• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    NYX
    NYX --- ---
    btw: skvela prednaska pokud vas tyhle veci zajimaji

    A Mitochondrial Etiology of Metabolic and Degenerative Diseases, Cancer and Aging
    https://www.youtube.com/watch?v=xDDFV7Sovvs
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jedny placky, co se s úspěchem dají používat místo indickejch placatejch chlebů. TEdy pokud jedete na safe starches.

    500 g tapiokové mouky - asi to půjde naředit mandlovou/kokosovou moukou, ale teda ne zcela nahradit a přestane to být neutrálně chutnající placka. Kdo jí rýži, tak to namíchá půl napůl s asijskou rýžovou moukou (je jemně mletá a lépe se s ní pracuje)
    10 g namletého lnu/chia semínka.
    1 vejce
    200 ml vody
    100 g oblíbeného tuku
    150 ml kefíru/ vody s lžičkou medu a lžičkou sušených kvasnic.
    5 g soli

    Rozpustit tuk, smíchat s vodou a přilít do do muk smíchané se solí, přidat vejce a začít usilovně hnětat. Postupně přilévat kefír/ kvásek tak, aby to bylo celkem tuhé těsto. Hnětat usilovně a dlouho (robot je vcelku klíčovej), dokud to nezíská konzistenci zhruba jako formela. Vrazit přes noc do lednice a pak nechat dokynout. Bude to vypadat jako formela s maličkejma bublinkama. Odebírat vždycky kousek těsta, udělat kuličku a v ruce rozplacatit na tenkou placku. (Na vále to nebude moc fungovat, bude se to na něj a na váleček lepit, v ruce to jde - případně je možné je ještě trošku namastit). Opékat na sucho na rozpálené pánvi. Jsou příjemně měkké - asi kdyby tam bylo víc vajec/lnu, tak by to možná šlo i rozválet na větší placky ala tortily.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pro METLU a další z Brna: :-)
    Scuk.cz Blog - Mikrofarma je brněnské řeznictví s vlastní zrárnou a velkými ambicemi. Startuje na konci dubna.
    http://blog.scuk.cz/post/82773297890/mikrofarma-je-brnenske-reznictvi-s-vlastni-zrarnou-a
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    moje W30 - závěr
    Včera jsem slavně dokončila Whole 30. Cítím se výborně. Není žádné jídlo, které by mi nějak scházelo, na které bych se hrozně těšila, až si ho budu moct dát. Plánuju sice reintroduction mléčných výrobků, ale i bez nich bych se vlastně obešla.

    Naučila jsem se dobře jíst jen velká jídla. Snídaně kolem 8, oběd 13:00, potom mám hlad někdy v 16:00 kdy buď sním něco menšího, zvlášť pokud pak plánuju jít běhat, nebo vydržím. a večeře kolem 19:00. Tu odpolední svačinu jsem se rozhodla přehnaně nehrotit, dávám si jen pozor aby to nebylo jezení z nudy.

    Mám pocit, že jsem získala větší citlivost na to, na co mám hlad. Myšleno z hlediska makronutrientů. Když se na ten pocit zaměřím (a je to situace kdy už jsem něco snědla, ale ještě nemám dost) tak mám rychle jasno jestli přihodit ještě kus masa, lžičku kokosáku nebo papriku. Je to jasnější než dřív než když jsem přemýšlela jen na co mám chuť.

    Cca posledních 14 dní jsem začala zas běhat, a užívám si to, což je znakem, že mám dostatek energie z jídla. Nejsem typ, který by se byl schopen donutit když jsem nenajedená nebo jinak nespokojená. Navíc tu a tam zařazuju krátké posilování doma, což je to samé (už udělám takovej vymodlenej jeden shyb, brzo to bude jeden pořádnej, mám radost)

    Co teda od teď budu jíst navíc? Občas asi budu pít víno, možná mléčné výrobky pokud projdou testem, občas asi rýži když nebude lepší volba, míň budu hrotit výběr jídla v restauraci (ale furt s přihlédnutím k paleo preferencím), občas nějakou kukuřici, luštěniny. Ale chtěla bych, aby tyhle vyjímky se děli tak maximálně dvakrát týdně, zbytek aby byl pořád čisté W30. Budu to sledovat a uvidím jak to půjde.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRONEMA: Mně vyhovuje, že svačiny nemusím řešit.
    6:00 bohatá snídaně
    11:30 oběd v hospodě, dá se vybrat maso a zelenina, obecně nejslabší jídlo dne
    16:30 - 18:00 bohatá večeře (18:00 v případě, že jdu na trénink nebo se cestou z práce někde flákám)
    VICTOIRE
    VICTOIRE --- ---
    FRONEMA: snídám většinou v 7, obědvám mezi 12-13 a večeřím kolem 18, tzn. vesměs mám mezi jídly 5-6 hodin. cvičit chodím aspoň 2 hodiny po jídle, dřív mi pak bývá těžko. se svačením problém nemám, dám si velkou snídani, pak minioběd (obvykle to v práci odfláknu jogurtem), a pak zase pořádnou večeři. kupodivu mi ty 3 jídla stačí a hlavně mi hrozně vyhovuje, že si pořádné jídlo dám na snídani a večeři a zbytek dne to nemusím vůbec řešit.
    FITH
    FITH --- ---
    FRONEMA: Snídám v intervalu od 5-8 hod. záleží na tom, kdy procitnu, obědvám obvykle ve 13 hod. a pravidelně večeřím v 17:30 hod. mám to tak už dlouho zajeté. Nesvačím, protože bych se rozdráždila a to nikdy, v mém případě, nevěští nic dobrého. Už týden jedu poctivě Whole30, poprvé jsem to nevydržela hlavně kvůli mléku do kávy. Teď jsem konečně našla dobré kokosové, takže jsem absolutně bez problémů. Ještě mi do cíle zbývá 8 kg, takže to teď musím dát :o)!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Kdo jite poctive tri nebo ctyri jidla behem dne bez ukusovani mezi tim, v kolik hodin jite? + pripadne kdy v tom rozvrhu cvicite?
    ja zacinam mit pocit ze je pro mne jednodussi mit delsi rozdil mezi snidani a obedem, ale po obede mam hlad mnohem driv a do vecere bud nevydrzim a neco snim nebo hlady blbnu... a samozrejme se snazim jist poctivej obed dost tuku, vsechny tyhle veci
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEMONOFANARCHY: koukám, že se tam přesunuli nekteří, kterým jsem řekla něco ošklivého ve smyslu "nejezte tolik cukru a cvičte" ve svém klubu :)))

    víc číst nebudu, asi jako
    FRONEMA:
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    YASHAMARU: Jen do toho a poděl se pak o zážitky :)
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    V nedeli bude paleo den. Jeste nemame vybrany presne recepty, ale pritelkyne nemuze uverit tomu, ze nas neodvezou se zlucnikem, kdyz jsem ji ukazoval co je na vyber (a rikal ze k tomu neji chleba) http://nomnompaleo.com/recipeindex :D Tak jestli to prezijem, tak napisu jak to dopadlo.
    KABIS
    KABIS --- ---
    FRONEMA: Ja to vzdala po prvnim prectenym...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    DEMONOFANARCHY: ja to sledovala prvnich par prispevku a pak jsemsi to musela odhlsit jinaik bych to tam zacla komentovat a potom by mi to dlouhodobe kazilo naladu.... nekdo to tam dal ctete? neco zajimaveho?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Co se tyce proteinu, otazka je jestli je nutne mit takovy prijem, ktery se neda ziskat z masa. Videla jsem doporucieni az 2.2 g na kilogram, ale pak i takovy ze to vlastne plati bud na kilogram lean mass (vaha - tuk) nebo na lean mass idealni vahy. a navic ze tech 2.2 je pro ty super nejvic sportovce, neco jako finalisty crossfit games, ne pro primerene sportujici lidi.

    Druha vec je, ze zvyseni prijem proteinu se doporucuje pri hubnuti, protoze snizuje hlad a dovoli to cloveku pak jist min jinjch veci. ale to je, kdyz se to prehani, taky zbytecny protoze telo zbytecnej protein stejne nalame nakonec na glukozu, pokud se nepletu.

    ja osobne (57 kg cca 44 LM) momentalne jim cca 80-90 gramu proteinu denne (odhadem, nemerim, nevazim nezapisuju) a je to spis naopak ze chci jist rozumnou porci masa nebo vajicek s kazdym jidlem spis nez ze bych se snazila nahnat protein
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sunwarrior Protein - Neochucený - 1 Kg - Vitalvibe.eu - Životodárné přírodní potraviny ve 100% BIO & RAW kvalitě
    http://www.vitalvibe.eu/cs/prirodni-proteiny/24-sunwarrior-protein-prirodni-1-kg.html

    Vyrobeno z klíčícího endospermu (vnitřní živné pletivo rostlin) a z otrub syrové naklíčené celozrnné hnědé rýže. Tím se poprvé podařilo vyrobit hypoalergenní a komplexní bílkovinu, která se skládá ze všech 9 esenciálních aminokyselin a dalších neesenciálních aminokyselin v dokonale vyváženém poměru.
    Složení výrobku Sunwarrior Protein je z 98 % podobné mateřskému mléku a vstřebává se s 98,2% účinností při trávení...


    Jak dostanou do něčeho co je vyrobé z rýžových otrub kasein, laktozu a albumin a ještě tvrdí že to je hypoalergenní? Nebo že byla hloupost, to s podobností s mateřským mlékem? Že by? Když to má 1% tuku a 1% sacharidů - to je vyloženě ideální kojenecká strava.

    A jak proboha měří tu stravitelnost?

    O tom, jak moc složitý proces je potřeba provést, aby se z neloupané rýže, která má okolo 5% bílkovin stal prášek s 85% bílkovin raději nemluvit. Ale bylo to za studena, takže je to rozhodně raw...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRIPLT: no víš, obecně koncept proteinových prášků, ať už s cukrem nebo bez cukru úplně nepatří do konceptu paleo - tedy vyloučit obilí, luštěniny, případně mléko, nevhodné oleje a průmyslem zprocesované potraviny (kam se schová třeba i cukr). A jen málo věcí je tak moc průmyslově opracovaných, jako proteinové prášky.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    NYX: pridanej cukr aby to "dobre chutnalo"
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    NYX: tiez si prave myslim ze nie su fanatici, len ma trochu prekvapilo to trochu silne tvrdenie
    NYX
    NYX --- ---
    TRIPLT: co myslis tim "nekryjou s paleo"?
    NYX
    NYX --- ---
    SKORZENY: Ja bych tohle asi neresil, zjevne si pod "chronic anabolism" predstavi neco jineho nez sebemensi mnozstvi sacharidu jako nekteri fanaticti lowcarberi (kterym se tam mam pocit spis vysmivaji :)). A taky SV se primarne orientuje na tu fitness sferu kde nektere ty nabiraci protokoly jsou skutecne posahane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam