• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPotraviny - kvalita, srovnání, zkušenosti
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Co blázníte? Tuky rostlinného původu jsou přeci stejné jako například olivový olej :-).
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NYX: Horeca select právě kupuji, tu nabídku v běžných marketech jsem neměl v oku, tak jsem se divil.
    NYX
    NYX --- ---
    NTR23: bez rostlinnych tuku jsou jeste minimalne horeca select (makro) a ben & jerry (nektere prichute)
    TESSS
    TESSS --- ---
    SITH: to je dobre :-)
    SITH
    SITH --- ---
    TESSS: ne :))) bral jsem to spíš jako reakci na počet značek, které to vyrábí ze smetany
    TESSS
    TESSS --- ---
    SITH: takze protoze se zmrzlina prodava jen dva mesice v roce, tak nema cenu ji delat poradne a ochcijem to ztuzenyma tukama. tohle nam chces sdelit?
    SITH
    SITH --- ---
    NTR23: dost málo na trh kterej běží jen dva měsíce v roce? :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Teď jsem koukal na zmrzliny. Carte d´Or, které je tak nějak považováno za ten top používá rostlinné tuky.

Když jsem se díval, které se dělají ještě ze smetany, tak jen H. Dazs, Pinko a pak priváty Lidl a Globus.
    Dost málo, ne?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH: Pravdu díš
    SITH
    SITH --- ---
    THE_MIRACLE: klasika českých zákonů. Oni to myslí dobře, udělají zákon, ale už u něj nepřemýšlí jak jej budou češi klasicky ochcávat a neudělají to tak, aby to ochcávat nešlo. Proč prostě nenapíšou do nařízení, aby to bylo xx fontem, umístěné tam a tam a nebo to bylo rovnou v názvu?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Někteří prodejci se snaží obejít povinné označování pečiva – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/275069-nekteri-prodejci-se-snazi-obejit-povinne-oznacovani-peciva.html
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    jinak samozrejme kdyz uz jsem dal statisice za novou kuchyni a vybaveni do ni, aby byla eko a setriva, tak samozrejme se snazim pouzivat ty eko rady. Mimochodem vyplati se to, protoze ceny za energii jsou potom opravdu smesne. Tak pak uz jen ta chemie... no a samozrejme ty potraviny :)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    tusim v drogerii zase vedou rady "pro chudy" z DMka. Jejich prasek nebo tablety do mycek, praci prasek v efektivite, ekologii i cene vysoko nad arielama i persilama... Praci prasek nevim, v tom jsem v rozpacich, ale ty veci do mycek skutecne jsou lepsi a meje to lip nez nejaky Jary a podobny ptakoviny. Hlavne jejich bezfosfatovy eko rady jsou prekvapive dobry a levny, ty fosfatovy jsou samozrejme viditelne ucinejsi, ale zase kdyz se clovek koukne na slozeni a vi tak trochu neco o toxickym znecisteni a umi si predstavit co prave jeho mycka pustila do kanalizace, tak to teda protoci panenky...
    SITH
    SITH --- ---
    VERONIKA22: jabka a hrušky
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SITH: proč je na tom lidl špatně??? odebírám Dtest a test čokolád: nejlepší lidl, test kečupů: nejlepší lidl. test šamponů: nejlepší lidl atd atd atd
    SITH
    SITH --- ---
    JANDOS: no konečně, gj Bendl
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Rozpékané pečivo bude od středy označené, obchodníci s tím nesouhlasí - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/rozpekane-pecivo-je-od-stredy-oznacene-dye-/ekonomika.aspx?c=A120730_201046_ekonomika_ert
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    zapomneli jste na globus, tam je to na nakup rozhodne nejlepsi ;)

dokonce i to pecivo se tam da celkem jist (i kdyz souhlasim, ze v tyhle oblasti je to obecne fakt strasna bida, v podstate jinde nez v tom globusu nic nekupujeme, protoze vetsina jinyho peciva je proste jen takovy nafouknuty gumovy a suchy nic, co je druhej den navic jeste uplne gumovy ... z tohohle hlediska jsem si to vyhodnotila tak, ze si radsi koupim nejakej dobrej knackebrot nebo toustak, na tom aspon nejde nic zkazit ... toustovej maji zase dobrej v tescu, anglickej warbutons, ten kdyz se trochu ogriluje, tak je uplne skvelej, navic i velky platky, zadnej takovej ten beznej mini toustak tenhle efekt neumi))

SITH: zajimavy
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH: jezis marja, tak jsem zde zverejnil nepotvrzenou infgormaci. Od zacatku jsem tvrdil, ze jsem to slysel. Nic vic. O jedne veci. Je v tom nejaky problem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam