• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MR_DAN: nejen na ženskej, nechci tu zacházet do podrobností, ale je to velmi dobře použitelné i pro blízké okolí, a to pro obě pohlaví :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LUCIASHECK: v klubu o erotickych pomuckach, kde nemaj o paleo ani paru, se probiral kokosovej tuk z hlediska antibakterialnich ucinku na zenskej podvozek, jakoze dobrej a zdravej lubrikant
    CRANK
    CRANK --- ---
    Idnes, tak mě nesežerte, ale pobavilo:
    Mlsní zmutovaní švábi sladkou glukózu nežerou. Vědí už, že je to jed - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ce-jed-glukoza-dtv-/hobby-mazlicci.aspx?c=A130528_111946_hobby-mazlicci_mce
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    ANNYSEK: nechapu jak to do sebe byl schopen dostat.... treba mel ten bez chuti...?
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    LUCIASHECK: jo, zrovna jsem to chtela doporucit na vlasy a na telo :))
    do jidla bych si to nikdy nedala. muj kamarad dokonce jedl lzicku kazde rano, to by mi zkazilo cely den:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FITH: Pěkná práce. :-)
    FITH
    FITH --- ---
    LUCIASHECK: My taky jedeme ve dvojici, zatímco před tím odmítal veškeré omezování, tak tento stravovací systém přijal za vlastní. Mimochodem máme dohromady dole 22 kg, 11+11 :o) a to se vyplatí!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Tak historický úspěch... u nás už jedeme něco jako paleo oba... konečně můžu rozumně vařit :-D krizový první měsíc u protějšku překonán a prý už se vracet k původním stravovacím návykům nechce :-) a co to odstartovalo? jak jinak než kus krávy :-D

    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    LUCIASHECK: supr :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRIPLT: dá se použít i "kosmeticky," cejtit bude asi vždycky, tak ho můžeš využít nejídelně :-D
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    TRIPLT: Coz me privadi k myslence... musim prijit na vhodne vyuziti (jídlo ve kterém to neucítím) aby to tak opravdu nedopadlo...
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    No po pravde to mam chut hodit z okna... musim sehnat olej bez chuti... :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRIPLT: já kokosovej olej upřímně nesnášim :-D
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ALONSY: doporucuju uvarit kvetak rozmasirovat na kasi, pridat 2-3 lzice kokosovyho mlika, hrst drcenejch kesu, trosku soli a lehce skorice, vynikajici priloha
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TRIPLT: Ale přiznám se, že mě takový květák na kokosovém oleji docela chutná. Ale máslo je máslo (případně ghee, které je směšně drahé, ale zato se dá udělat jednoduše doma).
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TRIPLT:
    MR_DAN: Použij ten bez chuti :)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Ehm... takze... ma prvni zkusenost z kokosoveho oleje... http://www.siladoteku.cz/fotky7725/fotos/_vyrn_609kokosovy-olej-bio-purity.jpg
    restovana zelenina na kokosovem oleji...
    Nedokazu si predstavit, ze bych chtel nekdy vice neco takoveho jist (pro jistotu jsem nedojedl)... ten olej je odpornej...
    Udelal jsem nekde chybu? Orestovat zeleninu na kokosovem oleji?

    Za jakoukoliv radu budu rad :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Když jste nachcípaní s blbou náladou tak vážně není dobrý nápad zkoušet, co s vámi po třech měsících provede kombinace cukru a mouky.
    Obzvlášť punčový dort od Hájka.

    Měla jsem čtvrtku, a přemýšlím, zda jde o obrácené placebo, ale nachlazení se zhoršilo dost ošklivě (po pěti dnech ke skoro vyléčené rýmyčce najednou přibyl ošklivej bolavej kašel) a celkově žaludek na vodě, otupělost atd. atd.

    (Ale vážně se mi nechce věřit, že by za to mohl takový kousek, ale zkoušet už to asi nebudu. Z "paleo sladkostí" se člověku aspoň nekřivý huba:D)
    KABIS
    KABIS --- ---
    Diky vsem, veci vypadaj zajimave, takze nacist a jde se experimentovat :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    hele ohledně toho kokosovýho tuku - mám tu litr rafinovanýho od ekokozy (brala jsem tam něco jiného, a tak nějak se mi ocitl v nákupním košíku) je chuťově příjemnej, ale teda přepaluje se daleko rychleji, než třeba máslo - plus v něm jsou pak prťavé, spálené částečky. Je to obecná vlastnost kokosového oleje (to by fakt neměla, má mít kouřový bod celkem vysoko) a nebo tohle prostě je nějaký, kde zbylo dost jiných věcí, než jen tuk?

    Ekokoza - Kokosový tuk
    http://www.eshop.ekokoza.cz/...j/Rostlinne-oleje/Rostlinne-oleje-rafinovane-a-tuky/Kokosovy-tuk.html


    KABIS: ehm... http://zkvaseno.blogspot.cz/

    Klíčový inspirační zdroj byla původně Wild fermentation od Sandora Katze a nyní to je pokus zkvasit co mi přijde pod ruku + interneti. http://www.wildfermentation.com/wild-fermentation/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam