• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    TIMA: Údajně raw paleo, tak to někdo otestujte :)
    TIMA
    TIMA --- ---
    ICEMAN8241: a to budou dobroty bez cukru?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    mno, já určitě ne, potřebuju sundat pět kilo tuku :)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Tak kdo to zkusí?

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KABIS: doporučuju všechno, co je v normě, neřešit. :) A dárcovství je dobrý, jsi kontrolovaná hematologem pořád.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MAR_TINA:
    ZUZKAOU:
    diky, problemy nemam, chodim pravidelne darovat krev a drzim se s trombocytama tak nejak na spodni hranici, proto to nechci nejak extra hrotit, ale jen si trosku "polepsit" :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY: Jen mě zaráží, že používá paleo vždy jako rychlou cestu, když chce zhubnout. Divím se, že to funguje, ale možná je to tím, že je to chlap:)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Nejvíc se mi líbí 17-18%, jsem někde mezi 21% a 25% (odhadem)


    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Celkem dobré čtení

    How to measure your body fat percentage | Nerd Fitness
    http://www.nerdfitness.com/blog/2012/07/02/body-fat-percentage/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: pokud máš nějaké problematické stavy tak bych to rozhodně řešila s patříčným doktorem - ale jinak potřebuješ dostatek vajec, ideálně od slepic s výběhem ven a jednou týdně porci jater. Případně kysanou kapustu a nebo natto. To by nic moc pokazit nemělo.

    Jo a nepít alkohol, neužívat acylpirin a ibuprofen.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: obecně je princip cvičení náročného, intenzivního A ZÁROVEŇ heterogenně stádního docela mimo. Výborně to funguje na vojně pro skupinu stejně starých a vcelku zdatných branců, taky to bude fungovat jako zimní kruhový tréning pro veslaře, basketbalisty, fotbalisty, i baletkám by to prospělo. Protože jsou výkonnostně podobní a cvičit a hýbat se umí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: tak ale to není cvičením, leč konkrétními švihadly... tedy cvičiteli.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    MUI: ok, to bol len navrh:)
    chces sa podelit o nejake konkretne cisla?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KABIS: vitamín K. A pokud máš podezření na poruchu srážlivosti, nech se vyšetřit a léčit. Může za tím být závažná nemoc nebo sice nezávažná, ale v případě neléčení se závažnými komplikacemi.
    A naopak, uměle zvyšovat srážlivost z pocitu, že je malá, není dobrý nápad. Nadměrná srážlivost zabíjí víc než podměrná.
    Vitamín K – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn_K#Doporu.C4.8Den.C3.BD_p.C5.99.C3.ADjem_vitam.C3.ADnu_K1
    KABIS
    KABIS --- ---
    Tak otazka z trosku jineho soudku - nevite jakym jidlem si (idealne trvalejs) lze zvysit pocet trombocytu? Ne nejak zavratne, jen trochu..? :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ICEMAN8241: stádovitost je absolutní shrnutí.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MAR_TINA: mne prijde ze to je takovej prilis negativisticky zamerejnej pohled. co jsem chodila na crossfit ja, tak na mne nikdo nerval, naopak mi rikali at klidne jedu svym tempem ale delam to poradne. Urcite muzou existovat nejaky spatny crossfitarny, ale rikat ze to k tomu neoddelitelne patri je imho spatne
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    MAR_TINA: Ach tak. V tom případě je to samozřejmě na každým, jak k tomu cvičení přistupuje. Jsem toho názoru, že každý má jiné potřeby a zejména problémy, které je třeba řešit. V takovém případě stádovitost právě škodí. Na cross-fitu jsem nikdy nebyl, vlastně jsem se nikdy neúčastnil hromadného cvičení (kromě hodin tělocviku na základce samo), nicméně jej beru jako potencionální možnost funkčního tréninku a jako takový mi přijde oukej. Samozřejmě s rozumem, na tom se shodneme, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ICEMAN8241: nebudu moc zabíhat do podrobností, spíš si vyhledej rozličné názory z fitness klubů, ty z novější doby, poté, co to všichni vyzkoušeli a něco si přetížili / natrhli :)
    Stručně : hodně cvičenců naráz se snaží podat stejný výkon vybičování řevem instruktora. Nebere se ohled na věk, pohlaví, stav, trénovanost, všichni si naloží stejně. Instruktor nestíhá (a ani to nezkuší) vysvětlit lidem, co dělají špatně a tak dělají špatně těžké cviky se záteží ve zběsilém tempu. vylepšeno to je o málo místa a hodně nářadí v tělocvičně. Tak mají na výběr, jestli si něco hodí na nohu, od někud spadnou, něco si natrhnou, přetíží nebo po delší době někam vychýlí. Instruktážní video např. zde http://www.youtube.com/watch?v=wZ7Pj2EIKuw (v tomto díle je i ona superfitmatka a to, co předvádí na hrazdě, je špatně i bez outěžku)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ICEMAN8241: jasne, podle me kdyby clovek hral sachy dost intenzivne ... :-) to uz si delam srandu, ten crossfit ale z lidi vymackava asi trochu vic, nez by ze sebe vymackli v posilce ...
    a rhabdo se asi taky netyka uplne kazdyho crossfitare, ale jestli jsem z nejakyho clanku spravne pochopil, tak nadmerna regenerace poskozenejch svalovejch tkani (z cviceni) je docela velka zatez na ledviny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam