• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRKKlub přátelských rodičů aneb "venčení" ratolestí
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SUCUBIS: děti se bez matky chovají podstatě vychovaněji než s matkou:o) Já se o tom přesvědčila,když šel Přemek v 20m do jeslí. SE mnou se neskutečně vztekal, dělal schválnosti, nejedl sám (ač to uměl). Ve školce byl sluníčko, poslouchal tety a sám jedl lžičkou...
    Ty jsi těhotná a čekáš brzy přírůstek? J8 jsem třeba ještě donedávna měla z těch dvou dětí najednou strach, Přemek byl šídlo, nemohla jsem s ním jít ven bez kočárku, ale v jeho cca 26m se dost zklidnil a teď už jsme snad dva měsíce nevytáhli kočár, všude chodíme jen za ruku, i v metru zvládne jet 45 minut a nedělá blbosti...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    QUANTI: jsem taky zacala premyslet jak to pak budu delat az ta prisera bude mit sourozence a rikala jsem si, ze prcek pujde do satku a priserka do kocarku a v pripade potreby bude priserka tapkat a mimco presidli do uvolneneho kocarku, na nejakou kratkou chvilku by to snad nemelo nikomu ublizit a jiny reseni me nenapadlo, vzit priserku nekam dal jen za ruku si netroufam, i tady na namesti do expresu je pro me nepredstavitelny (tchyne s nim jezdi za ruku az na Brevnov no ja nechapu, kde na to bere nervy)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SEBIEN: vycházek asi zrovna ne, ale jedna kamarádka na Smícháči pracuje, tak jsem uvažovala, že bychom daly oběd - ještě jsem se neodvážila (protože to, krom převážení pidižvíka, taky předpokládá jeho nakrmení v terénu :D), taky jsem myslela, že bych si třeba u Hájka mohla dávat srazy s mámou, která bydlí v Košířích, ale tam nebyla vůle.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    QUANTI: a máš na Smíchově nějakej konkrétní quest?, že zrovna sem, Smíchov asi není považován zrovna za vyhledávaný cíl vycházek :)
    Každopádně, my, když se takhle vydáváme na vycházky, tak se snažíme zjistit, kam se tam dá případně zapadnout do nějakýho podniku, kde je klid na kojení/krmení, kdyby něco.
    (Dneska jsem s radostí zjistila, že cukrárna U Jezerky je pořád stejně dobrá a minimálně přes poledne poloprázdná, takže další lokalita s podnikem na seznam :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SEBIEN: chm, Smíchov, tam se ze Zličína už rok chystám při různých příležitostech zajet a pořád se bojím :D když tak nad tím přemýšlím, je to zatím můj největší strach a stres v mateřství. Ani ne, že se ve spánku udusí (tedy během adekvátní časové periody), ani ne, že někam spadne (to asi ještě přijde), ale řvoucí dítě někde, odkud se nedá snadno a rychle dostat domů. Nikdy jsem si neužila ty vychvalované dlouhé procházky s kočárkem, spíš jsem se motala v desetiminutové docházkové vzdálenosti, kdyby se vzbudila a měla hlad (což bylo často), když se upravilo jídlo, začala v kočárku trojčit a zdrhat... teď zas je to samé "ťapy ťapy" a zase si na půlhodinovou cestu MHD - jednou rukou jistit kočár, druhou chytat zdrhající dítě - netroufnu :) Taky je to teda můj největší komplex méněcennosti, že ji venku nezvládám krotit.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Dnesni navsteva klubu pohoda v opletalova 28 zhodnocena jako velmi povznasejici. Dobrej prostor. Mezi 16-19 tam nebyl nikdo krome nas. Od 19 kapelka, ale ofiko je klub detem pridtupny prave do 19. Pak jsou aktivity pro dospele. Majitele/personal asi trochu zhuleny (by se mohlo zdat), ale vstricni a dobre vari. Vse se zajizdi. Vstupne 100 na dite, na cely den. Kdyz mate jejich katu tak mate v cene jedno piti a nejaky dalsi vyhody. Rozhodne jsme tam nebyly naposledy ;)
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    SEBIEN: no to je fakt, mala si spinka a ja pochoduju :D
    tak sej vědět, až zase poputujete, já už dlouho plánuju výtet po Starý Praze
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REZZZY: no vidíš, tak to máme prakticky stejně starý prcky :)
    Jsem ze Smíchova, ale MHD taky dáváme.
    S dalšíma kamarádkama z různých konců Prahy zrovna děláme průzkum, kam se dostaneme rozumně všechny, ideálně kam se pak dá zapadnout do kavárny. Stromovka, Petřín, Letná jsou třeba lokality, kam se dá hezky dostat z obou stran (posledně jsme se třeba srazily u Švanďáku a skončily na Spartě, dobrej tělocvik... vždycky říkám, jak je to blbě vymyšlený - matka vyřízená, dítě vyspaný a odpočatý :))
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    SEBIEN: a kde se pohybuješ?
    J8 mám kočár s dvou a půl měsíčním prckem, většinou brouzdáme po P6, ale už zvládáme i MHD
    jinak kousek od Jiřáku je www.yak-yeti.cz , je tam kouteček pro děti a celkem dobře vaří
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    (btw. když koukám na nástěnku - Hamtam na Vinohradech už nepremává :/ )
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Většinou jsou tu samé starší děti, co potřebují zábavu, ale kdyby sem zabloudil někdo, kdo by venčil ještě s kočárem, takže hledá rozptýlení spíš pro sebe, tak jsem případně k dispozici :).
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SPIRALOID: ok, tak jindy ;)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SPIRALOID: potvrzuju, ten park je super, byli jsme tam zrovna min.víkend poprvé. Mám už větší děti, takže využily hlavně dráhy pro kola a koloběžky a provazovou průlezku na konci parku. Ano, jediné, co jsem postrádala bylo to občerstvení:)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    SPIRALOID: 188 tusim jezdi z pankrace ze ? aspon ji myslim vidam u arkad
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    SUCUBIS: tak tramvaj sem nejede žádná neb tady vůbec nejsou koleje. ale z nuslí jsem jezdí přímí bus 188, poměrně často i nízkopodlažní.
    jinak na stránky gutovky jsem se teď dívala a vypadá parádně. myslím že spousta těch atrakcí je stejných jako udělali v malešicích. a z ruky to pro mě určitě není. z malešic je to půl hodina pěšky nebo 10 min busem, takže někdy se můžeme sejít i tam ;-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    QUAACA: ja to dneska nedám. čekám na opraváře pračky. stejně není moc hezky. byla bych spíš pro příští týden....
    s toruviel jsem se potkala asi 2krát na sletu matek z nyxu.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA: budu mít béžovej sporťák, černou softshellovou bundu a červenou šálu
    http://www.imagehosting.cz/images/dscn09471.jpg


    SUCUBIS: jo je to trochu z ruky, pro ty co v okolí nebydlej, to je pravda
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    QUAACA: ja urcite do malesic ne, z nusli mi tam nic nejede (mysleno tramvaj)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SPIRALOID: +
    TORUVIEL: +
    SUCUBIS: já mám dneska odpoledne holku u babičky, mám na starosti jen mimino, ale klidně můžem být po 16 hod v malešickém parku. tak tam třeba někoho potkáme? :)
    vy se navzájem znáte? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam