• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    nom nom
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    laciné verze se dělají z kočičího betonitového steliva...

    Kitty Litter Facial - Is Kitty Litter Good for the Skin - Cosmopolitan
    http://www.cosmopolitan.com/hairstyles-beauty/beauty-blog/kitty-litter-mask
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ZUZKAOU: jasne, nebudem chodit do Chorvatska kazdu chvilu, vsak v nom nie je ani aspirin
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SKORZENY: víceméně cokoliv jemně namletého, co má povrch, který absorbuje na co přijde. Klíčovou otázkou je, jestli v takovém příodním bahnu také nejsou nějaké další nečistoty, co by jaksi ten očistný efekt poněkud vyrušili. Třeba vyjetá nafta, nebo tak něco...
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    ZUZKAOU: tipujem ze aj blato v chorvatsku bude takto fungovat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MR_DAN: zhruba tak nějak to vypadá.




    ICEMAN8241: no než se to srovnalo, tak jsem to mazala tak třikrát týdně na obličej a jednou týdně na vlasy.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MMETLA: Ja mam vlasy pod lopatky, myju to jednou tydne po plavani a v pohode.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    AXTHEB: presne tohodle mazlika jsem roky uspesne pouzival a chtel bych se od toho odklonit. takze jsem rad, ze nekdo ma stejnou zkusenost jako ja a uplne stejny vysledek .. me ostatne az tak nevadi byt se samponem, myju to tak tri ctyri dny (nekdy i mene casteji) a na leto sundavam vlasy temer uplne, takze tam me to pak netrapi ..
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    ZUZKAOU: To je doufám jednorázová operace, příp. jednou za čas. Nedokážu si představit, že tohle někdo absolvuje třikrát v týdnu :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: to zni krasne :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZUZKAOU: tak z toho chci fotodokumentaci! :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AXTHEB: hele na lupy má zajímavé efekty kombinace jílové masky a pak kefírové s acylpirinem. A neříkám to kvůli přírodnosti, ale ze zkušenosti, kdy jsem řešila co s sebroreou (to je to co dělá lupy), když přestali dovážet do čech nizoral krém, co mi na to zabíral.

    Jílová maska - smíchá se kosmetický jíl s trochou vody do kašičky, napatlá se to na vlasy, případně i na obličej - je to silný absorbent a naváže to na sebe téměř cokoliv, včetně nečistot v rozšířených pórech. Nechá se to zaschnout, odrolí a spláchne. A na tu předčištěnou pleť se napatlá vykapaný kefír, třeba s nějakým olejem, nebo žloutkem, nebo medem a s podrcenou tabletkou acylpirinu. Nechat působit 40-60 minut, posléze smýt vodou.

    Kyselé PH a ten acylpirin omezí produkci té kvasinky co dělá lupy a navíc se tam tedy osadí žádoucí mikroorganismy, kteří budou vytvářet té lupotvorné nepřítelské prostředí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MMETLA: dokazu zit bez toho, ale nechci. a ta "prirodnost" sama o sobe pro mne neni takova hodnota, aby mi to za to stalo. Paleo taky nejim proto abych se citila prirodni :)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    FRONEMA: no kdyz jsme u pocitu a zkusenosti, ono to co mas po umyti samponem se ti tak libi, ze si nedokazes zit bez toho ? ja teda ze zkusenosti pritelkyne, moje vlasy nejsou tak dlouhe, - stejneho efektu se da dosahnout umytim a pravidelnym kartacovanim. ale kazdy mame trochu jine pocity a touhy, ktere se diametralne lisi od toho co je pro nas zdrave .. jinak s velmi dlouhymi vlasy se obecne vsichni co s tim prirodnim zpusobem ruzne experimentuji ... maji proste problem, ne vsechny problemy dlouhe hrivy se daji vyresit jinak nez zkracenim a novym prirustkem

    ja treba momentalne resim lupy, mate na to nekdo vlastni praktickou radu? ci nasmerovat me nekam? internet nabizi rozdilne informace a me spis zajimaji vase postrehy a zkusenosti nez hodiny cteni protichudnych informaci z ruzne pochybnych zdroju
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ICEMAN8241: já jsem do včerejška také nebojoval. tu migrénu nepřisuzuji jídelníčku.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    NTR23: To jsou zajímavý efekty :) Jedu 13. den a kromě zvýšené chuti na víno s tím nijak nebojuji. Mimo vína jsem přestal konzumovat ještě med a ořechy, jinak je to stejné jako předchozí jídelníček.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Paleo na 90% jedu už dva a půl roku. Teď po přečtení knihy jsem zkusil whole30 (u mě tedy v podstatě jen vyhodit jogurty, smetanu a rýži. Z másla jsem vyrobil přepuštěné).
    Včera byl 11 den. Chytla mě taková migréna, kterou jsem neměl už hodně dlouho. I zvracení. A jak mi odpoledne bylo trochu lépe, tak jsem dostal chuť na jídlo. Takže dva krajíce chleba a pak jsem si objednal pizzu. Kašlu na whole 30 a dnes jdu zase koupit řecké jogurty.

    Stejně mě čeká nějaká cesta letadlem a asi bych trpěl dlouho hlady, ani vlastně nevím, jestli se dá v letadle nějaké whole30 jídlo dostat.
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Pokud by chtěl někdo přispět :)
    We Love Paleo - A must-see Feature Documentary | Indiegogo
    http://www.indiegogo.com/projects/we-love-paleo-a-must-see-feature-documentary
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ok tak kdyz jsme na urovni zkusenosti tak pridam svoje.

    ja mydlo prakticky nepouzivam, jen v pripadech ze se citim nejak konkretne spinava tak pouzivam nejakej sprchovej gel. jako treba kdyz se hodne zapotim pri cviceni a citim se lepkave, nebo kdyz mam ruce od nejaky spiny. Nejak jsem ktomu prirozene dospela tak davno ze ani nepamatuju ze prece neni nutny se mydlit po beznym dni. urcite nijak nesmrdim.

    s nesamponovanim jsem nedavno experimentovala, a vratila jsem se k samponovani. Opravdu se ty vlasy ustalily na nejakym standardu kdy se mastily pomaleji, ale nikdy nebyly na uplnejch 100 procentech jak to mam rada po umyti samponem. Nutno rict ze mam vlasy do puli zad, tj verim ze by to mohlo lip fungovat na kratsich. Zkousela jsem i myti sodou a octem ale podobny vysledek. Rada bych prisla na nejakou lepsi variantu ale nevim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam