• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPotraviny - kvalita, srovnání, zkušenosti
    SITH
    SITH --- ---
    JANDOS: no konečně, gj Bendl
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Rozpékané pečivo bude od středy označené, obchodníci s tím nesouhlasí - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/rozpekane-pecivo-je-od-stredy-oznacene-dye-/ekonomika.aspx?c=A120730_201046_ekonomika_ert
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    zapomneli jste na globus, tam je to na nakup rozhodne nejlepsi ;)

dokonce i to pecivo se tam da celkem jist (i kdyz souhlasim, ze v tyhle oblasti je to obecne fakt strasna bida, v podstate jinde nez v tom globusu nic nekupujeme, protoze vetsina jinyho peciva je proste jen takovy nafouknuty gumovy a suchy nic, co je druhej den navic jeste uplne gumovy ... z tohohle hlediska jsem si to vyhodnotila tak, ze si radsi koupim nejakej dobrej knackebrot nebo toustak, na tom aspon nejde nic zkazit ... toustovej maji zase dobrej v tescu, anglickej warbutons, ten kdyz se trochu ogriluje, tak je uplne skvelej, navic i velky platky, zadnej takovej ten beznej mini toustak tenhle efekt neumi))

SITH: zajimavy
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH: jezis marja, tak jsem zde zverejnil nepotvrzenou infgormaci. Od zacatku jsem tvrdil, ze jsem to slysel. Nic vic. O jedne veci. Je v tom nejaky problem?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SITH: nevim, třeba je to kopie...každopádně testováno vícekrát a dost lidí nepoznalo rozdíl ani podle barvy, o chuti nemluvě. Když se do toho naleje vodka, je to absolutně stený
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH: Nerozumim. Rekl jsem, ze Nemecka Nutella ma jine slozeni nez ceska. Neco k nepochopeni? Prijde mi, ze nejsme ve sporu, tak co je za problem? Nebo ses jeden z tech, co si vyberou desetinu z prispevku ostatnich a pak prudi?
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    a samozrejme cenove - poctiva sunka by stala snad jen o korunu dve na 10 dkg vice... vono ten ausus michat a korenit neni taky levna vec :)

Parky se syrem? Jo, vidensky parky se syrem, taky zbytky ze stolu – ale asi nejlepsi co se da jako parky dat.
    MASOO
    MASOO --- ---
    a sme doma:)
    SITH
    SITH --- ---
    VIR_KENNY: souhlas s třetím odstavcem. Lidem prostě tyhle blitky chutnaj :)) a hele, osobně, taky si rád dám párky se sýrem, ačkoliv vím, že je to hnus fialovej. Ale CHUTNA MI TO :)
    SITH
    SITH --- ---
    87HIGHFLYER: redbull ma taky privátní značku pro řetězce? wow, source ! to by mě zajímalo, protože tohle bych fakt nečekal...

osobně bych tohle nekupoval. Ačkoliv sám vím že je to složením stejný, tak se dost oflinkne obal a já prostě hnusný věci kupovat nechci :)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    no vono casto vojebavani surovin je drazsi nez proste pustit mliko a jedeme. zastavovani masin a cisteni neco stoji, zvlastepak v linkove vyrobe. Proto se treba hodne nemcu (obor vyroby potravin, agro) divilo, proc se v cechach v ty vyrobe tak pouzivaj nahrazky, protoze jim prislo ze kdyby to zkusili u nich, tak jim to zdrazi vyrobu :D.

Mozna ma Sith pravdu v tom, ze to cesti zakaznici maj takovy jaky to chteji - chtej levnej vyrobek, kterej ale nakonec stoji skoro stejne, jakokdyby ty suroviny nebyly suleny.

JInak dalsi priklad - vyrabela se sunka, a nejdriv se delaj modely na zkousku, ruzny % zastoupeni surovin a to se pak dava "ochutnat". A je fakt, svete div se, ze nakonec vetsina vzorku zvolila spis sunku simulovanou a naopak ta poctiva dopadla pomerne spatne. RIka se, ze je to o zvyku, ale ten koncern vyrabi od te doby sunku takhle a patri mezi nejoblibenejsi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SITH: hm,, jasne no
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    No, je to dilema - chuťově je to stejný a myslim že i složení je stejný (to je extrémní třeba u energy drinků - redbull a euroshoper má stejný složení a rozdíl v chuti je vážně naprosto minimální...akorát euroshoper stojí 8 korun). Takže si řikám proč kupovat stejnou věc dráž, na druhou stranu tim člověk zas podporuje zlodějský chování těch řetězců...
    SITH
    SITH --- ---
    ANABEL_LEE: to je lepší tam šoupnout to co už mám namíchané. Udělám mix na 50t a ten jedu celý večer, nečistím trubky, nepřestavuju linku, nemám potřebu změny se zásobováním, lidi pak hodinu jen čumí a čekají až se to udělá. Moc drahý
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SITH: ale zase snizis naklady na tech vstupech, pouzijes mene mleka, neb ho rozredis... ale verim tomu, ze maji spocitane, co se nejvic vyplati...
    SITH
    SITH --- ---
    ANABEL_LEE: to si nemyslím, protože tím vznikají náklady a tudíž se snižuje možnost nabídnout nízkou cenu
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    87HIGHFLYER: ja o tom pochybuju, podle me upravi vyrobu na lince tak, ze tam daji treba mene tucne mleko, pridaji vice pevne slozky nebo tak neco...
    SITH
    SITH --- ---
    87HIGHFLYER: neznám složení a neviděl jsem etikety, ale tipl bych si, osobně, že to bude uplně to samé. Olma prostě jenom vymění kelímky. My tak vyráběli horčici a kečup
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam