MAZA: To je sice hezké, ale on ji pouze nepozoruje.
kdo "on" ?, kde ? v čem, jak, nač, proč...no prostě to je věta k zblití když není přesná...Ona skutečně ve vztahu oněch dvou soustav probíhá.
kdo "on" ?, kde ? v čem, jak, zač, proč...no prostě to je věta k zblití když není přesná... Čas na Pavlově raketě ubíhá svou rychlostí,
svou...svou...svou , ale jakou "svou" a proč ? čas na Petrově Zemi taktéž.
"co" taktéž |???, to je hrozná debata když není přesně formovanáOvšem čas na Pavlově raketě ve vztahu k Petrově Zemi běží odlišnou rychlostí,
doprdele, to ví každý vůůůůl, ale kdo to měří, hodnotí, Pavel ? nebo Petr ? nebo galaxie, a proč běží "rychlostí" ? rychlostí ???? ten čas ? proč nepoužívíš důůůůslednější výrazy. "rychlost" tu máme pro jinou veličinu než pro popis tempa času....což je důsledek časoprostorového paradoxu známého jako dilatace času.
co to melež za bláboly ?? dilatace je důsledkem pootáčení soustav anebo po staru tj. po dnešní platnosti ja to dnes ve fyzice platí, že dilatace je v důsledku zrychlování pohybu a nééé v důsledku "časoprostorového paradoxu" ,hrůůůza, ..blábolíte jen když si blábolíte. Na blábolení máme jiné k tomu určené kluby Nejde o pozorování dvou soustav,
co si vymýšlíte ?, on tu někdo tvrdil že ?, kdo tu tvrdil, že "se" pozorují dvě soustavy. ? Kdo ? Ukaž ho. Jedna soustava pozoruje tu druhou a ona vyhodnocuje. |Soustava základí sama sebe nepozoruje a nevyhodnocuje se. Jediné co základní soustava udělala, že jí pozorovatel pasoval do klidujde o skutečný stav dvou soustav.
a to nám sděluješ proř ? to tu nikdo neví "že jde o skutečný stav soustav". I to je blábol. Jde mtu o zjištění stavu souszavy pozorované a to v jakém stavu je S´v pozorovatelně a v jakém stavu je S´v reálu "tam".Experimentálně potvrzený. A zatímco délky a hmotnosti se vrátí do původních hodnot, jakmile se raketa vrátí zpět do původní vztažné soustavy
to nám chceš říci, že relativita platí jen pro čas a pro délku , hmotnost už ne ??? To je mi novinka, tvé vědomosti mě fascinují (nedochází k paradoxu, jde o jevy dané okamžitou rychlostí);
??? dilatace času se neobrátí, čas zpět běžet nemůže
hele, to co tu bryndáš-slintáš, ví všichni lidi na světě i bez škol. I Papuánci v džungli. Jenže já ve své úvaze neřekl, že čas běží dozadu-do minulosti když se vrací raketa bržděným pohybem zpět na základnu. Já pouze řekl, že tempo plynutí času dopřednése zrychlilo pro velitele rakety. Čili : ani jedno tempo odvíjení času velitele, tj. tempo zpomalující se i tempo zrychlující se není "dozadu" do minulosti, vždy to je dopředu !!! Tak se vzpamatuj a přemejšlej. Dilatace času je zpomalení tempa plynutí času, nebo zrychlení tempe plynutí času, obojí, které vidííííííííí-pozorujeeeeeee na základně Petr. Ale sám na sobě ho nepozoruje Pavel-velitel. Ten o žádné dilataci neví, stárne furt stejně ať letí jakoukoliv rychlostí, tedy stárne stejně rychle jako Petr na Zemi. Dilatace, kontrakce a hměna hmotnosti "se" pozoruje jen na zemi, my o tomto relativistickém jevu dostáváme pootočené informace nemůže (kauzalita, inercie). To je právě problém soumístných a současných událostí, o kterých jsem mluvil.
bla-bla. Pokud nemůluvíte přesně a konzistentně je řeč dohromady blábolem.