TUILE: Konina je vysoce kvalitní a cenné maso (maso a mléko se například používalo při léčbě tuberkulózy). Skloňuje se to proto, že to co šlo do potravin neprošlo kontrolou a coby zákazník, když kupuju krávu tak chci krávu a né koně.
Média se toho chytla protože koně jsou přece tak krásní tak je nebudeme jíst - je to stejně tak na hlavu jako v japonsku kde byl děsný průšvih, když zjistili že v konzervách s velrybím masem není velryba, ale delfín, jenže delfín je přece tak hezké a chytré zvíře tak ho přece nebudou jíst.
Paradoxem je, že konina byla vždy celkem drahé maso, ale teď protože po něm není poptávka tak se používá pro snížení nákladů na výrobu jiných masných produktů. Dřív mělo každé město svého koňského řezníka, dnes se konina prakticky nedá sehnat pokud se nedomluvíš s nějakým maďarem (tam se koně na maso ještě chovají).