následném stavu čp „najednou“ se čp začne křivit. Křiví se nejen dimenze délkové, ale i dimenze časová ( časové, je jich víc podle mě ). Před Big-bangem byl poměr „jednotek“ dimenzí roven jedné. Jak je to myšleno ?, tak : Když zvolíte na délkové dimenzi libovolný interval, libovolně velký interval ( od skoronuly do skoronekonečna ), pak časový interval musí !!! být tak velký, aby jejich poměr byl roven jedné x / t = 1 = c. Proto je takovýto stav čp plochý. Každý jiný poměr jiných intervalů by znamenal křivení, křivení i dimenze délkové i dimenze časové. Křivení dimenze délkové si dovedeme lehce představit, není to problém. Dokonce to i fyzika soudobá říká, že časoprostor je na velkošále, na globální úrovni zakřiven a to málo a v mikdosvětě je velmi křivý – má tam čp podobu pěny. Ale představit si škálu obrovského množství „křivého“ času si moc dobře představit neumíme. Za chvíli se odmlčím, ale než, tak řeknu : to, že vnímáme tok času, stárnutí, je „první“ křivost dimenze časové, jedné dimenze. Dalším křivením čp je „nejednotkový poměr“ délkové dimenze k časové dimenzi, je to ona rychlost vééé menší cééé = 1
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Pokusím se o pomalý postupný svůj výklad Hypotézy o dvouveličinovém vesmíru. Každý den kousek. Budu se snažit o co neuvážlivější pečlivou logiku, o předvádění výkladu HDV v porovnávání soudobých výkladů „vzniku vesmíru, hmoty a časoprostoru“ .
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    zacina to byt nejake zacyklene
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    citace :"
    In a webcast presentation today at the Sanford Underground Laboratory in Lead, South Dakota, physicists working on the Large Underground Xenon (LUX) experiment said they had seen nothing statistically compelling in 110 days of data-taking. “We find absolutely no events consistent with any kind of dark matter,” says LUX co-spokesman Rick Gaitskell, a physicist at Brown University in Providence, Rhode Island."

    reakce : Když jsem řekl já své názory proti temné hmotě, dostal jsem za názor flusance ( tradičně !, Vždy za každý fyzikální názor jsem dosal flusance !, namísto polemiky ... POLEMIKY a silnějších protinázorů !!!, ; za každý !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! názor jsem dostal flusance. (!) Nepamatuji za 7 let, že bych za svůj názor do kosmologie dostal názor příznivý-souhlasný-podpůrný...Naprosto NIKDY| ! , ovšem : protiargumenty poctivé pádné hluboké, zásadní, silné, a nezpochybnitelné nikdy ...ale když něco podobného řekne americký vědec, jakýkoliv "emeritní" vědec, je to akceptováno všude, jen né v české kotlině ).
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_063.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_061.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_053.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_048.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/g/g_042.doc

    atd.

    Flusněte si taky ( archívuju ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Naprosto všechno je pro mě jedovaté...., naprosto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!, , co produkuje těchto pár oponentů..., tady není jedna věta, která by jedovatá či nepřátelská nebyla....; až ukážete nejedovatost a vstřícnost, a mírumilovnost, já vám rad o rom řeknu. To je velmi, velmi citově poznatelné !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    citace: "vas se totiz dotkne uplne cokoliv. "
    reakce : nikoliv, lžete. (!) (!) Já doslova prahnu po slušnosti po vstřícnosti, po mírumilovnosti..., doslova "šílím" po mírumilovnosti ... jneže ta tu není, takže lžete (!), jako vždy !!!!!!!!!!!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY:
    ano
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: takže zde NIKDO nemá co říci do HDV. Tady ne.

    takze to tu muzete zavrit, no ne?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: ano, to je pravda. a budu vas karat dal, dokud nezacnete poslouchat ty, kteri k HDV co rici maji. a takovou diskuzi si rad prectu. ja nejsem zadny fyzikalni vedec, ja jsem pouhy konzument, kteremu se nelibi zpusob prezentace a obhajoby vasi teorie.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: Seš vůůl, já se v tomto případě nezlobil za "nějakou pravdu", ( kterou jste úúúúdajně řekl ), pouze na to, že jste mě 40 příspěvků káral a káral, ( to pravda je ) do HDV neřekl půl slova, ( to pravda je ) a nekáral jste darebáky, co uráželi. ( to pravda jee ). To jsem Vám vytknul ; a s nějakou pravdou, "kterou vystrkujete", je spor irelevantní. Právě tento názor Vás zařadil ted mezi ně, mezi darebáky ; a omluvu beru zpět.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: za pravdu se holt kazdy zlobi
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BLUNTED:
    _BENNY:

    No konečně jsou tu, po dlouhé době dvě odpovědi, které neuráží. - - Jenže...bohužel se netýkají HDV. Ikdyž byly slušné, naprosto !!! tu není záruka, že zase nepřijde marasmus slovních potyček, a zas to bude o něčem jiném než o HDV.
    Vyzývám k ukončení filozofických dialogů...né že bych se nechtěl slušně bavit, ale nevěřím tomu, že by slušnost zvítězila, aspoň tady nikdy. Tady mají zuřivci neuhasitelnou chut plivat.


    On totiž i pan BENNY za poslední měsíc řekl cca 40 příspěvků, ale ani jeden k HDV. Pouze mě kárá a kárá a kárá, moralizuje a "hlídá" a moralizuje a hlídá. Ovšem darebáky a grázly, co ponižují, on NIKDY nepokáral !! ...!!...!!
    Tady je pár ukázek boje pana BENNYho proti mě až ta serie ataků nakonec zajiskří, vybuchnu, a musím se omlouvat já, jen já, on provokáter né :



    = vase chovani mezi lidmi je posetile. nebojite se tak trochu boziho trestu?

    = takovych samozvanych "Einsteinu" uz bylo

    = kdyz uz chcete byt jako Einstein, chovejte se a premyslejte jako on, nevybirejte si jen jeho odkaz v ucebnicich. dejte si trochu praci s dokazovanim –

    = problem je v tom, ze vy ocekavate od fyziku a matematiku, ze za vas vyresi vas "domaci ukol" (tzn. ze rozpracuji hypotezu tak, aby byla pochopitelna i pro ostatni) a kdyz se do toho nekdo nahodou pusti, zacnete ho osocovat z umyslneho nepochopeni

    = jediny kdo zde nekoho urazi jste vy

    = kdybyste ten nadhled mel, davno byste si vsiml, ze se o vasi hypotezu nekdo opravdu zajima

    = chovejte se slusne a prestante ostatnim vycitat, ze nejsou slusni.

    = my dva se 8 let rozhodne nezname, nebudte zase paranoidni

    = budte taky trosku pokorny. takovych samozvanych "Einsteinu" uz bylo, ale Einstein byl jen jeden. a ten mel secsakra dost prace s dokazovanim sve odvazne hypotezy. kdyz uz chcete byt jako Einstein, chovejte se a premyslejte jako on, nevybirejte si jen jeho odkaz v ucebnicich. dejte si trochu praci s dokazovanim - odvazne teorie si zadaji odvazne dukazy.


    0:24:45 13.10.2013
    2 odpovědi (+1)
    JOSEFDRUHY: k cemu by vam ty dukazy byly? stejne byste je neuznal a dal byste se choval jako jedovaty nenavistny dedek
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: oukej, to beru, omluvu prijimam.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    _BENNY: U Vás jsem svůj štěkot ( v obranném postoji "proti všem" ) asi přehnal. Omlouvám se.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JOSEFDRUHY: zase ostatni urazite?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MUTHA: Jen debil ( anebo feťák ) si nedokáže všimnout, že tady je fyzika, vesmír ...Takže, pane, zabloudil jste, a nejen to : straší Vám na majáku.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Vaši nabídku na omluvu z 8:56:51 28.10.2013 jsem četl až teď, před 5 ti minutami. Mazal jsem vše automaticky, protože stále to je rétorika a né o HDV.

    Odpovím na to. Nyní nemám čas.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    aha, takze moji verejnou nabidku, ze se za prokazane urazky verejne omluvim, jste smazal.
    no, to hovori samo za sebe :-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: Ozval se jeden grázl a darebák, ( samozřejmě jako anonym; protože tito grázlové se nikdy !!! čestně ke svému jménu nehlásí, a za jméno se totálně nestydí, protože "co kdyby" se měli omlouvat , že ? ..to by bylo pro ně totálně nepřijatelné v 21 století se to nedělá, nepřípustné jejich egu ), to je základ grázlů být anonymem, ke svému jménu nehlásit ) , na klubu "Astronomie, Astrofyzika, atd. (pouze vedecky)." a řekl tam : "9:10:34 27.10.2013 --- 16:00 :: úvodní stránka
    ^ (+1) Hoďte na něj už někdo deku...

    Odpověděl jsem mu : " "hoďte na něj někdo deku", to je vinikající metoda umlčování nepohodlných, .. vynikající metoda v dějinách..., nenahraditelná metoda hajzlů, ..používají jí jen grázlové a to 2000 let , jen grázlové, v různých obměnách ( proto 200 let bylo 2000 válek po celém civilizovaném světě ) namísto poctivých smysluplnách a logických (proti)argumentů, slušných a moudrých ( Diktátoři, samozřejmě, argumenty nepotřebují, ti stínají bez nich !!!!!!!!!!!!!!!!!! )"..".....

    A očekávám od zdejší komunity poťapanců.. v klubu o HDV ( jiní sem totiž nechodí než poťapanci co o HDV zájem mají ...; a ti, co chodí do debat k HDV, ti nemají pořádné pádné smysluplné protiargumenty !!! nemají a mají jen lechtivé argumenty a nebojují o své poctivé pravdy...) mnoho mínusků !!

    (archívuji každé svinstvo....)


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam