• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    KABIS
    KABIS --- ---
    AOTEAROA: jj, odpoledne a vecer ted to samy, pritom zrovna ja jsem s tim problemy fakt nikdy nemela :) se nejak musi osefovat :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já mám problémy hlavně odpoledne a večer, především samozřejmě pokud jsem málo najedená. často si večer i docela pozdě dávám bílý jogurt s marmeládou, ale snažím se nedávat si to do toho obřího kelímku, ale dát si to do mističky, kam se toho mco nevejde :))
    TUILE
    TUILE --- ---
    hm, asi zkusim jist vic tucne k ty snadani. treba to pomuze.
    KABIS
    KABIS --- ---
    AOTEAROA: jj, u me to je taky hodne tim jestli neco delam

    FRONEMA: posledni dobou se cim dal castejs neudrzim a dam si neco co fakt nechci zpetne, ale neco vymyslim :) mrazeny boruvky mi prijdou asi jako nejmensi zlo, mozna to s nima zkusim taky. asi nejdriv zkusim ze chut na neco -> dat si ovoce nebo zeleninu, nic jineho.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    u mě je to nějak spojený s tím jestli se zaměstnám něčím jiným, aspoň možná. na Zélandu jsem snídala v 6 ráno tři čtyři vejce a trochu slaniny a vydržela jsem nejíst do oběda, který jsem rozdělila napůl a dojedla odpoledne, někdy jsem už večer ani neměla potřebu večeřet (vařila jsem si teda hodně masitá a hodně mastná jídla a jedla asi málo zeleniny). celý den jsem přitom fyzicky pracovala venku a chodila domů pěkně ztahaná.
    teď pracuju v kanclu, bojuju s přetíženýma šlachama od myši a tenisovým loktem, ale potřebuju si v práci dopoledne dát tvaroh nebo smetanu, jinak mám roupy a vrhám se na oběd příliš brzy. takže podle mě je to psychika :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja mam prave tendence jist cely dopoledne.
    pak si dam obed, pak svacinku a po vecerech nemusim jist nic.

    ale nedovedu si predstavit, ze bych nic nejedla dopoledne. v podstate mozna snim normalni velkou porci, ale rozlozenou do ctyr hodin, nebo ja nevim.

    dam si 4 vejce a za pul hodiny dalsi 4 vejce. najendou bych to nesnedla ale po ty pulhodine mam na neco chut, nevim, jeslti mam hlad, ale nejak potrebuju ten pupik natlakovat.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KABIS: u mne by lfakt rozdil v tom pridanym tuku navic k jidlu.

    jinaqk ja mam taky nekdy tendence hlavne po vecerech jist tak nejak u sezeni u pocitace ale dari se mi to odbouravat bud tim ze neco delam rukama, treba origami. nebo kdyz koukam serialy tak se u toho treba protahuju. ale samozrejme nekdy to taky "nedam" a pak treba jim ty mrazeny boruvky. a neprijde mi to jako takovy zlo zas
    KABIS
    KABIS --- ---
    ja teda musim rict ze posledni dobou a obavzlst doma mam strasny problemy s nejezenim mezi jidlama a uplne nevim, jak se toho zbavit.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TUILE: no jejich myslenka je, ze se mas najist jednou tak abys nemel hlad a pak neujidat, protoze ty mezi jidla nejsou kvuli hladu ale kvuli zvyku, emocim, nebo jinejm duvodum. Pisou tam ze pokud je to nepruchozi tak muze mit clovek i ctyri jidla, ale nejist mezi tim je dulezity.

    btw jeste mne napadly dalsi veci. zacala jsem jist vic bataty a ovoce. ja jak mam za sebou ty pokusy v ketoze tak jsem mela trochu takovou carbfobii, ze jako jednou zacnu tohle kupovat tak uz nebudu jist nic jinyho. ale je to v pohode i se mi dtalo ze jsem si udelala bataty s necim a v pulce uz jsem na ne proste nemela chut je dojist a zbyly, tj ta nutkavost snist to vsechno tam neni.

    jeste jsem ve dni deset psala o tech cajich. ty uz p[rakticky nepiju. piju kdyz uz tak zelenej caj kolem tri hrnicku denne, to mi pripada ok. trochu problem mam s kafem. pred trema dny jsem si zas jedno dovolila a vcera jsem hned na nej mela chut taky a dneska uz to melo dost nepriznivy (silne projimavy) ucinky. mam pocit, ze jedno za par dni snasim dobre ale takhle nekolik dni za sebou se to nejak blbe nastrada. furt se mi nechce se vzdat kafe uplne, zkusim to nejak spojit s nejakou cinnosti, treba jako zze ho budu pit jen pred behanim, to by melo vyjit na to 2-3 tydne co by melo byt ok. Ale stve mne to, nevim cim to je ze jsem na to citlivejsi nez ostatni. Ale kdyz nic, uz mi zas hodne chutna kafe bez mlika, takze mi mlecny veci uz prakticky nechybi
    TUILE
    TUILE --- ---
    FRONEMA: proc se nema jist mezi jidlama a mit opravdu jen tri jidla denne?

    plus ocenim nejakej tip na okoli malostransky, kam chodit na obedy.
    chtela bych si dat mesic striktnejsiho palea a porce sou tak maly, ze mi to bez prilohy nestaci.
    ocenim i tipy pro obchodniho cestupjiciho. casto se mi stava, ze vstavam v pet a vracim se po sesty a tuditz jsem odkazana ciste na nakup jidla (snidane by asi sla pripravit, obed by uz asi nevydrzel)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    moje W30, den dvacaty.

    docela dobre to jde. nejist mezi jidlama je cim dal jednodussi. jim ted zpravidla rano cca 8:00 pak v praci mezi 12 a 1 a pak vecer kolem 7. nejkritictejsi je doba ke konci prace, cca po ctvrte, to nekdy snim jeste neco malyho protoze mi prestava stacit.
    zjistila jsem ze je kriticky pridavat tuk k jidlu. myslela jsem si ze staci ze delam vajicka a masu na sadle a nesetrim s nim, ale ne. idealni je snist jeste mohem 10 az 15 gramu tuku, pak jsem teprve v pohode az do dalsiho jidla. zkousela jsem bud avokado, nebo smichane rozmixovane mandle s kokosovym tukem (to je fakt vyborny :) ). tedka experimentuju se lzickou kokosoveho tuku cca pul hodiny pred kazdym jidlem, z toho budou vysledky na konci.

    Mela jsem kolem 13. dne takovou krizi, kdy mi to prislo hrozne zbytecny ze proc se vlastne tak omezovat, a mela jsem chut dat si nekde vino, nebo dat si cigaro (prestoze oboje delam v beznym provozu tak dvakrat do mesice max) ale resila jsem to jezenim mrazenych boruvek do uspokojeni chuti jist mimo plan (ale pritom jeste compliant) a po par dnech to preslo.

    mam pocit ze mam nejakej problem s kokosovejma vecma. v reportu ze dne 10 jsem psala ze jsem vyhodila ten creamed coconut. a ted jsem si udelala podobnou zkusenost s kokosovym mlikem (tim od alnatury kokos only). nejak jsem po nem mela takovy napnuty bricho. jeste to asi zkusim jednou jestli to nebylo od stresu ale spis ne. divny, kdyz kokosovej tuk muzu jist uplne bez problemu

    super je ze mam ted spoustu energie a chut se hybat, cvicim doma HIIT a byla jsem uz dvakrat behat. citim se u toho prijemne.

    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Moje zkušenosti s whole 30 | Anna Jermářová
    http://www.annajermarova.cz/moje-zkusenosti-s-whole-30/
    pro zajimavost, i kdyz uplne prikladny mi to neprijde
    FITH
    FITH --- ---
    ICEMAN8241: Gratuluju, pěkná práce :o)!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jedno hezky popsany prase. Je to veliky tak jen odkazem
    http://www.noordinaryhomestead.com/wp-content/uploads/2011/06/porkcuts_US.jpg
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Musím se vám svěřit, že mám obrovskou radost z krevních testů. Před rokem jsem měl hraniční hodnoty kyseliny močové a náběh na steatózu jater. Dnes, po roce s vejci, červeným masem a sádlem mám vše v normě ;)

    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Ahoj! :)
    kralovstvi za orechy... nevite nekdo prosim kde (pres internet) koupit orechy (kesu, mandle, liskove) v pripade prvnich dvou levneji nez 32kc za 100g? to mi prijde fakt ujete.... :)) za jakekoliv info budu velmi rad... ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: imho jen trochu - takže hrstka sýra, kelímek jogurtu a jedno velký kafe s mlíkem?

    Projevy budou především nadýmání, průjem, nevolnost a tak.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZUZKAOU: to zni jako dobry plan. a zxalezi na tom mnozstvi? a pripadne jake priznaky mam sledovat?
    NYX
    NYX --- ---
    Zajimave
    Did Europeans Get Fat From Neandertals? | Science/AAAS | News
    http://news.sciencemag.org/archaeology/2014/04/did-europeans-get-fat-neandertals
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: začni parmazánem, nebo nějaký jiným alespoň rok starým sýrem. V tom není laktoza a pokud ti to nebude nic dělat, tak kasein trávíš bez problémů.

    nějakých 12, lépe 24 hodin pak jogurt/kefír, kde je něco laktozy, ale taky enzymy od bakterií a 12-24 po tom čerstvý mlíko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam