• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    FITH
    FITH --- ---
    ALONSY: To taky znám, otevřu lednici, zírám do ní, nic nevylovím, zavřu a jdu spát, horší je, že někdy zjistím, že se stejně chovám i k nápojům, večer zjistím, že jsem vypila jen 1/2 l tekutin a pak se to snažím rychle dohnat. Tady mám ještě značné rezervy...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY: Jo, to je to samý, co bylo na nově, jen se střízlivějším titulkem :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FITH: Já to zatím řeším svým klasickým způsobem, který je asi stejně špatný jako podlehnout. Prostě nejím.
    FITH
    FITH --- ---
    ALONSY: Podobný stav jsem měla včera, ale odolala jsem :o), dneska jsem si za odměnu dala kostičku 85%ní čokolády :o)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    A dneska mám kvůli depkám strašnou chuť hřešit, na všechno se vykašlat atd.
    Ale to bude OK, až tak zlý to není, na nic nezdravého jsem se ještě nevrhla:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FITH: Nojo, vděčná za to jsem a opravdu se mi to líbí :)
    Problém je, že já ty svaly opravdu nemám a poslední týden a půl mi dělá problém i dojít k té ledničce:)
    FITH
    FITH --- ---
    ALONSY: Tohle bych taky jednou chtěla napsat :o), svaly sice mám ovšem k tomu značně sádla, nicméně hlásím 6 kg dole (po 1. měsíci), jsem nad míru spokojená :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Australané objevují kuchyni Aboriginců. Chodí do restaurací na baštu z buše | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59466830-australane-objevuji-gastronomii-aborigincu-chodi-do-restauraci-na-bastu-z-buse

    V tom obiloviny a nebo mlíko fakt nebudou ;-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Asi bych vážně měla začít cvičit, protože už nemám kam hubnout, tak na čase začít vytvářet svaly:)
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    super tip na uzasne jednoduche loupani vajicek na tvrdo :)
    Tim Ferriss - How to Peel Hard-boiled Eggs without Peeling - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PN2gYHJNT3Y&feature=share&list=UUznv7Vf9nBdJYvBagFdAHWw
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY: Tak pořád zadarmo je, jen se musí stahovat přes amazon.de, ale to tu asi všichni víte :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    30 Healthy Desserts You Can Eat Every Day: Nathalie Lussier: Amazon.com: Kindle Store
    http://www.amazon.com/gp/product/B0081VXCWI/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B0081VXCWI&linkCode=as2&tag=yeshhine-20

    Zadarmo. NEbo aspoň chvíli byla. Tak rychle rychle.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Proč mě tak vytáčejí vegani? :)
    Neměla bych být naopak vděčná, že existují, protože díky nim to maso vydrží o něco dýl? :)

    Jo, moment, už vím proč..

    zvířata neumírají proto aby ostatní žili..ale umírají a ne pěkně protože lidi mají zarytý tradice,zvyky a jsou rozežraný a neví co by do tý pusy dali.Ty spíš ostatní pod záminkou,že člověk je masožravec ohrnuje nos nad jídlem,který nikomu neubližuje,ani jemu samotnýmu,v tom je problém..Však jen si jezte masíčko,týrejte zvířátka,ale až nebudete mít co jíst a všechno pohyne,pak jsem zvědavá jak se budou "masožravci" tvářit.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TUILE: Konina je vysoce kvalitní a cenné maso (maso a mléko se například používalo při léčbě tuberkulózy). Skloňuje se to proto, že to co šlo do potravin neprošlo kontrolou a coby zákazník, když kupuju krávu tak chci krávu a né koně.
    Média se toho chytla protože koně jsou přece tak krásní tak je nebudeme jíst - je to stejně tak na hlavu jako v japonsku kde byl děsný průšvih, když zjistili že v konzervách s velrybím masem není velryba, ale delfín, jenže delfín je přece tak hezké a chytré zvíře tak ho přece nebudou jíst.
    Paradoxem je, že konina byla vždy celkem drahé maso, ale teď protože po něm není poptávka tak se používá pro snížení nákladů na výrobu jiných masných produktů. Dřív mělo každé město svého koňského řezníka, dnes se konina prakticky nedá sehnat pokud se nedomluvíš s nějakým maďarem (tam se koně na maso ještě chovají).
    TUILE
    TUILE --- ---
    ALONSY: co by tam delala?
    mouka je jen v nektrych parcich/klobasach. staci prexist etiketu.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TUILE: Možná dokonce naopak, jde jen o "princip"
    A z "principu" vyhodí masa, že by z toho celá Afrika jedla ještě deset let.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    RADAR_PIBTL144: Jojo, nakonec jsem to dočetla.
    Ale vzbudilo to ve mě otázku, zda jsou špatné všechny párky a klobásy, nebo jen ty běžně dostupné.

    Protože jsem zrovna přemýšlela koupit si na nějaký večer klobásu z trms, ale nejsem si jistá, jak je to paleo nebo ne. Tam bude asi mouka i v těch co ze supermarketu nejsou, co?
    TUILE
    TUILE --- ---
    proc se ted furt vsude tak sklonuje ta konina?
    dyt maso jako maso, ne? nebo je nejak vyrazne horsi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam