• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    VICTOIRE
    VICTOIRE --- ---
    FRONEMA: snídám většinou v 7, obědvám mezi 12-13 a večeřím kolem 18, tzn. vesměs mám mezi jídly 5-6 hodin. cvičit chodím aspoň 2 hodiny po jídle, dřív mi pak bývá těžko. se svačením problém nemám, dám si velkou snídani, pak minioběd (obvykle to v práci odfláknu jogurtem), a pak zase pořádnou večeři. kupodivu mi ty 3 jídla stačí a hlavně mi hrozně vyhovuje, že si pořádné jídlo dám na snídani a večeři a zbytek dne to nemusím vůbec řešit.
    FITH
    FITH --- ---
    FRONEMA: Snídám v intervalu od 5-8 hod. záleží na tom, kdy procitnu, obědvám obvykle ve 13 hod. a pravidelně večeřím v 17:30 hod. mám to tak už dlouho zajeté. Nesvačím, protože bych se rozdráždila a to nikdy, v mém případě, nevěští nic dobrého. Už týden jedu poctivě Whole30, poprvé jsem to nevydržela hlavně kvůli mléku do kávy. Teď jsem konečně našla dobré kokosové, takže jsem absolutně bez problémů. Ještě mi do cíle zbývá 8 kg, takže to teď musím dát :o)!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Kdo jite poctive tri nebo ctyri jidla behem dne bez ukusovani mezi tim, v kolik hodin jite? + pripadne kdy v tom rozvrhu cvicite?
    ja zacinam mit pocit ze je pro mne jednodussi mit delsi rozdil mezi snidani a obedem, ale po obede mam hlad mnohem driv a do vecere bud nevydrzim a neco snim nebo hlady blbnu... a samozrejme se snazim jist poctivej obed dost tuku, vsechny tyhle veci
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEMONOFANARCHY: koukám, že se tam přesunuli nekteří, kterým jsem řekla něco ošklivého ve smyslu "nejezte tolik cukru a cvičte" ve svém klubu :)))

    víc číst nebudu, asi jako
    FRONEMA:
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    YASHAMARU: Jen do toho a poděl se pak o zážitky :)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    V nedeli bude paleo den. Jeste nemame vybrany presne recepty, ale pritelkyne nemuze uverit tomu, ze nas neodvezou se zlucnikem, kdyz jsem ji ukazoval co je na vyber (a rikal ze k tomu neji chleba) http://nomnompaleo.com/recipeindex :D Tak jestli to prezijem, tak napisu jak to dopadlo.
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: Ja to vzdala po prvnim prectenym...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    DEMONOFANARCHY: ja to sledovala prvnich par prispevku a pak jsemsi to musela odhlsit jinaik bych to tam zacla komentovat a potom by mi to dlouhodobe kazilo naladu.... nekdo to tam dal ctete? neco zajimaveho?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Co se tyce proteinu, otazka je jestli je nutne mit takovy prijem, ktery se neda ziskat z masa. Videla jsem doporucieni az 2.2 g na kilogram, ale pak i takovy ze to vlastne plati bud na kilogram lean mass (vaha - tuk) nebo na lean mass idealni vahy. a navic ze tech 2.2 je pro ty super nejvic sportovce, neco jako finalisty crossfit games, ne pro primerene sportujici lidi.

    Druha vec je, ze zvyseni prijem proteinu se doporucuje pri hubnuti, protoze snizuje hlad a dovoli to cloveku pak jist min jinjch veci. ale to je, kdyz se to prehani, taky zbytecny protoze telo zbytecnej protein stejne nalame nakonec na glukozu, pokud se nepletu.

    ja osobne (57 kg cca 44 LM) momentalne jim cca 80-90 gramu proteinu denne (odhadem, nemerim, nevazim nezapisuju) a je to spis naopak ze chci jist rozumnou porci masa nebo vajicek s kazdym jidlem spis nez ze bych se snazila nahnat protein
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sunwarrior Protein - Neochucený - 1 Kg - Vitalvibe.eu - Životodárné přírodní potraviny ve 100% BIO & RAW kvalitě
    http://www.vitalvibe.eu/cs/prirodni-proteiny/24-sunwarrior-protein-prirodni-1-kg.html

    Vyrobeno z klíčícího endospermu (vnitřní živné pletivo rostlin) a z otrub syrové naklíčené celozrnné hnědé rýže. Tím se poprvé podařilo vyrobit hypoalergenní a komplexní bílkovinu, která se skládá ze všech 9 esenciálních aminokyselin a dalších neesenciálních aminokyselin v dokonale vyváženém poměru.
    Složení výrobku Sunwarrior Protein je z 98 % podobné mateřskému mléku a vstřebává se s 98,2% účinností při trávení...


    Jak dostanou do něčeho co je vyrobé z rýžových otrub kasein, laktozu a albumin a ještě tvrdí že to je hypoalergenní? Nebo že byla hloupost, to s podobností s mateřským mlékem? Že by? Když to má 1% tuku a 1% sacharidů - to je vyloženě ideální kojenecká strava.

    A jak proboha měří tu stravitelnost?

    O tom, jak moc složitý proces je potřeba provést, aby se z neloupané rýže, která má okolo 5% bílkovin stal prášek s 85% bílkovin raději nemluvit. Ale bylo to za studena, takže je to rozhodně raw...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRIPLT: no víš, obecně koncept proteinových prášků, ať už s cukrem nebo bez cukru úplně nepatří do konceptu paleo - tedy vyloučit obilí, luštěniny, případně mléko, nevhodné oleje a průmyslem zprocesované potraviny (kam se schová třeba i cukr). A jen málo věcí je tak moc průmyslově opracovaných, jako proteinové prášky.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    NYX: pridanej cukr aby to "dobre chutnalo"
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    NYX: tiez si prave myslim ze nie su fanatici, len ma trochu prekvapilo to trochu silne tvrdenie
    NYX
    NYX --- ---
    TRIPLT: co myslis tim "nekryjou s paleo"?
    NYX
    NYX --- ---
    SKORZENY: Ja bych tohle asi neresil, zjevne si pod "chronic anabolism" predstavi neco jineho nez sebemensi mnozstvi sacharidu jako nekteri fanaticti lowcarberi (kterym se tam mam pocit spis vysmivaji :)). A taky SV se primarne orientuje na tu fitness sferu kde nektere ty nabiraci protokoly jsou skutecne posahane.
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    NYX: zaujimava sekcia o ludoch, ktori "mozu zjest vsetko a nepriberu" - lebo potvrdzuje moje pozorovanie, o ktorom som tu nedavno pisal :)


    In 99% of the cases I know in person, I had to realize that these guys and gals have a funny way of "intermittent fasting". Contrary to the average obese person complaining about his or her "genetic disadvantage", these folks still know the meaning of satiety and mix days with exorbitant energy over-consumption with days on which they skip breakfast, have a snickers for lunch and a regular dinner. That's certainly not healthy, but it keeps them lean


    a este jedna dalsia vec k suppversity clanku. v Bottom line sa pise ze:

    Practically speaking the results of the study at hand do thus support the often-cited contribution of chronic anabolism aka diet-induced increases in insulin, IGF-1 and mTOR


    to mi pride ako low carb agenda, tj insulin je zly lebo je ho vela a preto ho netreba tyrit. trochu sa cudujem ze toto vidim na suppversity, neprisli mi nikdy moc zaujati. mne sa viac paci vysvetlenie od carbsane:


    Now IGF-1 (Insulin-like Growth Factor-1) gets the low carbers and longevity folks and pretty much anyone who takes a position on it one way or the other in trouble, because the literature is full of beneficial effects (see for instance this blog post's links: Protein, Insulin-like Growth Factor-1 (IGF-1) and Glucose Homeostasis), and it's full of negative implications, especially cancer (check out this Google Scholar search). I don't know for sure, but I lean towards, as with insulin, problems with IGF-1 being due more to impaired action and/or dysregulated and inappropriate secretion (excess OR deficiency) than absolute levels themselves. Another way to say the same thing is that when they are problematic this is often seen in conjunction with some underlying pathology that is likely the real culprit.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SVATY: ohledne IF znam asi nejlepsi stranku http://www.leangains.com/ kde to na rust svalu i doporucujou. (ale je to uplne stejna kategorie "cetla jsem na internetu")
    Ale urcite nedoporucuju delat dve velky zmeny naraz, lepsi zvyknout si na pocitvy paleo a az pak zacit resit IF
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YASHAMARU: reseni tvyho jidla urcite neni spamovani (to by bylo kdybys nam tu treba daval nejakou reklamu na hrnce :) ) a urcite neni problem tu resit neci konkretni jidlo, vlastne je to tak polovina obsahu tohoto klubu.

    pokud bys mel zajem primo o radu, rekla bych nahrad ryzi zeleninou a ovocem, pokud to chces nahnat do 180g sacharidu tak i nejaky bataty. i kdyz byt tebou byt zkusila stahnout ty sacharidy treba na 100g pokud zaroven zvysis tuk, nemel by to byt problem. no a tuk vytahnout klidne na 100g denne (a mozna i vic, nechce se mi to pocitat presneji). vymenit kureci prsa za veprovy a hovezi, jist vajicka i se zloutkama pokud to nedelas a jeste to vsechno navic delat na sadle nebo kokosovem tuku, na zeleninu nalit neco olivoveho atd.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Ahoj, nemate nekdo nahodu osobni zkusenost se sunwarrior.cz proteiny? :) Pripadne vlastni doporuceni na proteiny, ktere se nekryjou s paleo? ;) dik
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: kombinace zeleného a obilí, případně různě silážované a senážované (čti fermentované). Významná část českého masného skotu navíc v létě je vyhnaná na pastvu, protože to je prostě levné a navíc na to můžeš mít dotace. (nedaří se mi dohledat čísla)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam